Caută în blog

Noutăți literare 19-25 martie 2018

Noutăți literare 19-25 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 19-25 martie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Primul Război Mondial 1914-1918, de Vyvyen Brendon.

 

ARAMIS

Fefeleaga și alte povestiri, de Ion Agârbiceanu; Câinele din Baskerville, de Arhur Conan Doyle

 

CARTEA COPIILOR

Spune-mi o poveste, de Catherine Dolto.

 

CARTIER

Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese. 2010-2017, de Claudiu Komartin. 

 

CORINT

O revoltată în Rusia bolșevică, de Evghenia Iaroslavskaia-Markon.

 

CURTEA VECHE

De ce vrem să fii bogat. Doi oameni - Acelaşi mesaj, de Donald J. Trump, Robert T. Kiyosaki, Meredith McIver, Sharon Lechter; Cadranul banilor. Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Copil bogat, copil isteţ. Startul financiar în viaţă, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Întrebările sunt, de fapt, răspunsuri, de Allan Pease.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Cartea fermecată, E. Nesbit; Talismanul buclucaș, de Walko; Tilda Șoricela. Cea mai de preț comoară, de Andreas H. Schmachtl; Fantoma din parcul de distracții, de Felicity Everett.

 

HERALD

Bardo Thodol. Cartea tibetană a morților

 

HUMANITAS

A muri pentru o idee. Despre viața plină de primejdii a filozofilor, de Costică Brădățan; China în zece cuvinte, de Yu Hua; Zile, de Florin Mitroi; Days, de Florin Mitroi; Viața secretă a lui Fidel Castro. 17 ani în intimitatea lui líder máximo, de Juan Reinaldo Sánchez, Axel Gyldén.

 

LITERA 

Linia frumuseții, de Alan Hollinghurst; Lila, de Marilynne Robinson; Dragostea unei femei cumsecade, de Alice Munro; Aleea cu licurici, de Kristin Hannah; Unde ai dispărut, Bernadette?, de Maria Semple; 500 de lucruri de încercat într-o viață, de Elise de Rijck; Gândește și vei fi bogat. Ediție actualizată pentru secolul XXI, de Napoleon Hill; Prizonierii geografiei, de Tim Marshall; Povești de adormit copiii. Degețica, Peter Pan, Mica sirenă; Povești de adormit copiii. Alice în Țara Minunilor, Pinocchio, Uriașul zgârcit; Carte de colorat pentru copii creativiPisicuța fermecată. Mica vedetă, de Sue Bentley.

 

NEMIRA

Scrisori din insula Guernsey, de Mary Ann Shaffer, Annie Barrows; Tour de France, de Julian Barnes; Silozul. Începuturile (Seria „Silozul”, partea a II-a, ed. 2018), de Hugh Howey; Silozul. Generațiile (Seria „Silozul”, partea a III-a, ed. 2018), de Hugh Howey.

 

NICULESCU

Încotro se îndreaptă lumea?, de Pascal Lamy, Nicole Gnesotto, Jean-Michel Baer; Idei preconcepute (sau nu) despre sănătate, de Jacques Belghiti, Annette Vezin; Două cămine, o copilărie. Un plan de parenting pentru cei despărţiţi, de Dr. Robert E. Emery; Love is a Story. Tipologiile poveştilor romantice, de Dr. Robert J. Sternberg; Depresia. O moştenim sau nu?, de Sylvie Tenenbaum; Copii de dictatori: Svetlana Stalin, Edda Mussolini, Zoia Ceauşescu, Bashar Al-Assad, de Jean-Cristophe Brisard, Claude Quétel. 

 

POLIROM

Forma apei, de  Guillermo del Toro, Daniel Kraus; Femeia nisipurilor, de Kobo Abe.

 

RAO

O fată în amurg. Un roman depsre Paris, de Serena Burdick; Fără mine, de Gayle Forman; Lista de dorințe sau cum să vindeci o inimă frântă, de Anna Bell; Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Sara Daringham Hall. Hotărârea (partea a 2-a), de Kathryn Taylor. 

 

STORIA BOOKS

Prințul nemilos, de Holly Black.

 

TACT

Zona urbană. O economie politică a socialismului românesc, de Norbert Petrovici.

 

TREI

Trei destine împletite, de Laetitia Colombani; Mari mituri despre relațiile intime. Întâlniri amoroase, sex și mariaj, de Matthew D. Johnson; Alte 101 tehnici favorite ale terapiei prin joc, de Heidi Kaduson, Charles Schaefer; Prostioara lui Mog, de Judith Kerr; Copilul din cărți, de Oliver Jeffers, Sam Winston; Fetița din trenul orfanilor, de Christina Baker Kline; Călătoria mea cu Charlie, de Mark Lowery; La ce să te aștepți când ești însărcinată, de Heidi Murkoff. 

 

UNIVERS

Ideograma nopții, de Stéphane Chao.

 

Articole literare 

• The Guardian: Ian Buruma: ‘Fascist rhetoric is creeping back into the mainstream’

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Dreaming of a return to the past is a denial of youth’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter