Caută în blog

Cărți în pregătire la Nemira și Nemi în 2017

Cărți în pregătire la Nemira și Nemi în 2017

În 2017, Editura Nemira pregătește apariții editoriale de excepție în colecțiile consacrate, atât continuări ale seriilor mult-așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.

Colecția Babel de literatură străină, coordonată de Dana Ionescu:

Floarea albastră, de Penelope Fitzgerald, un roman despre viața faimosului poet Novalis.

Zeii tangoului, de Carolina De Robertis, o poveste emoționantă despre pasiunea pentru tango a unei tinere de 17 ani.

Colecția Yorick de arte ale spectacolului, coordonată de Monica Andronescu:

Teatrul asupriților, de Augusto Boal, o traducere în premieră în România a cărții-canon despre teatru ca practică socială.

O ediție nouă și adăugită Bricabrac, scrisă de regizorul Lucian Pintilie, un document extraordinar despre culisele teatrului și filmului.

Colecția Nautilus SF&F, coordonată de Ana Nicolau:

Seria Outlander, de Diana Gabaldon, continuă cu romanele Cercul de piatră și Drums of Autumn.

În seria de autor dedicată fraților Arkadi și Boris Strugațki: Lunea începe sâmbăta și Picnic la marginea drumului.  

Seria Pământul lung, de Terry Prattchett și Stephen Baxter, continuă cu The Long War.

Seria Revelation Space, de Alastair Reynolds, un space-opera despre pericolele călătoriei în spațiu.

Central Station, al tânărului scriitor israelian Lavie Tidhar, un roman science fiction pasionant despre călătoriile interstelare. 

Armada, de Ernst Cline, autorul romanului-cult Ready Player One, descrie o invazie extraterestră ce poate fi oprită pe ritumuri de rock, cu multe referințe la francize SF îndrăgite, ca Star Wars și Star Trek.

Aurora, de Kim Stanley Robinson, roman cu care autorul revine la teme hard-SF precum inteligența artificială și efectele călătoriei spațiale asupra oamenilor.

O nouă ediție a de povestirilor scrise de Ted Chiang, unul dintre cei mai apreciați scriitori de science fiction din lume. Din volum face parte și Povestea vieții tale, care a inspirat filmul Arrival.

Trilogia Omul arămiu, de Robin Hobb se încheie cu romanul Fool’s Fate.

În seria WITCHER, de Andrzej Sapkowski apare a treia carte și primul roman: Blood of Elves.

Uprooted, cel mai nou roman al lui Naomi Novik, câștigător al premiilor Nebula și Locus în 2016, o carte în stilul poveștilor slavice, cu nenumărate referințe la basme europene cunoscute.

A natural history of dragons, de Marie Brennan, pentru iubitorii de lumi fantastice, despre o lume în care dragonii sunt creaturi demult dispărute, iar o femeie de viță nobilă, zoolog specializat în dragoni, pornește într-o expediție care ar putea schimba tot ce se știe despre aceste creaturi.

Seria Shades of Magic, de V.E. Schwab începe cu romanul A darker shade of magic: o poveste  în care există patru lumi și numai câțiva pot călători între acestea: Londra Roșie, unde magia este apreciată și respectată. Londra Gri este cea obișnuită, în care magia nu există. Londra Albă este o lume periculoasă, în care oamenii luptă să controleze magia. Iar despre Londra Neagră nimeni nu vorbește…


2017 începe la Editura Nemi atât cu serii noi, cât și cu continuări ale proiectelor deja începute. Astfel, mult îndrăgita serie cu animale a lui Jill Tomlinson va fi completată cu ultimele trei titluri: Pisicuța care voia să se întoarcă acasă, Vidra care voia să știe și Găina care nu voia să renunțe. Bufnița, Pinguinul și Gorila deja și-au făcut prieteni printre cei mici și suntem convinși că și următoarele trei cărți îi vor fascina și amuza în continuare.

Că tot suntem la capitolul animale, la începutul anului își va face debutul la Nemi un alt personaj simpatic, Motanul Pete. În ton cu ultimele tendințe ale modei, cu teniși și ochelari ultimul răcnet, Pete e motanul șic, simpatic foc și amuzant. Primul volum al seriei: Ador tenișii albi.

În 2017 începem un proiect care ne e foarte drag și anume seria de autor Michael Morpurgo, unul dintre cei mai populari autori britanici contemporani pentru copii, un adevărat maestru al povestirii. Morpurgo a scris mai mult de 100 de cărți pentru copii și a primit numeroase premii pentru cărțile sale. Primul roman din serie va fi un roman istoric, Outlaw. The True Story of Robin Hood (Proscrisul. Povestea adevărată a lui Robin Hood) ce-l are ca protagonist pe unul dintre cei mai aventuroși și fascinați eroi englezi, Robin Hood.

Tot un erou, dar puțin mai neobișnuit, ne propune și Cresida Cowell în Cum să-ți dresezi dragonul, primul volum de memorii al lui Sughiţ Straşnicul Stavrid al III-Lea, Nădejdea şi Moştenitorul Tribului Huliganilor Păroşi din Insula Tontului. Cartea este „o lectură obligatorie pentru orice Erou care întâmpină dificultăţi în a fi pe atât de eroic pe cât şi-ar dori să fie” și a fost ecranizată în 2010.

Un alt autor nou ce va veni la Nemi este tânărul și promițătorul Chris Colfer. În primele luni ale anului vor apărea două cărți semnate de acesta: o carte ilustrată, Curvy Tree, care oferă o foarte frumoasă și emoționantă lecție despre toleranță și deschidere, și primul volum al seriei Tărâmul Poveștilor. Vraja dorințelor (Land of Stories. THe Wishing Spell), un roman de aventură și fantasy care le va prilejui micilor cititori o incursiune în lumea fascinantă a basmelor populare.

Simpaticul iepuraș Matei nu putea să lipsească din peisaj, mai ales că acum ne va vorbi despre cât de mult o iubește pe mama sa. Matei își iubește mămica va apărea în februarie, la timp pentru a fi cadoul potrivit pentru Ziua Mamei, iar proiectul „Basmul din buzunar” va continua cu 3 titluri noi: Rumpelstiszchen (ilustrat de Alexia Udriște), Motanul încălțat (ilustrat de Adriana Opriță-Gheorghe) și Scufița Roșie.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter