Caută în blog

Noutăți literare 18 decembrie 2017-14 ianuarie 2018

Noutăți literare 18 decembrie 2017-14 ianuarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 18 decembrie 2017-14 ianuarie 2018

Noutăți editoriale

ADENIUM

„Dragoste” și spațiu locativ, de Adrian Christescu; Calea Mea, de Cezar Elisei.

 

ART

Iepurașul care voia să fugă de acasă, de Margaret Wise Brown; Imperiul I. O piatră pe cer, de Isaac Asimov.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Poeme de amor, de Mircea Cărtărescu; Al. Th. Ionescu – Un om care te obliga să gândeşti, de Leonid Dragomir; Cod numeric personal, de Lucian Vasiliu; Mesaj către Criton, de Vasile Burlui; Pedagogia adulților, de Muşata Bocoş, Ramona Răduţ-Taciu, Cornelia Stan; Psihopedagogie. Suporturi pentru formarea iniţială şi continuă, de Muşata Bocoş, Ionel Papuc.

 

CARTIER

Melcușorul, de Lavinia Braniște; Moara de frig, de Dan Coman; Poveste de primăvară, de Jill Barklem; Poveste de vară, de Jill Barklem; Poveste de toamnă, de Jill Barklem; Poveste de iarnă, de Jill Barklem; Marile Dealuri, de Jill Barklem; Scara secretă, de Jill Barklem; Copiii lui Poppy, de Jill Barklem; Poveste pe mare, de Jill Barklem.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Cititorul de la 6:27, de Jean-Paul Didierlaurent; Zăpada aurie, de Ramona Maria Bochie; Minte de dovleac, de Alina Jurj; Poveste fără sfârșit. Nuvele și povestiri, de Ioan Bembea; Corvin Caffé. Pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara, de Mihai Petre.

 

CORINT

Evadare din biblioteca domnului Lemoncello, de Chris Grabenstein; Băiatul și misterioasa dispariție, de Russell Newell; Alegerea (vol.1 din seria „Alegerea”), de Kiera Cass; Rudolf de Habsburg si secretele de la Mayerling, de Jean des Cars.


CURTEA VECHE

Jurnal 1934-1944. Editat si comentat de Jurgen Matthaus si Frank Bajohr, de Alfred Rosenberg; Revoluţia somnului. Cum să îţi schimbi viaţa noapte de noapte, de Arianna Huffington; Rețete cu germeni și vlăstari. Surse de sănătate și de energie, de Ligia Pop; Mindfulness. Carte de colorat pentru adulți; Liniște sufletească. Carte de colorat pentru adulți; Frumusețe interioară. Carte de colorat pentru adulți; Excelența în afaceri. De ce anumite companii reușesc saltul de la bun la excelent, iar altele nu?, de Jim Collins; Nu te lăsa. Puterea de a-ți însuși viața haotică și frumoasă de luptătoare, de Glennon Doyle.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

K de la Koala, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; H de la Hasi, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; G de la Ghepard, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; Dinorinos. La cumpărături II, de Katharina Wieker; Primul meu dicționar. În vizită... la Zoo, de Susanne Gernhauser; Primul meu dicționar. În vizită... la brigada de pompieri, de Susanne Gernhauser; Super câini. Povești adevărate despre curajul canin, de Ben Holt; Super pisici. Poveștile adevărate ale unor feline extraordinare, de Ashley Morgan; Animale sălbatice în natură. Ursul, de Renne; Animale sălbatice în natură. Lupul, de Renne; Chiț&Ronț și un naufragiu cu peripeții, de Gundi Herget; O petrecere sub clar de lună, de Luise Holthausen, Christine Kugler; 50 de exerciții ca să gândești mereu pozitiv, de Philippe Auriol, Marie-Odile Vervisch; Șoricelul de țară și Șoricelul de oraș, adaptare după Esop; Greierele și furnica, adaptare după Esop; Cum au ajuns elefanții să aibă trompă, adaptare după Rudyard Kipling; Cum și-au pierdut elefanții aripile, de Lesley Sims, Katie Lovell.

 

GAMA

Gândacii sunt sfioși, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long; Cuiburile sunt gălăgioase, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long; Fluturii sunt răbdători, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long; Semințele sunt somnoroase, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long; Ouăle sunt tăcute, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long; Pietrele sunt vii, de Dianna Hutts Aston și Sylvia Long.

 

HERALD

Cartea înțelepciunii, de Ibn Arabi; Evanghelia după Toma, de Henri-Charles Puech; Eliberarea de cunoscut, de Jiddu kKrishnamurti; Copiii noștri, frumoși și sănătoși. Cum să te vindeci prin joc, râsete și lacrimi, de Aletha Solter.

 

HUMANITAS

Sylva Sylvarum sau O istorie naturală în zece centurii, de Francis Bacon.

 

INSTITUTUL EUROPEAN

Meridianul balcanic, de Gisele Vanhese; Cum a fost declarat războiul din 1914, de Raymond Poincaré.

 

LITERA

Leopardul zăpezilor, de Holly Webb; Pisicuța albă ca zăpada, de Sue Bentley; Prietenii cățeluși. Aventuri cu Bingo și Rolly. Povestea filmului, ed. Disney.

 

NEMIRA

Bun venit în Univers, de Neil deGrasse Tyson, Michael A. Strauss, J. Richard Gott.

 

POLIROM

Toba de tinichea, de Günter Grass; Şotron, de Julio Cortázar; Vieţi în umbra trecutului. Supraviețuirea și integrarea socioprofesională a familiilor foștilor deținuți politici în comunism. Mărturii şi documente. Volumul I, de Cosmin Budeancă; Permafrost, de Eugen Uricaru.

 

PUBLICA

LAGOM. Secretul suedez al vieții bune, de Lola A. Åkerström.

 

TREI

Regatul umbrelor, de Leigh Bardugo; Regatul furtunilor, de Leigh Bardugo; Regatul luminilor, de Leigh Bardugo; Foca domnului Cleghorn, de Judith Kerr; Brotacul și iarna, de Max Velthuijs; Călătoria lui Jamal, de Michael Foreman; Cine a fost Walt Disney?, de Whitney Stewart.

 

UNIVERS

Ce-a mai rămas din mine, de Monique Proulx.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Baba Iaga, de An Leysen; Steaua de noapte bună, de Amy Sparkes, Jane Massey; Vincelot și dragonul fioros, de Andrea Hebrock, Ellen Alpsten; Vrăjitoarea cea poznașă, de Helen Baugh, Deborah Allwright; Vom fi mereu prieteni, de Joëlle Tourlonias, Michael Engler; Gryphony. Sub vraja grifonului, de Michael Peinkofer; Flora Iute-ca-Săgeata. Cumplitele vrăjitoare ale vremii, de Eleni Livanios; Andrei zboară spre Lună, de Sylvia Englert, Silvio Neuendorf; Lunabella. Poneiul fermecat, de Ana-Maria Weller, Edith Thabet; Descoperă anotimpurile. Primavara, de Ag Jatkowska, Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Vara, de Ag Jatkowska, Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Toamna, de Ag Jatkowska, Charles Ghigna; Descoperă anotimpurile. Iarna, de Ag Jatkowska, Charles Ghigna; Ce se-aude, șoricelule?, de Stephanie Stansbie, Polona Lovsin; Somn ușor, micuțule șoricel!, de Frauke Weldin, Maya Geis; Când mergem seara la culcare..., de Marina Rachner, Anne-Kristin Brügge.

 

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA”

Către originile limbajului. O istorie naturală a vorbirii, de Jean–Louis Dessalles; Studii de stilistică şi poetică, de Dumitru Irimia; Introducere în geografia umană, de Antoine Bailly, Hubert Béguin, Renato Scariati; Departamentul Criminalicesc în Moldova (1799-1828). Condici de sentinţe, volumul I (1799-1804), ed. Silviu Văcaru, Cătălina Chelcu; Negativul cotidianului, de Cristina Gavriluță; Despre etica traducerii. Exerciții practice, de Magda Jeanrenaud; Educaţia valorilor, din Antichitate până în prezent, coord. Emanuela Ilie, Claudia Tărnăuceanu; Peisaje ale preistoriei. O privire socioarheologică asupra ameninţărilor faţă de patrimoniu, de Marius Sidoriuc.

 

VELLANT

Bivolul nopții, de Guillermo Arriaga.

Articole literare 

• Dilema veche: Viitor fără cititori (Marius Chivu).

• Art7: 7 cărți care ne-au tras de mânecă în 2017 – literatură română contemporană.

• Scena 9: 2017 în 7 faze și cărți (Mihai Iovănel)

• Suplimentul de cultură: Cu ce cărți românești am rămas din 2017 (Eli Bădică)

• Mediafax: Ce cărţi vor fi lansate în acest an. Noutăţile şi surprizele editoriale ale anului 2018 în România (I); Noutăţile şi surprizele editoriale ale anului 2018 în România (II).

• The Paris Review: The Paris Review Staff’s Favorite Books of 2017.

• The New York Times: Book Your Calendar.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter