Noutăți literare 15-21 octombrie 2018

Noutăți literare 15-21 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Managerul neoficial de proiect, de Franklin Covey; The Leader in Me, de Franklin Covey.

 

AQUILA

30 de povești despre natură. Volum de povești bilingv român-englez; 30 de povești despre natură. Volum de povești bilingv român-german; Jurnalul recunoștinței; Jurnalul meu special. Rețete preferate de mine adunate.

 

ARAMIS

Cum să devii un superinfernal, de Michael Fry; Piratul Barbă Încâlcită, de Amy Sparkes, Ben Cort; Fabule pentru cei mici, după La Fontaine; Povești clasice de Crăciun; Povești clasice. Citesc cu litere mari de tipar; Cântăreți în corul dimineții (carte cu sunete).

 

CORINT

Domnișoara Goth la răscrucea groazei, de Chris Riddell; Odiseea; Iliada.

 

CURTEA VECHE

Jocuri de jucat toamna, de Mirela Retegan.

 

FRONTIERA

Crocodilul Ghena și prietenii săi, de E. Uspenski.

 

GAMMA

Urmărește-l pe Moș Crăciun.

 

HERALD 

Magie și superstiție la evrei. Un studiu asupra religiei populare, de Joshua Trachtenberg; Bushido. Codul Samurailor. Sufletul Japoniei, de Inazo Nitobe.

 

HUMANITAS

De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi, de Lucian Boia; Ollie și renul lui Moș Crăciun, de Nicola Killen; Promisiunea zorilor, de Romain Gary; Scene de viață provincială. Copilărie. Tinerețe. Miezul verii, de J.M. Coetzee; Planul infinit, de Isabel Allende; Communication Skills. Profilurile comunicaționale, de Octavian Pantiş; O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri. 10 lecții de istorie, de Neagu Djuvara.

 

LITERA

Bread Street Kitchen, de Gordon Ramsay; Noduri, de Domenico Starnone; Soția secretă, de Gill Paul; Cronologie istorică ilustrată a României, de Tudor Sălăgean, Gheorghe Iacob; Biblia ilustrată pentru copii. 

 

NEMIRA

Piramida, de Cristian Englert; Băiatul de pe pod, de M.R. Carey; Dirk Gently. Agenția de investigații holistice, de Douglas Adams; Umbra magiei, de Kat Howard; Mircea cel Bătrân și Școala Scutierilor, de Simona Antonescu, il. Alexia Udriște; Înainte de ploi, de Dinah Jefferies; Cartea învățăturilor, de Abai Kunanbaev; Pagini alese, vol. 1 - Eseuri, de George Banu; Pagini alese, vol. 2 - Studii, de George Banu; Pagini alese, vol. 3 - Mărturii, de George Banu.

 

PARALELA 45

Prinţesele din Ponilandia. Secretul special, de Chloe Ryder; Recrearea trupului, reînvierea sufletului. Cum să devii alt om, de Deepak Chopra; Cum să trăim 150 de ani, de Mikhail Tombak.

 

POLIROM

Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, de Cristian Preda; Tăcere, de Shusaku Endo; O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), de A.P. Cehov; Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea, de Mircea Anghelescu; Omul evanghelic. O explorare a comunităţilor protestante româneşti, de Dorin Dobrincu, Dănuț Mănăstireanu; Sfârșitul Europei. Dictatori, demagogi și noul ev întunecat, de James Kirchick.

 

PUBLICA

Cum să dai lovitura. Află cum își construiesc marii antreprenori afacerile și influența și cum o poți face chiar tu, de Gary Vaynerchuk.

 

TACT

De la cetățeni la seniori O istorie socială a gândirii politice occidentale din Antichitate până în Evul Mediu târziu, de Ellen Meiksins Wood; Actoria în cinema, de James Naremore.

 

TREI

Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun, de Jean des Cars; Meditația integrală. Mindfulnessul ca modalitate de creștere, trezire și revelare în propria viață, de Ken Wilber; Blues pentru găurile negre, de Janna Levin; De la terapeut la coach, de Julia Vaughan Smith; Made in Sweden 2 - Fiii, de Anders Roslund, Stefan Thunberg; În brațele lui, de Jodi Ellen Malpas; Ultimul cuvânt. În dialog cu Alexandru Ștefănescu, de Ion Ianoşi; Tulburările de personalitate din DSM-5. Evaluare, conceptualizare de caz și tratament, de Len Sperry; Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii, de Peter Frankopan; Împărăția pământului, de Hoda Barakat. 

 

UNIVERS

Erus și Valea Iubirii, de Alec Blenche. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Când mergem seara la culcare..., de Anne-Kristin Brügge; Cel mai iubit bunic din lume!, de Susanne Lütje; Cel mai iubit tătic din lume!, de Susanne Lütje; Cel mai iubit puișor din lume!, de Susanne Lütje; Cea mai iubită bunică din lume!, de Susanne Lütje; Mami te iubește cel mai mult!, de Susanne Lütje.

 

VREMEA

Pedalând prin viaţă, de Codruț Constantinescu.


Articole literare 

• Dilema veche: Cum am devenit cititor.

• Filosofiatis: Dacă nu vă place o carte, o aruncați sau o citiți pînă la capăt?

• Filosofiatis: Aveți antipatii literare? Da? Totul este în regulă.

• Scena9: Jonathan Franzen: „Ne ducem viețile apăsați de rușine”

• The New York Times Books: 12 Authors Write About the Libraries They Love.

• The New York Times Books: Tina Turner: By the Book.

• The Man Booker Prize: Anna Burns wins 50th Man Booker Prize with Milkman!

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter