Noutăți literare 13-19 noiembrie

Noutăți literare 13-19 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 13-19 noiembrie.


Noutăți editoriale

ADENIUM

Halda de steril, de Gabriel Andronache; Veceslav Harnaj. 1917-2017, de Ileana Popovici.

 

ALL

Houston, avem o problemă, de Kararzyna Grochola; Te iubesc!, ed. Helen Exley; Calendarul „365 de zile cu mica mea răsfățată... Pisica”; Eminescu, poem cu poem. La o nouă lectură, de Alex Ștefănescu.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS 

Arta minimalismului, de Regina Wong; Escrocii galeriilor de artă, de Philip Hook.

 

CARTEA COPIILOR

O zi de iarnă cu familia Șoricel, de Kazuo Iwamura; Micul dejun cu familia Șoricel, de Kazuo Iwamura.

 

CARTIER

Avangarda în literatura română, de Ion Pop; Popoarele, statele și frica. O agendă pentru studii de securitate internațională în epoca de după Războiul Rece, de Barry Buzan; Cuvintelor, necuvintelor. Poeme alese de Matei Vișniec, de Nichita Stanescu; cine n-a apucat să moară nu va mai fi. Poeme alese de Al. Cistelecan, de A.E. Baconsky; Singurătatea noblețele ei. Poeme alese de Marius Chivu, de Petre Stoica; Eu, Îngerul jongler. Poeme alese de Radu Vancu, de Emil Brumaru.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Cum mor scriitorii români, de Aurel Sasu; A cincea corabie, de Monika Kompaníková; Triumful omului de rând, de Ryszard Legutko.

 

CORINT

Adolf Hitler. Însemnări intime și politice (vol.1), de Adolf Hitler și François Delpla; Fiica lui Stalin, de Rosemary Sullivan; Tenis. Sportul inventat de diavol, de Adrian Feecău; Fericiți pentru totdeauna?, de Taylor Jenkins Reid; Minunata familie Marvel, de Brian Selznick; Carnete de război 1916-1917, de Grigore Romalo; Unește punct cu punct, de Adam Linley; Ceasul vrăjitoarelor (vol.3), de Sibéal Pounder.

 

CURTEA VECHE

Să ne bucurăm! Carte de colorat pentru Crăciun; Ștefan Câlția. Obiecte grăitoare, de Ștefan Câlția, Svetlana Cârstean, Liliana Chiriac, Alexandra Manole; Calendar regal 2018, de Principele Radu al României.

 

FRONTIERA

Crăciunul, de Mihail Aldașin.

 

GAMA

Poezii, colinde și legende de Crăciun.

HUMANITAS

Istoria ca viitor și alte conferințe și pagini, de Ana Blandiana; Știutorii. Trei povestiri din Orbitor, de Mircea Cărtărescu; Biblia după textul ebraic. Geneza; Straja dragonilor. Memorii 1921–1941, de Ion Negoițescu; Elementar, dragul meu Rache. Detalii mateine sub lupă, de Cosmin Ciotloș; Unde-a dispărut Pișpirel?, de Nicholas Allan; Așa să crească iarba pe noi, de Augustin Cupșa; Medicină, nutriție si bună dispoziție, de Simona Tivadar; Continentele insomniei, de Gabriel Liiceanu; Zile de Crăciun. 12 povestiri și 12 sărbători pentru 12 zile, de Jeanette Winterson; Deodată în adâncul pădurii, de Amos Oz; Mari doamne ale teatrului românesc. Lectura: Dorina Lazăr, Mariana Mihuţ, Irina Petrescu; Răzvan Vasilescu vă citește; „How to“ cu Octavian Pantiș; Andrei Pleșu vă citește; Mircea Cărtărescu vă citește; Literatură română clasică; Eseistică; Caragiale – Ion Luca & Mateiu; Suflet rus; Literatură americană.

 

NEMIRA

Dragonul de gheață, de G.R.R. Martin; Tobele toamnei vol. 2 (Seria Outlander, partea a IV-a), de Diana Gabaldon; Fellside, de M.R. Carey; Amintirile mele din vremurile de aur ale operei, de Virginia Zeani; Bani. Muncă. Timp liber, de Elena Vlădăreanu; Dadi, de Sebastian Sifft; Spațiul. Supereroi ai științei, de Tracy Turner.

 

NICULESCU

Cum am devenit YouTuber.

 

PARALELA 45

E noapte în Arhipelag, de Octavian Soviany; Intermezzo, de Daniela Luca; Hornuri de argint, de Titus Radu. 


POLIROM

Tot spaţiul dintre gândurile mele, de Bogdan Răileanu; Cartea despre schimbări. Cum faci tranziţiile importante din viaţa ta - factorul TT, de Maria-Iris Hoeppe.

 

PUBLICA

Cum să nu greșești. Puterea gândirii matematice, de Jordan Ellenberg.

 

TREI

Universul pe umerii tăi, de Jennifer Niven; Prințul de hârtie, de Erin Watt; Te văd, de Clare Mackintosh; Aliați în slujba dreptății, de Brandon Sanderson; Bazele supervizării clinice, de Janine M. Bernard, Rodney K. Goodyear; Ultimul dintre noi, de Adélaide de Clermont-Tonnerre; Oul Micului Bufniţă, de Debi Gliori; OZN-uri deasupra României, de Dan D. Farcaș; Neuroimunitatea, de Dr. Michal Schwartz, Dr. Anat London; Pielea, de Dr. Yael Adler; Vindecarea fără efort, de Joseph Mercola.

 

UNIVERS

Detectivii sălbatici, de Roberto Bolaño.

 

VREMEA

Omul tuturor. Monseniorul Octavian Bârlea și pătimirile exilului românesc 1946-1978, de Ion-Irineu Fărcaș.


Articole literare  

• Bookaholic: Cea mai cool bibliotecă din lume a fost deschisă în China şi conţine 1,2 milioane de cărţi.

• Art7: Librării noi în oraş.

• Dilema veche: Ceva nou pe frontul literar.

• Scena9: Porno & suspans de la Knausgård (Mihai Iovănel)

• The New York Times Books: Andy Weir: By the Book.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter