Noutăți literare 23-29 ianuarie 2017

Noutăți literare 23-29 ianuarie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din perioada 23-29 ianuarie 2017. 

 

Noutăți editoriale

ALL

Dragoste cu năbădăi, de George Wolinski; Femeia modernă vs. grijile excesive, de Holly Hazlett-Stevens. 

 

ART

De-a v-aţi ascunselea, de Ian Rankin; Animale fantastice și unde le poți găsi - scenariul original, de J.K. Rowling.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Tot ceea ce aţi dorit să ştiţi despre regi şi nu aţi îndrăznit să întrebaţi niciodată, de Alexander von Schönburg; Călăuza rătăciților, de Jean d’Ormesson; Bunele maniere, de Sabine Denuelle; Bunele maniere la masă, de Jeremiah Tower.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ 

Copiii mlaştinii, de Octavio Paz; Ţiganca, de Vladimir I. Dal; Décrire ou raconter. En hommage au Professeur Yvonne Goga, de Dora Mănăstire

 

CORINT

Pecetea morții, de Veronica Roth; Nancy Parker. Jurnalul unei detective, de Julia Lee; Copilul inteligent, de Julian Chomet; Poezii, de Octavian Goga. 

 

HERALD

Cosmologia voioasă. Incursiuni în chimia conștiinței, de Allan Watts.

 

HUMANITAS 

Omul şi clima. Teorii, scenarii, psihoze, de Lucian Boia; Însemnările unui diplomat de altădată. În România, 1916–1920, de Contele de Saint-Aulaire.

 

LITERA

Calea deschisă. Călătoria în jurul lumii a celui de-al XIV-lea Dalai Lama, de Pico Iyer; Revoluția de 22 de zile. Programul pe bază de plante care îţi va transforma corpul şi îţi va schimba obiceiurile şi viaţa, de Marco Borges; Cum să crești un câine în apartament, de Sandrine Otsmane.

 

METEOR PRESS

Prieteniile toxice, de Mireille Bourret; Negocieri în stilul lui Donald Trump, de George H. Ross; TRUMP şi trumpisme. Perle şi tromboane.

 

NEMIRA

Femeia inventată, de Camille Laurens.

 

NICULESCU

Dacă eşti aşa deştept, de ce nu eşti fericit?, de Raj Raghunathan; Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon Valley, de Eric Weiner; Limbajul corpului. Atenţie, gesturile vorbesc pentru noi, de Isabelle Duvernois; Femei care aleargă cu lupii. Poveşti şi mituri ale arhetipului femeii sălbatice, de Clarissa Pinkola Estés; Cheia mindfulness. Conştientizează prezentul pentru a fi fericit şi echilibrat, de Sarah Silverton; Vârsta, dorinţa & dragostea. O pledoarie pentru viaţa intimă, de Marie de Hennezel; Internetul nostru. Ştim mai mult, înţelegem mai puţin, de Michael Patrick Lynch; Al treilea val. Viitorul în viziunea antreprenorului, de Steve Case; Mame puternice, fii puternici. 10 secrete pe care orice mamă ar trebui să le ştie, de Meg Meeker; 100 de paşi pentru o viaţă de succes, de Nigel Cumberland; Cum poate minteavindece corpul, de David R. Hamilton.

 

POLIROM

Un motan pe nume Bob (Ediție limitată), de James Bowen; Adevărul, mai frumos decât legenda, de Ion Dichiseanu; Cum ne construim dușmanul, de Umberto Eco; Kant și ornitorincul, de Umberto Eco.

 

RAO

Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici.

 

TREI

Atracție fatală, de Meredith Wild; Monștrii din oameni, de Patrick Ness; Zăpada mieilor, de Jenny Hubbard; Adevărul și alte minciuni, de Sascha Arango. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Animalele. Introducere în zoologia goetheană, de Ernst-Michael Kranich; Dezvoltarea sănătoasă a ființei umane, de Rudolf Steiner; Nelli și ținutul învăluit în ceață, de Annika Scheffel.

 

Articole literare

• Atelier LiterNetToată lumina pe care nu o puteți vedea, de Anthony Doerr. 

• Art7 – Jogging cu cărți

• Blogul fanului Science Fiction – Metro 2033, de Dmitri Gluhovski; Robogeneza, de Daniel H. Wilson. 

• Bookaholic – Scene din cărți. „Fanatismul începe acasă” – Amos Oz, Cum să lecuieşti un fanatic; Artiștii și cărțile: Peca Ștefan – „«Ulise» are un rol enorm în cum scriu teatru; Autori în casă, autori acasă – #2: Cătălin Pavel; Anchetă: 11 scriitori români despre excluderea lor din U.S.R. de către Comisia de Monitorizare, Suspendare și Excludere; La o poveste cu două bufnițe – interviu cu Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan; Bucuria de a nu fi perfectă. Memorii București – Tel Aviv 1941-2015, de Riri Sylvia Manor; Omar şi diavolii, de Dan Ciupureanu – fragment.

Bookblog – Cehov, de Virgil Tănase; Colți-Lungi: Uniunea triburilor, de Alex Cuc; Meseria de romancier, de Haruki Murakami. 

• Bookhub „Experiența m-a determinat să cred că e inutil să te adresezi celor care nu sunt în căutarea unor răspunsuri” (Doru Căstăian în dialog cu Eduard Olaru); Lansarea romanului Noaptea de foc la Humanitas Cișmigiu – Recomandare BookHub; Întâlnirile de la „Tudor Vladimirescu” – Matei Florian; Белые одежды, de Vladimir Dudințev; 1001 de zile sau Noua Șeherezadă, de Ilf și Petrov; Scrisori către Vera, de Vladimir Nabokov la București; Luna și focurile, de Cesare Pavese; Peripețiile lui Nastratin Hogea; Dincolo de ferestre, de Irina Georgescu Groza.

• Bookish Style – Calitatea luminii, de Mircea Pricăjan.

• Cărturești blog Bursa cititorilor – recomandări din ianuarie; Matei Florian: Scrisul e un alt fel de viață de care am mare, mare nevoie.

• Chestii livreștiCrăiasa zăpezii, de Michael Cunningham.

• Cititor fantasy Așteptările fantasy ale anului 2017.

• Cititor SF – Dark Horizons: An Anthology of Dark Science Fiction, Charles P. Zaglanis (Editor).

• Cititori feroce – Viermele de mătase, de Robert Galbraith.

• Colț Firesc de Refugiu Seria Detectivii Aerieni: Dosarul popcorn și Dosarul clopoțeilor de Crăciun, de Ana Rotea. 

• Constantin Piștea blog – Prizonieră în Teheran, de Marina Nemat; Dincolo de ferestre, de Irina Georgescu Groza

• Dilema Veche – Meseria de romancier, de Haruki Murakami.

• Dromarland Alteță regală, de Thomas Mann; Inocenții, de Ioana Pârvulescu.

• Filme Cărți – Senilitate, de Italo Svevo; Ragtime, de E.L. Doctorow; Trambulina, bat-o vina!, de Nicoleta Sibișan.

• Filosofiatis – Ultimul cuvînt al lui Kugel.

• Hyperliteratura – Noaptea de foc, de Eric-Emmanuel Schmitt.

• Literomania – Manualul întâmplărilor, de Ștefan Agopian; Când traducătorul fantasmează cartea: Ștefan Agopian, „Sara”, traducere în franceză de Laure Hinckel (I); Zaira, de Cătălin Dorian Florescu; Istoria lecturii, de Alberto Manguel; Nu cred în sfârșitul lumii. Articole, amintiri, interviuri, de Antoaneta Ralian.

• Lecturile Emei  Invenția lui Morel, de Adolfo Bioy Casares.

• Libris blog – Ucenicul arhitectului, de Elif Shafak.

• Observator cultural – O boală învinsă. Max Blecher (video); Gheorghe Crăciun: poeme inedite; 9 puncte de fugă. Prezentare pentru Editura Cartea Românească; Efectele secundare ale vieții, de Vlad Zografi - recenzie Alina Purcaru, recenzie Laura T. Ilea; Turma păstorului mut, de Marius Oprea; În urmă nu mai e nimic, de Cosmin Perța; Prozatori români neconsacrați. Încă…; SFada cu literatura. 35 de ani pentru Exploratorii Lumii de Mîine

• Pălărisme Am uitat să fim fericiți, de Liane Moriarty; Cele O Sută de Mii de Regate (Cele O Sută de Mii de Regate #1), de N. K. Jemisin.

• PressOne Cartea cetății doamnelor, de Christine de Pizan; Literatura eretică. Texte cenzurate politic între 1949 și 1977, de Liviu Malița.  

• Scena 9 Iocan 3.

• Semne bune – „Am tăiat cu foarfeca romanul” – interviu cu Rareș Fogaș.

• Serial Readers blog  Fata care și-a dorit să trăiască într-o carte; TED Talks: ghidul oficial TED pentru vorbit în public, de Chris Anderson; 10 tipuri de cititori pe care toți îi cunoaștem; Împreună creștem cititori: Încurajați copiii să citească, dându-le alternative

• Suplimentul de cultură – Geneza culturii române moderne, de Alex Drace-Francis; Uniunea Scriitorilor văzută prin ochii a nouă autori din afara sa.

Presa străină

            – Book RiotThe Ultimate Stephen King Reading Guide (From A Constant Reader); The Hardest Books We’ve Ever Read; 100 Must-Read Books About Life in Cults and Oppressive Religious SectsOnce a library kid, always a library kid

            – Brain Pickings: Oliver Sacks on Evolving Our Notions of Normalcy to Include the Differently Abled

            – Open CultureA Free Course on Dante’s Divine Comedy from Yale University; George Orwell’s 1984 Is Now the #1 Bestselling Book on Amazon

            – The Guardian BooksAlain de Botton: ‘Raw experience is too overwhelming, dense, messy or dark – I have to write it down’; Bibliomania: the strange history of compulsive book buying; Top 10 books about voyeurs

            – The New York Review of Books: Why ‘1984’ Is a 2017 Must-Read

            – The New Yorker:  César Aira’s Infinite Footnote to Borges.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter