• „Timpul există ca toate lucrurile să nu se petreacă deodată în același timp” - Albert Einstein

Noutăți literare 16-22 octombrie

Noutăți literare 16-22 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 16-22 octombrie. 

 

Noutăți editoriale

ALL 

Iubim o viață întreagă? – Ce ține cuplurile împreună, de Eva Wunderer , Klaus A. Schneewind.

 

ARAMIS

55 de povești cu dragoni; 55 de povești cu aventuri; Povești cu puzzle - Albă-ca-zăpada și cei șapte pitici.

 

ART

Copacul dorințelor / The Wishing Tree, de William Faulkner; Femeia de Fier / The Iron Woman, de Ted Hughes; Bărbatul de Fier / The Iron Man, de Ted Hughes; Insula lui Abel, de William Steig; Cometă în Momilandia, de Tove Jansson; Casa Secretelor, de Ned Vizzini și Chris Columbus; Tom Gates este pur și simplu fantastic (la unele lucruri) (vol. 5), de Liz Pichon; Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă, de Sherman Alexie.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace. 

 

CARTEA COPIILOR

Ziua în care a fugit Somnul, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Ágnes Keszeg.


CORINT

Turcia între nebunie și melancolie, de Ece Temelkuran; Asasinarea arhiducelui, de Greg King, Sue Woolmans.

 

DIDACTICA PUBLISHIG HOUSE

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una, de Raphaëlle Giordano; Cartea micului biolog, de Anita van Saan; Surprizele din bradul de Crăciun, de Christian și Fabian Jeremies; Andrei și luminițele de Crăciun, de Katharina E. Volk; Ne pregătim de Crăciun, de Sandra Grimm, Annette Moser; Cocktailuri cu vin, de Gianfranco Di Niso.

 

HUMANITAS

Clara Haskil, de Jérôme Spycket; Căutarea intermitentă, de Eugène Ionesco; Jurnalul de la Păltiniş, de Gabriel Liiceanu; Favorita, de Yasushi Inoue; Muza, de Jessie Burton.

 

LITERA

Moartea unei călăuze pe râu, de Richard Flanagan; Acasă, de Marilynne Robinson; Prea multă fericire, de Alice Munro; Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler; Arta. O istorie ilustrată; Politică. Idei fundamentale; Copiii uitați ai lui Hitler. Povestea adevărată a programului Lebensborn și a unei femei aflate în căutarea identității sale, de Ingrid von Oelhafen, Tim Tate; Stasiland, de Anna Funder.

 

NEMIRA

Primele ființe, de Olivia Brookes; Viețuitoare din oceane, de Olivia Brookes; Furnici și alte insecte, de Olivia Brookes; Tigri și alte carnivore, de Olivia Brookes; Lama lama în pijama, de Anna Dewdney; Festinul ciorilor (Saga „Cântec de gheață și foc”, partea a IV-a, ed. 2017), de G.R.R. Martin; Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie; Funcția terapeutică a simbolurilor, de Georges Colleuil.

 

PARALELA 45

Știinţa în 5 minute: peste 100 de experimente rapide pentru copii, de Jean Potter; Școala de negociere Kremlin, de Igor Rîzov.

 

POLIROM

Nerăbdarea inimii, de Stefan Zweig; Pe frontul de vest nimic nou, de Erich Maria Remarque; Rămăşiţele zilei, de Kazuo Ishiguro; Să nu mă părăseşti, de Kazuo Ishiguro; Iluziile literaturii române, de Eugen Negrici. 

 

PUBLICA

Juniper. Fetița născută prea devreme, de Kelley Behham French, Thomas French.


RAO

Scânteia vine de la Moscova, de Vartan Arachelian; Peter Camenzind, de Herman Hesse; Jane Eyre, de Charlotte Brontë.

 

TREI

În spatele ușilor închise, de B.A. Paris; Merită să mori, de Lee Child; SPQR. O istorie a Romei antice, de Mary Beard; Psihologia copilului, de Emil Verza, Florin Emil Verza; În apărarea femeii cavernelor. Povestiri de neurologie evoluționistă, de Harold Klawans; Cântec lin, de Leïla Slimani; Rosie Revere, fetița inginer, de Andrea Beaty; Pom Pom e super, de Sophy Henn; Și eu te iubesc!, de Michael Foreman; Elmer și bunicul Eldo, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Cel mai iubit tătic din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje; Micul păianjen Firicel are o surioară, de Diana Amft și Martina Matos; Zâna Căpșunica. În lumina soarelui, de Stefanie Dahle; Cea mai iubită mămică din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje; Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler; Un strop de magie, de Alison Edgson și Julia Hubery; Noapte bună, micuță Stea!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje.

 

VELLANT

Organizația reinventată, de Frederic Laloux.


Articole literare  

• Bookaholic: Gao Xingjian: „Literatura ne ajută să trezim conștiința” (interviu cu Eli Bădică)

• Bookaholic: Jeff Lindsay: „I-am lăsat loc lui Dexter să se întoarcă, dacă va vrea” (interviu cu Eli Bădică)

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Ana Maria Sandu: „Ana, ție chiar îți place să citești!” (Ema Cojocaru)

• Dilema veche: După melc, despre Melciclopedia, de Iulian Tănase (Marius Chivu)

• Art7: Rămășițele Nobelului (Marius Chivu)

• Suplimentul de cultură: FILIT, adio, deci pe curând. Festivalul de care Iașul are nevoie (Radu Cucuteanu)

• Observator cultural: „Bunica îmi povestea numai mie, mă folosea pe post de duhovnic“ (Interviu cu Simona ANTONESCU) (Florina Pîrjol)

• Observator cultural: Între amintire și proiecție (despre O istorie intimă a omenirii, de Theodore Zeldin) (Cristina Bogdan)

• PressOne: „Familia e fericită când părinții se bucură de copiii lor în loc să-și imagineze alții” (interviu cu Andrew Solomon, de Codruța Simina)

• Filosofiatis:  Nebunia scrisului

• Filosofiatis:  Strîngeți-i de gît pe critici și, în final, dați-le și cu o strachină în cap

• Filosofiatis:  Cum poți elogia un ilustru defunct chiar dacă nu ai catadicsit să-i citești opera 

• The Man Booker Prize: Lincoln in the Bardo, de George Saunders 

• The New York Times Books: George Saunders Wins the Man Booker Prize for ‘Lincoln in the Bardo’

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutățile Editurii Univers la Gaudeamus 2015

Editura Univers continuă la Gaudeamus 2015 seriile de autor dedicate unor scriitori consacraţi, cu multe premii internaţionale.

Editura Herg Benet la București 2018

Editura Herg Benet va participa în perioada 30 mai - 3 iunie la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, ediția 2018, cu un stand propriu (F26), în cadrul Pavilionului B2 Romexpo.

Grupul Editorial Corint la Bookfest, ediția a XIII-a

Grupul Editorial Corint vă invită la ediția a XIII-a a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, în pavilionul B2 de la Romexpo.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu