Caută în blog

Noutăți literare 12-18 noiembrie 2018

Noutăți literare 12-18 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 12-18 noiembrie 2018.

Noutăți editoriale

ART

Sălbaticul, de Guillermo Arriaga; Manual pentru femei de serviciu, de Lucia Berlin; Simboluri sacre, popoare, religii, mistere, de Robert Adkinson; Cartea verii | vinil audiobook; de Tove Jansson; Ce-am pierdut în foc | vinil audiobook, de Mariana Enriquez; Dominația masculină | vinil audiobook, de Pierre Bourdieu; Gottland | vinil audiobook, de Mariusz Szczygieł; Inelele lui Saturn | vinil audiobook, de W.G. Sebald; Mai este oare acesta un om? | vinil audiobook, de Primo Levi; Muzică pentru cameleoni | vinil audiobook, de Truman Capote; Un trandafir pentru Emily | vinil audiobook, de William Faulkner; Vremurile bune de altădată | vinil audiobook, de Bohumil Hrabal; Idiotul, de F.M. Dostoievski; Seveneves. Șapte Eve, de Neal Stephenson; Pământul sfărâmat (#2). Poarta Obeliscului, de N. K. Jemisin; Orașul și stelele #1, de Arthur C. Clarke; Furia de fier, de Pierce Brown; Metro 2034, de Dmitri Gluhovski; Atingerea, de Claire North; Vândută la 13 ani, de Patricia McCormick; Minunatul prezent, de Tim Tharp; Ursul și privighetoarea, de Katherine Arden; Când mă vei întâlni, de Rebecca Stead; Emil şi cei trei gemeni, de Erich Kästner; Socoteala diavolului, de Jane Yolen; Cartea cimitirului, de Neil Gaiman; Crăciunozaurul, de Tom Fletcher; Familia Penderwick: Poveste de vară cu patru surori, doi iepuri și un băiat foarte interesant, de Jeanne Birdsall; Vacanța lui Nor, de Ileana Surducan, Maria Surducan; O serie de evenimente nefericite IV. Fabrica fatală, de Lemony Snicket; Mică istorie a unui secol mare, coord. Monica Onojescu; Pax, de Sara Pennypacker; Eroii Olimpului #2. Fiul lui Neptun, de Rick Riordan; Alfred, un monstru mult prea simplu, de Corina Dascălu; Aventurile lui Peter Iepuraşul, de Beatrix Potter.

 

CARTEA COPIILOR

Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. O prefrumoasă portocală, de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec; Franz, Dora, fetița și păpușa, de Didier Lévy, cu ilustrații de Tiziana Romanin.

 

CARTEMMA

Conflictele globale, de Louise Spilsbury, Hanane Kai; Rasismul și intoleranța, de Louise Spilsbury, Hanane Kai; Refugiații și emigranții, de Ceri Roberts, Hanane Kai; Sărăcia și foametea, de Louise Spilsbury, Hanane Kai. 

 

CARTIER

Călătoria lui Medilo, de Ioana Nicolaie; Câți ani ai?, de Grigore Vieru; Oameni și meserii pe cale de dispariție, de Vasile Ernu; Woldemar, de Oleg Serebrian; Culoarea frontierelor, de Mircea Blajin. 

 

CASA

Tot ce pot face eu; Speriat, furios sau vesel; Accesorii noi din jeanşi vechi - Idei creative nr. 129; Lalele şi alte flori origami - Idei creative nr. 130; Unde trăiesc animaleleInvazia animalelor de pluș - Invasion of the Stuffed AnimalsCaută şi găseşte

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Amanţii poligloţi, de Lina Wolff; Violenţa noastră, cea de toate zilele… Violenţa psihologică în familie, de Yvane Wiart; Aventurile lui Sinbad Marinarul, de Bolesław Leśmian; Eseu despre sufletul polonez, de Ryszard Legutko; Noël în decembrie, de Bernard Tirtiaux.

 

CORINT

Omul de Neanderthal. O poveste rescrisă de știința modernă, de Dimitra Papahagi, Michael A. Morse; Beria. Mâna dreaptă a lui Stalin, de Amy Knight; Tunelurile terorii. Războiul dintre Hamas și Israel, de Alan Dershowitz; Kildine. Povestea unei principese răutăcioase, de Maria, Regina României; Conversații cu Regele Mihai, de Stelian Tănase; Edison. Misterul comorii dispărute, de Torben Kuhlmann; Cele mai frumoase povești, de Wilhelm Hauff; Dinastia vulturilor, de Alessandro Baussmerth.

 

CRIME SCENE PRESS

Timpuri glaciale, de Fred Vargas; Trimisul special, de George Arion; Orb în zăpadă, de Ragnar Jonasson; Sfârșitul lumii la Breslau, de Marek Krajewski.

 

CURTEA VECHE

Es Mal Pas, de Iren Mate; Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse in viata de zi cu zi, de Nassim Nicholas Taleb; Duminica la prânz. Rețete care aduc familia împreună, de Laura Laurențiu; Jamie găteşte în Italia, de Jamie Oliver; O iarnă de povești, de Cristina și Alex Donovici; Țup. Salvatoarea iernii. Cartea a doua, de Alex Donovici.

 

HERALD 

Ce este Sufismul?, de Martin Lings.

 

HUMANITAS

România, te iubesc!, de Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu; Cele mai frumoase Istorii, de Herodot; Origini. Povestea științifică a creației, de Jim Baggott; Cunoașterea. Cum poate fi reclădită civilizația după un cataclism, de Lewis Dartnell; Matematica zeilor și algoritmii oamenilor, de Paolo Zellini; Dincolo de limită. O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin, de Reinhold Messner; Plăceri vinovate și datorii împlinite. 12 confesiuni (o antologie), de Dan C. Mihăilescu; Transparența, de Radu Vancu; Amintiri despre apă. Re minor, de Ivan Stankov; Viața spiritului. O investigație inovatoate despre cum gândim, de Hannah Arendt; Ultimul interviu și alte convorbiri, de Hannah Arendt; Două introduceri și o trecere spre idealism. Cu traducerea primei Introduceri kantiene a Criticii judecării, de Constantin Noica; La Iași, în timpul războiului, 1916–1917. Însemnările unui pictor refugiat, de Costin Petrescu; The Wine Book of Romania / Cartea vinurilor românești, de Marinela V. Ardelean; De ce el? De ce ea? Cum să găseşti dragostea adevărată înţelegându-ţi tipul de personalitate, de Helen Fisher; Pana lui Finist Șoimanul. Basme fantastice rusești; De prin veacuri. Povestiri istorice și legende populare pentru copii, de Regina Elisabeta a României (Carmen Sylva); De la Pământ la stele. Atlasul superlativelor lumii, de Kate Baker, Winsome d'Abreu, Page Tsou; Satul neamțului sau Jurnalul fraților Schiller, de Boualem Sansal; Jurnal de război. 1916–1918, de Maria regina României, lectură Oana Pellea.

 

LITERA

Povestea mea, de Michelle Obama.

 

NEMIRA

Un gentleman la Moscova, de Amor Towles; Monoideal, de V. Leac; Un vultur în zăpadă, de Michael Morpurgo.

 

PARALELA 45

Antologia prozei românești polițiste și de mistere, coord. Michael Hăulică; Antologia prozei românești science-fiction, coord. Michael Hăulică; Băiatul care dădea cu piciorul în porci. O capodoperă a grotescului, de Tom Baker; Frankenstein în Bagdad, de Ahmed Saadawi; Lăptarul de la miezul nopții, de Andrei Kurkov; Trei secole de gastronomie. De la muhalebiu şi schembea la volovan şi galantină, de Doina Popescu, Daniela Ulieriu; Voci cu defect special, de Ofelia Prodan; Rewind/Fast forward, de Claudiu Gaiu; O veche oboseală de soi mare, de Anca-Domnica Ilea; Scrisoarea pentru rege, de Tonke Dragt; Galben electric, de Dan Matei; Cine locuiește la subsol, de Diana Geacăr; Produse miraculoase, de Angelica Stan; Ph 2.1, de Lorena Enache; Mother, de Gelu Diaconu; Zmeii sunt de treabă, de Constantin Bălulescu, Lavinia Bălulescu; 360 de grade, de Anca Goja; Dragostea are picioare lungi, de Călina Bora; 13, cu noroc. Crima și alte povestiri, de Teodor Hossu-Longin; Planificarea şi proiectarea obiectivelor destinate apărării în oraşul inteligent, de Sorina-Georgiana Rusu; Zeppelinul piticului, de Marian Ilea; Ilustrată din Chinatown. Antologie poetică, de Richard Brautigan; Copiii în bucătărie. 50 de rețete creative pentru gătit împreună, de Annabel Karmel; Rețete delicioase pentru copii mofturoși. 50 de rețete sănătoase, de Annabel Karmel; Desculţă în Amazon, de Luminița Cuna.


POLIROM

M-aș omorî pentru tine și alte povestiri pierdute, de F. Scott Fitzgerald; Un centenar și mai multe teme pentru acasă. Ce au învăţat şi ce nu au învăţat românii din ultimul secol de istorie, de Adrian Cioroianu; Pulsul prozei, de Gheorghe Crăciun; De ce scriem, de Philip Roth; Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan, de Mircea Mihăieș, Ilie Stepan.

 

PUBLICA

Behave. Biologia ființelor umane în ipostazele lor cele mai bune și cele mai rele, de Robert M. Sapolsky; Până să-ți dai seama. Motivele inconștiente pentru care facem ceea ce facem, de John Bargh; Când. Secretele științifice ale momentului perfect, de Daniel Pink; Freddie Mercury. O biografie intimă, scrisă de omul care l-a cunoscut cel mai bine, de Peter Freestone; Ayrton Senna. Povestea completă, de Christopher Hilton; Klopp. Fotbal în ritm de heavy metal, de Raphael Honigstein.

 

RAO

Negustorul de manuscrise, de John Grisham; Queen în 3D, de Brian May.

 

STORIA BOOKS

Imortaliștii, de Chloe Benjamin; Invocatorul: Inchiziția, de Taran Matharu; Prințesa de cenușă, de Laura Sebastian; Pieriți, vrăjitoare zdrențăroase!, de Celine Kiernan.

 

TACT

Heidegger: întrebarea privitoare la Ființă și Istoria. Curs la ENS-Ulm (1964-1965), de Jacques Derrida; Filmul ca situație socială. Eseuri fenomenologice, de Christian Ferencz-Flatz.

 

TREI

Prizonieră în pânza de păianjen. Millennium 4, de David Lagercrantz; Minciunile seducției, de Zara Cox; Fiica, de Anna Giurickovic Dato; Privind la stele, de Gae Polisner; Printre rânduri, de Donna Leon; Străinul de acasă, de Shari Lapena; Partitura suferinței, de Lisa Genova; O fată ca ea, de Marc Lévy; Iepuraș fuge de-acasă, de Harry Horse; Crăciunul lui Iepuraș, de Harry Horse; Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, de Sven Nordqvist; Prima mea cărticică Elmer, de David McKee; Cine a fost Tutankhamon?, de Roberta Edwards; Furturi în Texas (seria Misterele lui Miss Mallard), de Robert Quackenbush; Orașul pierdut (seria Misterele lui Miss Mallard), de Robert Quackenbush; Zilele abandonului, de Elena Ferrante; Lasă totul în ordine, de Margareta Magnusson; Frumosul (ne)spus despre Muntele lui Venus, de Nina Brochman, Ellen Støkken Dahl. 


UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Noapte bună, prințesă!, de Michelle Robinson; Somn ușor, micuțule șoricel!, de Frauke Weldin, Maya Geis; Prieteni pe viață, de Michael Engler; Cavalerul Neînfricat și Monstrul Înfricoșător, de Franziska Harvey, Gaby Grosser; Steaua de noapte bună, de Jane Massey; Noapte bună, piratule!, de Michelle Robinson; Pele, micul pinguin, de Marlis Scharff-Kniemeyer.

 

VELLANT

Fericire, de Aminatta Forna; Home Alone 3, de Jean-Lorin Sterian. 

 

VREMEA

Povestea lucrurilor, de Kestutis Kasparavicius; Alchimistul. Amintiri cu și despre Dinu Lipatti, de Fabian Anton; Cu Parlamentul în URSS, de Henri Stahl; Pagini de jurnal, de W.S. Culbertson, A.M. Owsley.

 

Articole literare

• Dilema veche: „De ce avem nevoie de cărţi dificile“ (Marius Chivu).

• Dilema veche: Cum se publică o carte în România (Mihai Buzea)

• Scena 9: 14 cărți care nu trebuie ratate la Gaudeamus 2018 (Mihai Iovănel)

• Filosofiatis: Sfat de la înțelepți: Lăsați cărțile să se învechească

• The Guardian: Growing up in a house full of books is major boost to literacy and numeracy, study finds

• The Guardian: Elena Ferrante: when a friend died at 38, I thought that would be my allotted time, too

• The New York Times Books: In ‘Becoming,’ Michelle Obama Mostly Opts for Empowerment Over Politics

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter