Noutățile Editurii Litera la Gaudeamus 2015

Noutățile Editurii Litera la Gaudeamus 2015

Noutățile Editurii Litera la Târgul Internaţional Gaudeamus, 18–22 noiembrie 2015

Editura Litera își așteaptă cititorii cu o ofertă editorială bogată și reduceri de preț, la standul său din Pavilionul Central al Romexpo, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2015, în perioada 18-22 noiembrie.

Printre noutățile editoriale pe care Litera le-a pregătit se numără Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată, scrisă de Karl Ove Knausgård și distinsă cu Premiul Criticilor Norvegieni, O cale îngustă spre nordul îndepărtat de Richard Flanagan, câștigătoarea Premiului Man Booker 2014 și De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării: Daron Agemoglu și James A. Robinson. 

Noile albume pentru pasionații de vinuri, călătorii, spiritualitate și dezvoltare personală  sunt cele mai potrivite alegeri pentru un cadou deosebit: Atlasul mondial al vinului, de Hugh Johnson și Jancis Robinson, 1000 de vinuri excelente, Ocolul pământului în 80 de minuni, Capitalele Europei, Cele mai frumoase orașe, Biblia ilustrată. Repovestită și explicată, Psihologie. Idei fundamentale.  

Pentru copii, Litera Mică a pregătit cele mai noi și camptivante serii de cărți Disney: Descendenții, Bunul dinozaur, Întors pe dos și Regatul de gheață. Specialiștii în educație pot alege colecția Academia copiilor isteți, care îi ajută pe cei mici să dobândească principalele abilități de învățare.

Vizitatorii standului Litera se vor bucura de reduceri de preț de până la 75%, vouchere cu sume între 12 și 15 lei, lansări în prezența unor mari personalități și acțiuni dedicate copiilor. 

Împreună cu Uber, Litera va asigura transportul gratuit la Gaudeamus tuturor celor care folosesc serviciul Uber pentru prima dată! Tot ce trebuie să facă doritorii este să își activeze GPS-ul, să își instaleze aplicația Uber și cel mai apropiat șofer, înregistrat în baza de date Uber, se va opri să îl ducă la Gaudeamus. Pe drum, călătorii pot răsfoi cărți din colecțiile Clasici moderni și Thriller, iar o dată ajunși la târg pot profita de reducerea de 30% oferită la câteva titluri Litera, în baza voucherului primit. 

 

O cale îngustă spre nordul îndepărtat, de Richard Flanagan

Traducere: Petru Iamandi

În mijlocul lagărului de prizonieri de război condamnați să construiască o cale ferată între Birmania și Thailanda, cunoscută sub numele de Calea ferată a morții, chirurgul Dorrigo Evans, comandantul lagărului, este torturat de povestea de dragoste pe care a trăit-o cu tânăra soție a unchiului său cu doi ani în urmă. În strădania lui de a-și salva oamenii de înfometare, de holeră, de persecuții, Dorrigo primește o scrisoare care îi schimbă pentru totdeauna cursul vieții. O poveste despre dragoste și moarte cu multiplele lor fațete, despre război și despre adevăr, în care eroul își trăiește experiența de viață numai pentru a descoperi tot ceea ce a pierdut. O cale-ngustă spre nordul îndepărtat a primit Premiul Man Booker în 2014. 

 

Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgård

Traducere: Ioana-Andreea Mureșan.

Oare putem reînvia copilăria? Devenit părinte, Karl Ove Knausgard se regăsește în fața propriului eu, un puști sensibil, care crește în umbra unui frate sociabil, a unei mame adesea absente și a unui tată cu accese de mânie imprevizibile. Maturizarea lentă a sentimentelor, flirturile neliniștite, pasiunea pentru rock și dificultatea de a-l pronunța pe „r“ care îi îngreunează existența... creionează romanul unui adolescent hipersensibil. O calătorie afectivă de o fidelitate absolută, cu accente de lumină pură, o poveste deopotrivă intimă și universală, care pune problema capacității literaturii de a descrie viața, nimic altceva decât viața, dar viața în toate aspectele ei.

„... extrem de sincer, Knausgard... vrea să ne intro - ducă în cotidianul vieții, care este uneori vizionar, alteori banal, alteori profund semnificativ, dar, prin forța lucrurilor, absolut obișnuit pentru că ni se întâm - plă pe tot parcursul vieții și tuturor...” (The New Yorker

„O reușită rară. Nici un scriitor din generația sa nu egalează combinația lui Karl Ove Knausgard de talent, stil, spirit de observație și originalitate...” (Dagens Naeringsliv

 

De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei, de Daron Acemoglu și James A. Robinson

Traducere: Anca Simitopol

Kronika este colecția în care umanitatea este reconstruită prin cărți care ne ajută să pătrundem în culisele celor mai interesante evenimente politice, sociale sau financiare de ieri şi de astăzi.
„Acemoglu şi Robinson – doi dintre cei mai importanţi experţi din lume în domeniul dezvoltării – ne arată de ce nu geografia, bolile sau cultura, ci chestiunea instituţiilor şi a politicii explică, mai degrabă, de ce unele naţiuni sunt bogate şi altele sărace. Această carte extrem de accesibilă oferă o perspectivă pătrunzătoare binevenită atât pentru specialişti, cât şi pentru publicul larg.“ (Francis Fukuyama)
„Autorii demonstrează, în mod convingător, că ţările ies din sărăcie numai când au instituţii economice adecvate, mai ales proprietate privată şi concurenţă. În mod cu totul original, ei susţin că probabilitatea ca ţările să îşi dezvolte instituţii bune este mai mare atunci când acestea au un sistem politic pluralist deschis, în care există concurenţă pentru funcţiile politice, un bazin electoral vast şi deschidere către noi lideri politici. Această legătură intimă dintre instituţiile politice şi instituțiile economice este punctul central și esențial al contribuţiei lor, teoria concretizându-se într-un studiu de mare vitalitate asupra uneia dintre întrebările cruciale din economie şi din economia politică.“ (Gary S. Becker, Laureat al Premiului Nobel pentru Economie, 1992)
„O carte de o bogăție intelectuală deosebită, care dezvoltă cu mult nerv o teză importantă.“ (Financial Times)

 

Psihologie. Idei fundamentale

Traducere: Carmen Boitor

Suntem cu adevărat unici… sau doar ne conformăm unor tipare? Ce ne face să ne reamintim și de ce uităm? Cum putem măsura efectiv inteligența?
Întrebări de genul acesta stau la baza activității celor mai importanți gânditori și cercetători internaționali din fascinantul domeniu al psihologiei.
Scris într-un limbaj accesibil, volumul abundă în explicații concise care lămuresc jargonul, în diagrame care descurcă ițele teoriilor încurcate, în citate memorabile și în ilustrații ingenioase care se joacă cu convingerile și percepțiile noastre.
Fie că domeniul psihologiei este ceva nou pentru voi, fie că sunteți studenți sau posedați o mulțime de cunoștințe teoretice, veți găsi în paginile acestei cărți suficiente lucruri care să vă stârnească curiozitatea și să vă stimuleze deopotrivă.

 

Atlasul mondial al vinului, de Hugh Johnson, Jancis Robinson

Traducere: Graal Soft

Hugh Johnson a fost liderul scriitorilor despre vinuri și le-a oferit multe direcţii noi în cei 48 de ani scurși de la publicarea primei lui cărţi, Wine. The World Atlas of Wine, Wine Companion, Pocket Wine Book (publicat anual din 1977, cel mai vândut anuar despre vinuri), The Story of Wine și cartea de memorii A Life Uncorked au fost bestselleruri. Abordarea lui unică, serioasă și informată i-a adus admiraţia iubitorilor de vinuri. Pasionat și de grădinărit, în 2011 a câștigat premiul Garden Media Guild’s Reference Book of the Year pentru Trees: A Lifetime Journey. Vânzările cărţilor sale au depășit 16 milioane de exemplare. În 2003, a fost făcut Chevalier al Ordre National du Mérite de către președintele Chirac, iar în 2007 i s-a acordat Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii aduse vinificaţiei și horticulturii.
Jancis Robinson are o solidă reputaţie internaţională. Cărţile sale, printre care Oxford Companion to Wine (1994, 1999, 2006) și Wine Grapes (2012), sunt lucrări de referinţă multipremiate. Este corespondent pentru vinuri al Financial Times și ţine o rubrică bilunară publicată în toată lumea. Scrie zilnic pentru www.JancisRobinson.com, cu abonaţi în 100 de ţări, votat primul Wine Website of the Year la Louis Roederer International Wine Writers Awards 2010. A fost prima persoană care nu provenea din industria vinului desemnată Master of Wine, în 1984. A primit Ordinul Imperiului Britanic, în 2003, din partea reginei Elisabeta a II-a, a cărei pivniţă de vinuri o are în grijă, și a devenit ofiţer al Ordre du Mérite Agricole în 2010. Din ianuarie 2012 este președinte onorific al Wine & Spirit Education Trust.
Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti – International Wine Contest Bucharest (IWCB) are menirea de a evalua şi de a ierarhiza, în folosul publicului şi al vinărilor, din ce în ce mai multe vinuri provenite din toate regiunile lumii, prezente în lucrarea de faţă. Vinurile medaliate la IWCB sunt cupaje de ştiinţă, talent, cultură, poftă de viaţă.

 

Biblia ilustrată. Repovestită și explicată

Citește și înțelege Biblia ca niciodată până acum – de la Facerea la Apocalipsa, narațiunile Vechiului și ale Noului Testament sunt repovestite și explicate într-un mod accesibil și cu o grafică excepțională.
Descoperă o mulțime uimitoare de populații, locuri și evenimente care au modelat Scripturile.
Explorează fundalul social, istoric și geografic al Bibliei prin hărți și fotografii color ale unor situri, artefacte și tradiții care se continuă și astăzi.
Bucură-te de una dintre cele mai mari capodopere ale tuturor timpurilor, o sursă de inspirație pentru nenumărate generații și pentru milioane de oameni până în zilele noastre.

 


Ocolul pământului în 80 de minuni, de Carla Serra

Traducere: Marina Loghin

Parafrazând titlul celebrului roman al lui Jules Verne, această carte vrea să ofere cititorilor o emoție asemănătoare. O incursiune printre cele mai frumoase situri din lume, descrise și ilustrate astfel încât să vă puteți bucura de ele din fotoliu, să puteți aprecia câteva dintre minunile planetei și să vă puteți închipui tot atâtea călătorii pe cele cinci continente.
Ocolul Pământului în 80 de minuni reprezintă o sugestie, un fel de propunere de turism domestic, de care se poate bucura oricine în funcție de interesele sale și de starea de spirit de moment.
Plecând de la Londra, ca în romanul Ocolul Pământului în 80 de zile, călătoria face popas la Palatul Regal din Budapesta și la Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg, trecând pe la tezaure italiene cum ar fi Turnul din Pisa, pe la Colosseum la Roma și pe la bazilica Sfântul Francisc de la Assisi, după care se îndreaptă spre îndepărtatul Orient.
Aici descoperiți monumente naturale cum sunt Everestul, temple eterne ca Taj Mahalul indian, Wat Phra Kaew thailandez și marea moschee din Isfahan în Iran.
Mergeți apoi în Africa, spre piramidele de la Gizeh, deșertul Sahara și marile cascade ale lacului Tana.
În America vă puteți opri în Parcul Național Yellowstone să admirați gheizerele, apoi la Golden Bridge în San Francisco și chiar la ghețurile Arcticii Canadiene.
În cele din urmă ajungeți în Oceania la Mont Cook, Bora-bora și Ayres Rock.
Aceste minunății și încă multe altele îl așteaptă pe cititor. E de ajuns să dea pagina.


Cele mai frumoase orașe, ed. National Geographic

Traducere: Oana Alecu

Vizitează lumea cu acest ghid mai special de călătorii. Experţii în turism de la National Geographic îţi prezintă cele mai interesante 220 de orașe ale lumii, ilustrate prin imagini spectaculoase și perspective unice.
Aventurează-te în canioanele urbane din Hong Kong și Istanbul. Vizitează canalele magnifice și comorile ascunse din Sankt-Petersburg și Veneţia. Simte pasiunea în atmosfera incendiară din Rio de Janeiro și Havana. Încheie-ţi călătoria în jurul lumii, descoperind secretele micilor comori, precum Halifax din Nova Scotia sau neconvenţionalul Asheville, din Munţii Apalași. La fiecare popas, simte pulsul autentic al fiecărui oraș.
Seria de articole îţi dezvăluie faţa nevăzută a orașelor, detalii interesante, simboluri remarcabile, secrete locale, dar și bizarerii. Fotografiile surprinzătoare ilustrând prezentul și trecutul reprezintă adevărate capsule ale timpului care surprind ritmul accelerat de transformare al acestor metropole fascinante. În plus, câteva personalităţi autohtone ne prezintă locurile lor favorite: de la barurile din Berlin preferate de renumitul muzician Joe Jackson până la trattoria unde primarul Romei mănâncă de obicei alături de familia sa.
Volumul include și 16 liste tematice cu cele mai interesante orașe din lume: de la mâncăruri deosebite până la stilul de viaţă ecologic.
Un ghid autentic, suprinzător, dinamic. Descoperă de ce fiecare oraș ilustrat este catalogat drept unul dintre cele mai interesante ale lumii.


Puterea voinței, de Kelly McGonigal

Traducere: Marilena Iovu

Vi s-a întâmplat să vă simţiţi vinovaţi pentru că nu aţi putut rezista prăjiturii cu frişcă, deşi aţi început o dietă de slăbire? Sau pentru că aţi amânat nepermis de mult să daţi
telefonul acela important clientului care aştepta o propunere de contract? Sau pentru că aţi cumpărat o grămadă de lucruri care nu vă erau de fapt necesare? 
Nu e nevoie să vă întrebaţi mereu de ce viaţa trebuie să fie o luptă continuă pentru autocontrol. Puteţi învăţa din Puterea voinţei cum să vă controlaţi atenţia, emoţiile şi dorinţele, printr-un program pas cu pas care vă ajută să vă identificaţi obiectivele, să vă întăriţi autocontrolul și să faceţi schimbări pentru toată viața, indiferent dacă este vorba de slăbit, sănătate financiară, reducerea stresului, învingerea tendinței de a tergiversa lucrurile, cum să fiţi un părinte mai bun sau cum să vă concentraţi mai bine.
Exerciţiile şi strategiile propuse vă arată cum să transformaţi cunoaşterea greşelilor în strategii pentru succes, insuflându-vă puterea de a vă atinge obiectivele, de a face schimbări reale şi de durată şi de a deţine controlul asupra fiecărui aspect al vieţii voastre, de la ceea ce mâncaţi până la ceea ce faceţi, spuneţi sau cumpăraţi.

 

Comentarii

Ma asteptam sa publice acum volumul doi al memoriilor lui Knausgard, nu imi vine sa cred ca Litera lanseaza carti aparute deja de vreo doua luni. Pacat...Sunt curioasa ce ne mai prezinti pana incepe Gaudeamusul, pentru ca pana acum lansarile mi se par foarte slabute si auzisem ca vor fi sute de carti noi. La Bookfest am fost uimita de o oferta mai bogata ca niciodata, acum m-am "dezumflat". Oricum, Laura, iti multumesc pentru efortul si dedicatia de a ne tine la curent cu ce e nou! Si mai am o speranta ca you save the best for the last. :)

Lavinia

12 nov. 2015

Litera va publica anul ăsta volumul doi din „Lupta mea”, dar în decembrie de asta nu e anunțat la Gaudeamus. Volumele din serie vor apărea cam la două luni, ceea ce e rezonabil și pentru editură și pentru cititori. Eu public materalele cu noutăți pe măsură ce le primesc de la edituri, așa că nu am „așii ascunși în mânecă” :))) Ordinea apariției articolelor este cea în care am primit materialele, nu vreau să credeți că păstrez ce e mai bun la sfârșit, e vorba pur și simplu de feedback-ul pe care-l primesc din partea lor. Sper să primesc în timp util și celelalte noutăți ca să le pot posta până la târg. Ai puțină răbdare, Lavinia, chiar dacă te-ai „dezumflat” o să te „umfli” la loc până la Gaudeamus căci în mod sigur vor fi multe cărți frumoase :))) Mă bucur că articolele sunt utile, îți mulțumesc pentru apreciere, contează foarte mult :)

Laura Câlțea

12 nov. 2015

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter