• „Libertatea este dreptul de a nu minți” - Albert Camus

BucharEst STudent BEST Letters Colloquia: Colocviile naționale studențești ale Facultății de Litere, Universitatea din București (ediția a IV-a, 5-6 mai 2017)

BucharEst STudent BEST Letters Colloquia: Colocviile naționale studențești ale Facultății de Litere, Universitatea din București (ediția a IV-a, 5-6 mai 2017)

Facultatea de Litere a Universității din București organizează în zilele de 5 și 6 mai 2017 cea de-a IV-a ediție a colocviilor naționale studențești, din seria BucharEst Student BEST Letters Colloquia. Scopul acestui eveniment științific este de a încuraja activitatea de cercetare a studenților și a masteranzilor din domeniile: studii literare, lingvistică, studii culturale, științe ale comunicării și științe administrative.
Pe parcursul celor două zile de dezbateri, se reunesc în 5 secțiuni aproape 100 de studenți din 8 centre universitare: București, Timișoara, Cluj, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava și Galați. 

Comitetul științific al colocviului este alcătuit din cadre didactice de la Facultatea de Litere a Universității din București. Ediția din acest an se bucură și de prezența a două jurii de profesioniști din industriile cărții și din domeniul comunicării. Eli Bădică (jurnalist cultural, Bookaholic.ro), Laura Câlțea (redactor-șef, Editura Nemira) și Anca Dumitrescu (director editorial, Black Button Books) vor oferi premii pentru secțiunea Studii literare. Alina Buzatu (Head of Strategy, FriendsTBWA), Raluca-Ioana Duță (Digital Project Manager, Consumer Products Division, L’Oreal Romania) și Sânziana Șerbănescu (Account Director, CAP) vor evalua lucrările înscrise în competiție la secțiunea Științe ale comunicării.

Programul evenimentului este foarte dens, lucrările fiind reunite în paneluri construite în jurul unor teme diverse și provocatoare: Literatura și experiența limitei. De la medievali la (post)moderni, Perspective noi asupra operelor canonice, Utopie, ironie, nostalgie în experimentele modernismului literar, Reconfigurări ale geografiilor poetice în literatura română postbelică, Lingvistică contrastivă. Lingvistică aplicată, Pragmatică. Analiza discursului, Corp, identitate, consum în era digitală, Perspective socio-culturale asupra lumii contemporane, Comparatism literar și abordări extraestetice ale literaturii, Experiența morții în studiile culturale, Ipostaze ale resursei umane în era automatismului, Triada bibliotecar – bibliotecă – educație ș.a.m.d.

Lucrările premiate vor fi publicate în volum la Editura Universității din București, în seria BeSt Letters Colloquia.

Evenimentul se bucură de susținerea Universității din București, a unor donator privați și de parteneriate cu o suită de edituri și publicații prestigioase din spațiul românesc: Nemira, Peter Pan, Black Button Books, Observator cultural, Bookaholic.ro, precum și cu agențiile FriendsTBWA și CAP.

Mai multe informații despre eveniment, pot fi găsite la pe site-ul Facultății de Litere și pe pagina de Facebook BEST Letters Colloquia.



Articole asemănătoare

S-a lansat aplicația Audio Librăria, prima librărie de cărți audio din România

Începând de astăzi, 09 noiembrie 2015, aplicația mobilă Audio Librăria este disponibilă publicului român. Cu câteva sute de audiobook-uri aplicația le oferă utilizatorilor o gamă largă de cărți audio.

Fii eroul colegelor tale! În luna martie cărțile te fac erou printre colege

În săptămâna 1-8 martie, bărbații din companiile din România sunt încurajați să scrie într-un comentariu pe Facebook Editura Litera cât de speciale sunt colegele lor.

„Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord”, de Yeonmi Park (fragment)

În această săptămână a apărut la Editura Polirom volumul devenit în scurt timp bestseller internaţional, „Drumul către libertate. Autobiografia unei refugiate din Coreea de Nord”, de Yeonmi Park, în traducerea Ioanei Aneci.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu