Caută în blog

Noutăți literare 24 decembrie 2018-20 ianuarie 2019

Noutăți literare 24 decembrie 2018-20 ianuarie 2019

Noutățile literare ale perioadei  24 decembrie 2018-20 ianuarie 2019.

Noutăți editoriale


CORINT

Faimoasă și îndrăgostită, de Rebecca Serle; Două domnii întunecate, de Kendare Blake; Familia Moruzi din Trapezunt. Scurt studiu genealogic, de Florin Marinescu; Clinica Mayo. Cancerul mamar, de dr. Charles Loprinzi, dr. Lynn C. Hartmann.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Chiar și leii pot mânca salată, de Raphaëlle Giordano; Moștenirea secretă a lui Pan, vol. 1, de Sandra Regnier; Vrei să rămânem prieteni?, de Jutta Langreuter; Toate lucrurile se învață la timpul lor, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Tata nu e mereu lângă mine..., de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Mami, o să mă iubești în continuare?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; 40 de fabule românești, ed. de Gabriela Gîrmacea, il. de Șerban Andreescu.


HERALD 

Calea Zen, de Alan Watts; Alchimiști de-a lungul secolelor. Viețile celebrilor filosofi alchimiști, din anul 850 până spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, însotițe de un studiu al practicilor alchimice, de Arthur Edward Waite; Odiseea umană. De la viața în copaci la înțelegerea cosmosului, de Leonard Mlodinow; Mintea. Scurtă introducere în filosofia minții, de John R. Searle; O minte profundă. Cultivarea înțelepciunii în viața de zi cu zi, de Dalai Lama.

 

HERG BENET

Necunoscuta, de Mary Kubica.

 

HUMANITAS

Când rațiunea pleacă în vacanță. Filozofii în politică, de Neven Sesardić; Ce s-a pierdut din creștinism. Bătăliile pentru Scriptură și credințele pe care nu le-am cunoscut, de Bart D. Ehrman; Spitalul „Inima Reginei“, de Ileana, principesă de România; Palatul Viselor, de Ismail Kadare; Ca din întâmplare, femeie. Regina Cristina a Suediei, de Dario Fo.

 

IDEA

Articole, interviuri, studii, de Alexandru Antik; Utopie și heterotopie în arta din România anilor 1950-1970. Variațiile canonului artistic, de Magda Predescu; Neînțelegerea. Politică și filosofie, de Jacques Ranciere. 

 

LITERA 

Femei care iubesc prea mult, de Robin Norwood; Kakeibo. Arta japoneză de a economisi bani, de Fumiko Chiba; Ghid de bune maniere moderne, de Dorothea Johnson și Liv Tyler; Cartea pierdută a vrăjitoarelor, de Deborah Harkness; Școala nopții, de Deborah Harkness; Cartea vieții, de Deborah Harkness; Osho. Trăiește în felul tău. Ce înseamnă cu adevărat să fii rebel?; Avengers. Povești de aur. Aventuri din lumea supereroilor; Dicționar ilustrat german-român. 1000 de cuvinte.

 

NEMIRA

Omul de cretă, de C.J. Tudor; Cei Doisprezece (Trilogia „Transformarea”, partea a II-a), de Justin Cronin.

 

NICULESCU

Jack Spintecătorul (Colecția „Cei mai răi oameni din istorie”), de Michael Burgan; Bonnie și Clyde (Colecția „Cei mai răi oameni din istorie”), de James Buckley JR.; Adolf Hitler (Colecția „Cei mai răi oameni din istorie”), de James Buckley JR.; Bazaconii adevărate... din știinţă și tehnologie, de Andrew Masterson.

 

POLIROM

Mecanica haosului, de Daniel Rondeau.

 

RAO

Zona invizibilă, de Dean Koontz; Triumful Soarelui (al doisprezecelea volum din Saga familiei Courtney), de Wilbur Smith; În țara norului alb, de Sarah Lark; Mărturia unui istoric singuratic. Convorbiri cu academicianul Dinu C. Giurescu, de Narcis Dorin Ion; O avere periculoasă, de Ken Follett; Eseuri din capitala lumii. Essays from the Edge, de Ioana Lee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Vino cu noi în natură! Pui de animale, de Susanne Riha; Povești de noapte bună de 5 minute, ed. Usborne; Prima mea carte despre lume, ed. Usborne; Te iubesc până la Lună și la Stele, il. Tom Warnes; Ce fac dacă mă pierd?, de Dagmar Geisler; Primul meu dicționar german-român, ed. Usborne; Micul Păianjen Firicel. Vacanța la fermă, de Diana Amft; Povești care te fac să visezi frumos, de Isabel Abedi; Anotimpurile, ed. Usborne; Steaua Laurei, de Klaus Baumgart.

 

VELLANT

Iocan - revista de proză scurtă anul 3 / nr. 8; PE DOS. Poezii cu prostii pentru copii, de Carmen Tinderle.

 

VREMEA

În grădina lui Papi, de Ana Petra; Poezii de colorat, de Elena Otilia. 

 

Articole literare

• Dilema veche: Un an editorial „călduț“ (Ionuț Iamandi).

• Dilema veche: Eminescu, la aniversară (Marius Chivu).

• Dilema veche: Emil Brumaru (Marius Chivu).

• Scena9: Nobelul fals care a păcălit Academia Română.

• Scena9: UPDATE Nobelul fals, Academia și francezul se întorc.

• Scena9: Emil Brumaru și poezia sa, în 7 puncte (Mihai Iovănel).

• Mediafax: CONTROVERSE: Premiul Eminescu 2019, acordat poetului care a ieşit pe locul doi în voturile juriului. Organizatorii îi cer câştigătorului iniţial înapoi cei 7.500 de euro primiţi.

• Hyperliteratura: De ce nu se vând scriitorii români

• The Guardian: 2019 in books: what you'll be reading this year

• The Guardian: Meet the hottest-tipped debut novelists of 2019.

• The Guardian: Elena Ferrante on climate change: ‘I've become obsessive. Black skies terrify me'

• The Guardian: Elena Ferrante: A writer’s talent is like a fishing net, catching daily experiences that can educate.

• The Guardian: Elena Ferrante: this is my last column, after a year that has scared and inspired me.

• The New York Times: Leila Slimani: By the Book.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter