Noutăți literare 1 august-15 septembrie 2018

Noutăți literare 1 august-15 septembrie 2018

Noutățile literare ale perioadei 1 august-15 septembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Despre scop. Cum creăm sensul vieții, de Paul Froese; Pisicile Războinice – Noua profeție. Cartea a XII-a: Apus de Soare, de Erin Hunter.

 

ARAMIS

Animale din Africa și glasurile lor (carte cu sunete); Cântăreți în corul dimineții (carte cu sunete); Detectivii de la Marea Nordului. Misterioasa casă de pe dig, de Bettina Goschl, Klaus-Petre Wolf; Detectivii de la Marea Nordului. Hotelul bântuit, de Bettina Goschl, Klaus-Petre Wolf; Operațiunea AU! Ghidul complet al propriului corp, de Ben Elcomb; Prietenul meu, robotul; Moștenirea, de Jean-Paul Dubois.

 

ART

Refugiații, de Viet Thanh Nguyen. 

 

CARTEA COPIILOR

Mergem la vânătoare de urși, de Michael Rosen, cu ilustrații de Helen Oxenbury; Aventurile lui Peter în Țara Afinelor, de Elsa Beskow; Uite, Madicken, ninge!, de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ilon Wikland. 

 

CARTIER

Moldova. Oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu, Roman Rybaleov; Introducere în istoria limbii și literaturii române, de Klaus Bochmann, Heinrich Stiehler; Cântecul mării, de Oleg Serebrian; Căsuța de la Răscruce, de Ion Druță; Mereu nerostita istorie a luptelor românilor din Antichitate până în zilele noastre, de Hentea Călin; Rost. 111 Poeme alese de Nina Corcinschi, de Andrei Țurcanu; Limba de hârtie, de Tamara Cărăuș.  

 

CASA 

Ghidul fetelor - 50 de lecţii despre cum să-ţi iubeşti corpul aflat în plină transformare, de Marawa Ibrahim; Lumea vehiculelor. La drum cu trenul; Lumea vehiculelor. La drum cu avionul; Caută și găsește. Unde trăiesc animalele; Conni merge la zoo; Conni la plajă.

 

CORINT

Maria Antoaneta. Procesul Reginei, de Raphael Dargent; Tată de nota 10, de Brian Viner; Rola 800. Constantin Hagea, omul care a umilit Securitatea, de Marius Oprea; Eliberarea ținutului Oz. Nicăieri nu e ca în Oz, de Danielle Paige; Ultima oară când ne luăm rămas-bun!, de Cynthia Hard; Cărticica succesului la școală, de Sophie Giles; Cărticica bunelor maniere, de Sue Lloyd; Cum să construiești un automobil, de Martin Sodomka. 

 

CURTEA VECHE

Maria. Portretul unei regine, de Principele Radu al Romaniei; Lucreţiu Pătrăşcanu. Moartea unui lider comunist, de Lavinia Betea; Despărțirea conștientă. 5 pași pentru a trăi fericit chiar și după divorț, de Katherine Woodward Thomas; Kiss that frog! 12 căi de-a transforma minusurile în plusuri în viața personală și la muncă, de Brian Tracy, Christina Tracy Stein; Mignon. Principesa României, Regina Iugoslaviei, de Diana Mandache; Parenting pozitiv. Ghid esențial, de Rebecca Eanes; Cum cresc fetele? Pubertatea pe înțelesul tuturor, de Felicity Brooks; Emoji - Evadarea, adaptare de Cordelia Evans; Emoji - Enciclopedia; Emoji - Cum să fii curajos și să-ți exprimi emoțiile; Emoji - cartea cu jocuri; Emoji - App-ventura epică a lui Gene, adaptare de Maggie Testa; Ramayana. Repovestire de Prema Jayakumar, de Valmiki; Experimentul renunțării. Călătoria mea spre perfecțiunea vieții, de Michael A. Singer; Aventurile lui Fram, ursul polar. Cartea 1, de Adrian Barbu, Alexandra Abagiu; Despre încredere. Antidotul pentru grijile, tristețea și neliniștile sufletești care ne copleșesc în anumite momente ale vieții, de Norman Vincent Peale.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

100 de activități pentru bunici și nepoți, de Gilles Diedrichs; Experimente fascinante cu magneți și electricitate, de Paula Navarro, Àngels Jiménez; Experimente incredibile cu reacții chimice și amestecuri, de Paula Navarro, Àngels Jiménez; Experimente magice cu lumină și culoare, de Paula Navarro, Àngels Jiménez; Experimente surprinzătoare cu sunete, de Paula Navarro, Àngels Jiménez; Descoperă spațiul, de Katie Daynes, Peter Allen; Descoperă matematica, de Alex Frith, Minna Lacey, Colin King; Marea carte a animalelor uriașe și cărticica animalelor mici, de Crisitna Banfi, Cristina Peraboni, Francesca Cosanti; Cartea oaselor, de Gabrielle Balkan; Muna și iepurașul de pe Lună, de Camille Whitcher; Învățămintele lui Piripi și ale prietenilor săi, de Michaela Hanauer; Laika. Marea călătorie în spațiu, de Patrick Baudry, Stan Aghassian; Copii care râd, de Dr. Louis R. Franzini.

 

GAMA

Micii exploratori. Insecte și alte gângănii; Micii exploratori. Sub mări; Micii exploratori. Ferma; Micii exploratori. Dinozauri.


HERALD 

Spovedanie. Căutând sensul vieții, de Lev Tolstoi; Femeia șaman. Istorie, mitologie și șamanism modern, de Octavian Simu; CORANUL. Ediția a V-a, ediție revizuită și adăugită; Eseu despre prejudecăți sau Despre influența opiniilor asupra moravurilor și fericirii oamenilor, de Paul Henri Dietrich, Baron D` Holbach; Lumea modernă, de René Guénon; Mindsight: noua știință a transformării personale, de Daniel J. Siegel; Istoria Dogmei - introducere în doctrinele creștine fundamentale, de Adolf Von Harnack; Disciplină cu dragoste și limite: soluții practice și liniștitoare pentru cele mai frecvente 43 de probleme de comportament din copilărie, de Jerry Wyckoff, Barbara Unell; Marea Trezire, de Bodhidharma; Astrologie și religie la greci și romani, de Franz Cumont; Evanghelii Gnostice; Istoria filozofică și politică a ocultismului: magie, vrăjitorie, spiritism și alchimie, de Felix Fabart; Religie și știință, de Bertrand Russell.

 

HERG BENET

Al nostru este cerul, de Luke Allnutt; Magia fetelor Belles, de Dhonielle Clayton.

 

HUMANITAS

Povești zăpăcite cu Luca și Raluca, de Clotilde Perrin; Jurnalul unei epoci. 1939–1946. Jurnal din două lumi, de Denis de Rougemont; Între cer și mare, de Terry Fan, Eric Fan; Bucureștiul mutilat, de Andrei Pandele; Cercul mincinoşilor. Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă, de Jean-Claude Carrière; Scurtă istorie a timpului. De la Big Bang la găurile negre, de Stephen Hawking; Le più belle laude/Cele mai frumoase laude, de Iacopone da Todi; Dumnezeul lucrurilor mărunte, de Arundhati Roy; Insuportabila uşurătate a fiinţei, de Milan Kundera; Intimitate și alte povestiri, de Hanif Kureishi; Obolul visului. Poveste albastră, de Marguerite Yourcenar; Marele Gatsby, de F. Scott Fitzgerald. 

 

LITERA

Băieții străzii, de Pier Paolo Pasolini; O simplă favoare, de Darcey Bell; Creierul Pentagonului, de Annie Jacobsen; Calea întâlnirii, de Jorge Bucay; Jaf cu elicopterul, de Jonas Bonnier; Jocul vieții și cum să-l jucăm, de Florence Scovel Shinn; Nebună, de Chloe Esposito; Prima mea carte de activități cu numere de la 3 la 6 ani. Montessori; Primele mele cuvinte în limba engleză de la 3 la 6 ani. Montessori; Harry, un cățeluș fără adăpost, de Holly Webb; Biscuit, o pisicuță speriată, de Holly Webb; Cleo, o pisicuță curioasă, de Holly Webb; Rina, cățelușa pierdută, de Holly Web; Lucky scapă cu viață, de Holly Webb.

 

NEMIRA

Ghidul micului astronom prin Univers, de Adrian Șonka,il. de Adnan Vasile; Mort la datorie (Seria Bill Hodges, partea a III-a), de Stephen King; Portalul de criptal, de Bobbie Peers; Litovoi și Școala Solomonarilor din Crângul Pământului, de Simona Antonescu, il. de Alexia Udriște; Necunoscuta din congelator, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Bărbații sunt niște porci, de Rodica Ojog-Brașoveanu; De veghe între lumi, de Marisha Pessl; Apusul (Seria Terra XXI, partea a II-a), de Adrian Mihălțianu; Ultimul tren spre Istanbul, de Ayşe Kulin; Busola, de Mathias Enard; Vivaldi și cele patru anotimpuri, de Cristina Andone; Bach și orga fermecată, de Cristina Andone; Enescu și hora razelor de soare, ediție Centenară, de Cristina Andone.

 

NICULESCU

Calea scurtă către schimbare. 30 de moduri de a-ţi transforma viaţa, de Jenny Mannion; Ghidul managerilor înţelepţi. 90 de idei importante pentru afaceri profitabile, de James McGrath; Limbajul corpului. Atenţie, gesturile vorbesc pentru noi, de Isabelle Duvernois; Cum poate mintea să vindece corpul, de Dr. David R. Hamilton; 15 minute pe zi pentru un corp nou, de Anne Dufour & Raphaël Gruman; Înţelepciunea furiilor noastre. De la furia care distruge la FURIA CARE CONSTRUIEŞTE, de Marc Pistorio; Atlasul copiilor. EUROPA. Ţări, oameni, animale, recorduri, de Andrea Schwendemann; Top 100 minunății. Animale și corpul uman; Top 100 minunății. Lumea și spațiul cosmic.

 

POLIROM

Lumea scrisă. Povești care au schimbat oamenii, istoria și civilizația, de Martin Puchner; Manual de psihoterapie ericksoniană, de B. Geary Brent , K. Zeig  Jeffrey; Călătoria unui sceptic în jurul lumii, de Aldous Huxley; Băncile centrale, criza și postcriza. România și Uniunea Europeană încotro?, de Daniel Dăianu; Fabula existențială, de Ștefan Afloroaei; Rătăcitorii, de Olga Tokarczuk; Despre considerare, de Bernard din Clairvaux; Ultimul dintre Tudori, de Philippa  Gregory; Tangoul. Patru conferinţe, de Jorge Luis Borges; Anatomie pentru yoga, de Blandine  Calais-Germain; Extraconjugal, de Mihai Radu; Anti-damblale, de Radu Cosașu; Către un zeu necunoscut, de John Steinbeck; Porci, de Tudor Ganea; Jucătorul de șah, de Stefan Zweig; Anul morții lui Ricardo Reis, de José Saramago; Un roman într-o gară mică, de Kocsis Francisko; Pacientul englez, de Michael Ondaatje; Lucruri nespuse, de Azar Nafisi; Călătoria oamenilor Cărții, de Olga Tokarczuk; Apocalipsa, de Chuck Palahniuk; Scene dintr-o căsnicie. După repetiție, de Ingmar Bergman; Ferma animalelor, de George Orwell; La taifas, de Aurora Liiceanu; Eu et al., de Alex. Tocilescu; Autoritate și educație, de Emil Stan; Zabor sau Psalmii, de Kamel Daoud. 

 

PUBLICA

Înțelepciunea lupilor. Cum gândesc, cum plănuiesc, cum au grijă unii de alții - lucruri uimitoare despre animalul care seamănă cel mai mult cu omul, de Elli H. Radinger; Bani extra job. De la idee la venit în 27 de zile, de Chris Guillebeau; The Startup Way. Cum folosesc companiile moderne managementul antreprenorial pentru a transforma cultura și a determina dezvoltarea pe termen lung, de Eric Ries.

 

RAO

Orizontul albastru (vol. 11 din saga familiei Courtney), de Wilbur Smith; Fandom: Fantezie periculoasă, de Anna Day; Al treilea geamăn, de Ken Follett; Prietenie dispărută, de Claire Messud; Marea carte a spațiului cosmic, ed. Larousse; Spune-mi cum se face, ed. Larousse; Boy’s Book pentru micii aventurieri (8-12 ani), ed. Larousse; Descoperă matematica. Montessori, ed. Larousse; Descoperă lumea înconjurătoare. Montessori, ed. Larousse; Enciclopedia micilor curioși. Dinozaurii, ed. Larousse; Universul, ed. Larousse; Anotimpurile, ed. Larousse; Cum?, ed. Larousse; Prima mea mare enciclopedie, ed. Larousse; Prima mea mare enciclopedie despre animale, ed. Larousse. 

 

STORIA BOOKS

Ultimii copii de pe Pământ, de Max Brailler.

 

TACT

Actoria în cinema, de James Naremore.

 

TREI

Cele mai strălucitoare stele, de Anna Todd; #ÎnTimpCeTuDormeai, de Horia Ghibuțiu; Clar de lună pe strada Nightingale, de Samantha Young; Iubirea mea desăvârșită, de Gabriel Tallent; Capcana Margrave, de Lee Child; Un loc sub soare, de Liza Marklund; Ce este isteria?, de Gisèle Harrus-Révidi; 10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici, de Lillian Glass; Simboluri vindecătoare în psihoterapie, de Erik D. Goodwyn; Sub un cer sângeriu, de Mark Sullivan; Saga dinastiei de Windsor, de Jean des Cars; Când părinții se enervează. O nouă abordare pentru a înțelege și soluționa conflictele din familie, de Carl Semmelroth; 3 Minute de meditație, de Christophe André; Tuturor băieților pe care i-am iubit, de Jenny Han; Minți primejdioase, de Alexandra Bracken; Dunăvăț, de Ion Mărculescu; Findus la pescuit, de Sven Nordqvist. 

 

UNIVERS

Carnaval, de Rawi Hage; Pescuirea minunată, de Guy de Pourtales; Sam cel prea timid, de Beth Bracken; Tot ce știu eu despre caca, de Jaume Copons, Merce Gali; Ce faceți după ce eu adorm, de Gunther Jakobs.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Toamna. Căutările Veveriței; Voi rămâne cu tine mereu; Fetița viselor. Luna are o dorință, de Renate Cossmann, Sabine Cuno; Somn ușor tuturor!, de Dagmar Geisler, Paul Maar.

 

VELLANT

Corpul ei și alte desfătări, de Carmen Maria Machado; În mintea celorlalți, de Nicholas Epley; Arta ca terapie, Alain de Botton, John Armstrong; Desfătările și mâhnirile muncii, de Alain de Botton; Consolările filozofiei, de Alain de Botton.

 

VREMEA

Portalul iubirii, de Gabriela Aronovici; Înghețul vine de la Kremlin, de Zdenek Mlynar; Privirea din afară, de Doru Mărgineanu; O femeie pentru Apocalips, de Horia Vintilă; Cartea lui Andreas, de Dan Bogdan.


Articole literare 

• Dilema Veche: La ce bun festivalurile literare?

• Filosofiatis: 5 motive excelente de a renunța la citit.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I have never given an interview, but journalists have helped me make sense of my life’ 

• The Guardian: Extract: Lethal White by Robert Galbraith (the pseudonym of JK Rowling)

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter