Caută în blog

Noutăți literare 1-15-august 2016

Noutăți literare 1-15-august 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânilor 1-15-august 2016. 

 

Noutăți editoriale

ARTHUR

Marele Uriaș Prietenos (ediție tie-in), de Roald Dahl; Confesiunile unui prieten imaginar. Memoriile lui Jacques Papier, de Michelle Cuevas; O scurtă istorie a lumii, de Ernst H. Gombrich; Eroina Clementina, de Sara Pennypacker; Povești la telefon, de Gianni Rodari; Shiloh, de Phyllis Reynolds Naylor.

 

CARTEA COPIILOR

Charlie Ciocolată și cartea lui preferată, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler. 

 

CORINT

Viaţa amoroasă a marilor dictatori, de Nigel Cawthorne; Olimpiada din biblioteca domnului Lemoncello, de Chris Grabenstein; Bucură-te de natură! 70 de planşe de colorat antistres, ed. Larousse.

 

CURTEA VECHE

Postcards - Pe urmele sașilor. 45 de cărți poștale, fotografii de Barna Némethi; Puterea prezentului (audiobook), de Eckhart Tolle; Câinele din Baskerville, Repovestire de Tony Evans, de Arthur Conan Doyle; Călătoriile doctorului Dolittle. Repovestire după romanul lui Hugh Lofting, de Kathleen Olmstead; Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși, de Ligia Pop; Jurnal de sarcină. Sfaturi pentru o naştere fără frică şi pentru un bebe sănătos, de Ligia Pop; Riscant acum înseamnă sigur. Regulile s-au schimbat..., de Randy Gage.

 

HUMANITAS FICTION 

Amintirea dragostei, de Jim Fergus.


LITERA

Anotimpuri la țară. Carte de colorat; Destinații de vis. Carte de colorat; Cei care merită să moară, de Peter Swanson; Cum să mănânci, de Thich Nhat Hanh; Cum să interacționezi cu persoanele dificile, de Brian Salter, Naomi Langford-Wood; My dilemma is you, de Cristina Chiperi; Zootropolis. Judy în misiune. Peste 30 de autocolante, ed. Disney; Un studiu în roșu. Semnul celor patru, de Sir Arthur Conan Doyle; Marea carte cu povești și jocuri. 50 de autocolante și peste 200 de pagini de activități, ed. Disney; Miles în spațiu. Învăț să citesc (nivelul 2), ed. Disney.

 

METEOR PRESS

Decodificarea personalității. Cum să înțelegem oamenii, de Samuel Barondes.

 

NEMIRA

Prieteni și eroi (Trilogia Balcanică, partea a III-a), de Olivia Manning.

     

      

NICULESCU

Ghidul superfemeii. Strategii pas cu pas pentru o viaţă împlinită şi echilibrată, de dr. Jaime Kulaga; Copilăria dictatorilor, de Véronique Chalmet; Abundenţa acum. Amplifică-ţi viaţa şi obţine prosperitatea ASTĂZI, de Lisa Nichols, Janet Switzer; 52 de schimbări uluitoare pentru a deveni mai fericit şi mai sănătos, de Brett Blumenthal.

 

PARALELA 45

Tratat despre excitantele moderne. Tratat despre viața elegantă, de Honoré de Balzac.

 

POLIROM

Noapte la Lisabona, de Erich Maria Remarque; Fotograful Curții Regale, de Simona Antonescu; Didactica predării informaticii, de Cristian Masalagiu, Ioan Asiminoaei, Mirela Țibu; Luna Zadar, de Adrian Alui Gheorghe; Pagini de jurnal (1891-1950), de Irina Procopiu; Cele mai frumoase basme chinezești, selectie și traducere de Mugur Zlotea; Albastrul dintre cer și ape, de Susan Abulhawa; Trenul M, de Patti Smith; Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta, de Ciprian Măceșaru; Don Quijote de la Mancha (2 vol.), de Miguel de Cervantes.

 

PUBLICA

Interfeţe mai inteligente. Modalităţi surprinzătoare de a influenţa şi perfecţiona comportamentul din mediul online, de Shlomo Benartzi; De la Nadia până azi. Apariţia şi dispariţia zecelui perfect în gimnastică, de Dvora Meyers.

 

RAO 

Rețete pentru gașca mea. 3 ingrediente, 15 minute, ed. Larousse; Aperitive pentru cină. 3 ingrediente, 15 minute, ed. Larousse; Rețete vegetariene. 3 ingrediente, 15 minute, ed. Larousse; Grădina mea cu plante medicinale, ed. Larousse; Pisici. Unește punctele, de Karine Naye; Lumi imaginare. De colorat cu ajutorul numerelor, de Camille De Montmorillo; Dinozaurii, ed. Larousse; Universul, ed. Larousse; Cartea regelui romantic și a fiilor fără de țară, de Vartan Arachelian.

 

TREI

Moartea demonului, de Anne Holt; Să mori din dragoste, de Donna Leon; O mie de nopţi, de E.K. Johnston; Pe strada India, de Samantha Young; Te urăsc - nu mă părăsi: întelegerea personalității borderline, de Jerold J. Kreisman, Hal Straus; Cele 4 fețe ale monedei. O metodă simplă pentru a descoperi adevărata cale de mijloc, de Ruediger Dahlke, Christoph Hornik; Mi-e frică, de Brian Moses; Frank Einstein şi Acceleratorul de Creiere, de Jon Scieszka.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Meduza Oscar. Concert pe recif, de Heinz Rudolf Kunze, Jens Carstens, Julia Ginsbach; Aventura elefantastică. Vânătoare de comori în Africa, de Michael Engler, Joëlle Tourlonias; Ursulețul Benny și călătoria în jurul lumii, de Katja Reider, Tim Warnes; Îmi caut un culcuș, de Maria Bogade.

 

VELLANT 

Defalcare. Aproape nicio amintire, de Lydia Davis.


Articole literare

• Adevărul – Cristian Teodorescu şi Varujan Vosganian, semifinalişti într-un prestigios concurs literar din Polonia.

• Art7 – Citiți turcește!; Inelele lui Saturn, de W.G. Sebald; Festivalul „Gellu Naum”; O dedicație, vă rog!.

• Bookaholic  Un om cu preferințe – Herman Melville – Bartleby. O povestire de pe Wall Street; Trenul M, de Patti Smith – fragment.

• Bookblog Ghid de supraviețuire în universul profesional. Cum să facem față situațiilor stresante, de Jacques Salomé; Tulpina de bambus, de Saud al-Sanousi; Născut într-un ceas bun, de David Lodge; Cartea Pricoliciului (O istorie secretă a Țării Vampirilor #1), de Adina Popescu; Povestiri de la marginea realității, de Dan Rădoiu; Colecționara de parfumuri interzise, de Kathleen Tessaro.

• Bookhub – Femei singure, de Cesare Pavese; Henriette Yvonne Stahl – un destin între literatură și patimă; Cameră cu vedere, de E.M. Forster; Gorila care voia să se facă mare, de Jill Tomlinson; Medgidia, orașul de apoi, de Cristian Teodorescu; Sapiens. A Brief History of Human Kind, de Noah Yuval Harari; Trăim numai o dată, de Vilhelm Moberg; Lupta în jurul unui rug. Castellio împotriva lui Calvin, de Stefan Zweig; Cristian Vechiu – Cum ar fi să vorbești despre antichitatea greacă și să nu fi citit operele lui Homer?; Dialoguri Socratice, de Platon; Sunetul muntelui, de Yasunari Kawabata; Iuda, de Amos Oz; Casa de Pariuri Literare – buturuga mică a lumii literaturii românești contemporane (cărți numai bune de luat în bagajele de vacanță); Pascal desenează corăbii, de Radu Niciporuc; Marea carte a inumanității. O istorie a ororilor în 100 de episoade, de Matthew White; Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta, de Ciprian Măceșaru (fragment în avanpremieră); Poveștile Peleșului, de Carmen Sylva; În şalvari şi cu işlic. Biserică, sexualitate, căsătorie şi divorţ în Ţara Românească a secolului al XVIII-lea, de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu; Pânza de păianjen, de Cella Serghi; Un an de studiu, de Anne Wiazemsky.

• Cărți și călătorii – The Secret History, de Donna Tartt; Ultima țigară a lui Fondane, de Cătălin Mihuleac; Ai uitat să râzi, de Bogdan Munteanu.

• Chestii livrești​  The big 5; Traducerile Maestrului și Margaretei

• Cititor fantasy – Știrile fantasy ale lunii iulie; Fata cu toate darurile, de M. R. Carey.

• Cititori feroce  Oamenii fericiți citesc și beau cafea, de Agnes Martin-Lugand; Umilirea publică în epoca internetului, de Jon Ronson; Trei femei puternice, de Marie Ndiaye.

• Colț firesc de refugiu – Aici, de Richard McGuire; Casa veselă. O tragicomedie de familie, de Alison Bechdel; Următorul cadru, de Ciubotariu, Forsea, Moldovan, Obert, Pamfil, Popescu, Talambă, Toma, Sava, Ungureanu; Angry Birds #1 – Cine se aseamănă + Prieteni adevărați, de Paul Tobin.

• Constantin Piștea blog – Diavolul din Oraşul Alb, de Erik Larson; Uneori, a fi tăcut înseamnă să ascunzi adevărul, interviu cu Burhan Sönmez.

• Dilema Veche – Romantism, pasiune, scandal. Viaţa amoroasă a scriitorilor celebri, de Shannon McKenna Schmidt & Joni Rendon; Deceneu şi ultimul cronicar literar; „Sper ca literatura să-i facă pe oameni să-şi verse cafeaua pe masă“ – interviu cu Ayelet Gundar-Goshen.

• Dromarland – Calea Idei Brown, de Ricardo Piglia.

• Filme-Cărți  Diavolul din Orașul Alb, de Erik Larson; Căpitanul RO (vol. 1) – Război în inima Europei?; În gaură, de Arthur Suciu; Marele atlas ilustrat al explorărilor; Un bob de grâu, de Ngugi wa Thiong’o.

• Galileo Online – Game of Thrones: 20 de ani; City of Blades, de Robert Jackson Bennett; Posteritatea unui maestru: Clifford D. Simak; Stephen King, editor.

• La Punkt – Veneţia, de Jan Morris; Pagini de jurnal (1891-1950), de Irina Procopiu; Cazemata, de Tudor Ganea. 

• Lecturile Emei – Lindenfeld, de Ioan T. Morar; O dimineață la vânătoare, de Ligia Ruscu.

• Libris blog – Muzici și faze, de Ovidiu Verdeș.

• Observator cultural  Poezia, în „conturul ei de răcoare“. Note despre Festivalul Gellu Naum, după prima ediţie; Resurse umane, de Gelu Diaconu; Kir Pavel. Portretul unui scriitor român (V); Mari controverse literare, de Iulian Cătălui; Noul val critic şi „nostalgia esteticului“ (II); Fizica povestită, de Cristian Presură. 

• PressOne Puritate, de Jonathan Franzen. 

• Roșu Vertical  Ce-am mai citit (13).

• Scena9 – Corto Maltese. Balada mării sărate, de Hugo Pratt; Universul accidental. Lumea pe care credeai că o știi, de Alan Lightman; Harry Potter and the Cursed Child, de Jack Thorne; Infografic. Cum „consumăm” cultură în România.

• VICE – Ce muzică ar asculta cei mai mari scriitori români dacă ar trăi în zilele noastre

Presa străină

            – BBC Culture: Ten books to read in August.

            – Book Riot: Fighting the suck: writers advice for writers.

            – Brain PickingsNeil Gaiman on Why We Read and What Books Do for the Human ExperienceAuden on Writing, Originality, Self-Criticism, and How to Be a Good Reader; Proust on Love and How Our Intellect Blinds Us to the Wisdom of the Heart.

            – Electric Lit: Forbes Names 2016's Richest Authors

            – Huffington Post BooksThose Who Read Books Live Longer Than Those Who Don’t, Study FindsHey, Nerds, The New York Public Library Just Put 300,000 Books On An App For YouWhy ‘Harry Potter And The Cursed Child’ Disappointed A Lifelong Harry Potter Fan.

            – Literary Hub5 beach reads for the dog days of August; The moral arc of N.K. Jemisin’s universe bends toward apocalypse; Werner Herzog on the books every filmmaker should read; Does fiction actually make us more empathetic?.

            – The New York Review of Books: The Mystery of Hieronymus Bosch.

            – The New York Times: Literature of the Forever WarMy 10 Favorite Books: Andrew Solomon.

            – The New Yorker: Holden at fifty; China Miéville and the politics of surrealism; Finally, a new Harry Potter story worth reading.

            – The Guardian BooksThe horror of female adolescence – and how to write about it; Sister act: female friendship in fiction from Woolf to Ferrante and Zadie Smith; George RR Martin's Wild Cards TV show is a safe bet for success; After Westeros, a new TV epic from Game of Thrones author; Food in books: piccalilli from Life After Life by Kate Atkinson; Obama's summer reading list includes The Girl on the Train and Barbarian Days; Book up for a longer life: readers die later, study finds; Books to give you hope: The Bell by Iris Murdoch; Top 10 books writers should readGuardian children's fiction prize 2016, the longlist – in pictures.

            – Times Literary Supplement: Grim Reader; Nabokov’s ‘great gay comic novel’.

Comentarii

Multe aparaitii pentru toate gusturile, inclusiv pentru cei mici :)

Din aceste noutati am citit cartea lui Randy Gage-Riscant acum inseamna sigur. O super carte care te pregateste pentru viitorul tehnologic ce va urma.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter