Caută în blog

Noutăți literare 27 februarie-5 martie 2017

Noutăți literare 27 februarie-5 martie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din perioada 27 februarie-5 martie  2017.

 

Noutăți editoriale

ADENIUM

Liberalismul: pro şi contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață, de Sorin Adam Matei; Caius Dobrescu; Emanuel Copilaş. 

 

ART

Orion va răsări, de Poul Anderson; Dragonul tatălui meu, de Ruth Stiles Gannett; Când mă vei întâlni, de Rebecca Stead; Artemis Fowl, de Eoin Colfer; 35 mai sau Konrad pornește călare spre Mările Sudului, de Erich Kästner; Aventurile lui Arik. Arik și mercenarii, de Ioana Nicolaie; Cartea verii, de Tove Jansson; Jocul lui Westing, de Ellen Raskin; Catherine cea îndărătnică, de Karen Cushman; Pasăre cântătoare, de Kathryn Erskine. 

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Arta de a vinde artă, de S.N. Behrman. 

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Cenaclul de Luni – 40, ed. Ion Bogdan Lefter; Călin Vlasie; Ploaia de trei sute de zile, de Gabriel Chifu. 

 

CARTIER

Dialogurile dragostei. Arii și romanțe pe versuri de Mihai Eminescu și Veronica Micle, de Eugen Doga; Tradiții la supraofertă. Între socoteala din agenție și cea de la raft, de Florin Dumitrescu; Acolo unde curg râuri de lapte și miere, de Vladimir Lorcenkov. 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Cuarţ fumuriu, de Ioan Derşidan; Sub semnul pulsiunii. Eros şi Thanatos în literatură. Vol. I, de Călin-Horia Bârleanu. 

 

CORINT

Dulce-amar. Povestea unui refugiat din Cernăuți, de Sergiu Flondor; Osișor își caută un prieten, de Pawel Pawlak; Povești minunate cu lucruri fermecate, de Italo Calvino; Dosarele Scarlet. Spărgătoare la înălțime, de Tamsin Cooke; Hrănește-l sănătos! Ghidurile Usborne pentru părinţi, de Henny Fordham.

 

CURTEA VECHE

#rezist. Proteste împotriva OUG 13/2017; Ce înseamnă să fii un lider bun. De ce este importantă inteligența emoțională, de Daniel Goleman; E-un mister, așa se pare... Ghicitori, de Vasile Groza.

 

HUMANITAS 

Sabia și imperiul. Militari la cârma statului, de Ştefan Cazimir; Sacrul şi profanul, de Mircea Eliade; Patanjali și Yoga, de Mircea Eliade; Comèdii la porțile Orientului, de Andrei Pleșu; Amintiri, vise, reflecții. Consemnate și editate de Aniela Jaffe, de C.G. Jung; Două secole de mitologie naţională, de Lucian Boia; Occidentul. O interpretare istorică, de Lucian Boia; Patimă și desfătare. Despre lucrurile mărunte ale vieții cotidiene în societatea românească (1750–1860), de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu; Beau, deci exist. O călătorie filozofică în lumea vinurilor, de Roger Scruton; Muzicofilia. Povestiri despre muzică şi creier, de Oliver Sacks; Moştenirea Kremlinului. Rolul spionajului în sistemul comunist de guvernare, de Ion Mihai Pacepa; Jurnalul Annei Frank, de Anne Frank; Marele Gorsky, de Vesna Goldsworthy; Cel mai frumos loc din lume e chiar aici, de Care Santos, Francesc Miralles; Scris pe trup, de Jeanette Winterson.

 

LITERA

Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii, de Meik Wiking; Rețete de sucuri și smoothies pentru superenergie, de Christine Bailey; Ce-am mai râs! O poveste serioasă, de William Saroyan; Fata dinainte, de J.P. Delaney; Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie; Elefanții nu uită niciodată, de Agatha Christie; Jocuri de oglinzi, de Agatha Christie; Gramatica limbii engleze pentru gimnaziu și liceu; Clubul micilor genii. Testează-ți agerimea minții. 84 de exerciții; Clubul micilor genii. Pune-ți neuronii la treabă. 84 de exerciții; Prima mea enciclopedie cu autocolante. Spațiul. Pământul, ed. Disney; Prima mea enciclopedie cu autocolante. Animale. Plante, ed. Disney; Soy Luna. Albumul prieteniei, ed. Disney.

 

NEMIRA

Pete Motanul. Ador tenișii albi, de James Dean, Eric Litwin; Răzvan Mazilu. De la dans la musical, de Sanda Vișan; Monte Cassino, de Sven Hassel; Lichidați Parisul!, de Sven Hassel. 

 

POLIROM

„Corpul politic” în cultura europeană. Din Evul Mediu până în epoca modernă, de Alexandru-Florin Platon; Iocari serio. Stiință și artă în gândirea Renașterii, de Ioan Petru Culianu; Exitus, de Adrian Georgescu; Viața dincolo de graniță, de Dorit Rabinyan; Secretele prințesei de Cadignan și alte studii de femei, de Honoré de Balzac.


RAO

Scary Harry, vol. 1, de Sonja Kaiblinger.

 

TREI

Vrăji în Savannah 1. Bariera, de J.D. Horn; Rosy & John, de Pierre Lemaitre; Ce a rămas din mine, de Alison Gaylin.

 

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA”

Boli, epidemii şi asistenţă medicală în Moldova (1700-1831), de Sorin Grigoruță; Elemente de pedagogie universitară, de Camelia Onu; Conflicte – metode alternative de administrare și soluționare, de Corneliu I. Loghin; Evoluția biostratigrafică a palinomorfelor din Precambrian și Predevonian cu aplicații la metamorfitele din Carpații Orientali și la unele formațiuni sedimentare din România, vol. I, de Leonard Olaru; Artele și învățarea școlară, de Mihaela Mitescu Manea.

 

VREMEA

Capitala sub ocupația dușmanului 1916 –1918, de Constantin Bacalbașa. 

 

Articole literare

• Art7 Farewell, Anthony Frost.

• Blogul fanului Science Fiction Viitoare apariții SF & Fantasy XI: Interviu cu Mihai-Dan Pavelescu, coordonatorul editurii Paladin

• Bookaholic  Librăria Anthony Frost. Amintiri de cititor; O paranteză în timp, de Jeanette Winterson.

• Bookblog – Fragment: Scriptor sau Cartea transformărilor admirabile, de Codrin Liviu Cuţitaru; Cinci recomandări pentru un Mărțisor literar; Fragment: Caiet de cenzor, de Liliana Corobca; Alb ca zăpada, de Salla Simuka. 

• Bookhub Fantastica și trista poveste a Candidei Eréndira și a nesăbuitei sale bunici, de Gabriel García Márquez; Cum devenim scriitori; Misterul mașinuțelor chinezești, de Florin Irimia; O vară ce nu mai apune, de Radu Sergiu Ruba; „Descurajez vanitatea de la început” (Bogdan Coșa în dialog cu Nona Rapotan); Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici.

• Cititor fantasy – Știrile fantasy ale lunii februarie 2017.

• Cititori feroce Dilema omnivorului, de Michael Pollan.

• Cititor SF – Sea of Ghosts (The Gravedigger Chronicles #1), de Alan Campbell.

• Constantin Piștea blog  Scurtă istorie a şapte crime, de Marlon James; Ce are asta de-a face cu mine?, de Sacha Batthyany.

• Dilema Veche – Freeman’s. Cele mai bune texte noi despre familie, editat de John Freeman.

• Dromarland – 2084. Sfârșitul lumii, de Boualem Sansal. 

• Filme Cărți Epopeea arheologiei. Savanți și aventurieri, de Jean-Claude Simoën; Omar și diavolii, de Dan Ciupureanu.

• Fructitza Cinci colțuri, de Mario Vargas Llosa.

• Filosofiatis – O frumusețe fulgerătoare: Geirþrúður; Gratuitate.

• Hyperliteratura – Linked. Noua știinţă a rețelelor, de Albert-László Barabási; 5 lucruri teribile pe care le-am aflat din Istoria violului.

• Jurnalul unei cititoare Misterul gemenelor, de Adi Rule; Despre cărți: 7 motive să participi la un club de lectură.

• La Punkt – Moștenirea Babei Stoltz, de Alina Pavelescu; Vrem să înțelegem ce se petrece. Ce să citim?.

• Literomania – Ferestrele zidite, de Alexandru Vona; Fragment L’ amitié de Roland Barthes, de Philippe Sollers; Vilnius – capitala unui popor de cititori; Cel care cheamă câinii, de Lucian Dan Teodorovici (fragment); Scrisori către Doti, de Radu Stanca; Peripețiile lui Tristan și ale Isoldei sau iubirea reprimată.

• Lecturile EmeiValurile, de Virginia Woolf. 

• Libris blog O viață mai bună, de Anna Gavalda.

• Observator cultural – Vechea ordine literară și criticii demisionari; Arta fricii, de Ioan Es. Pop; Înainte de neant, de Mihai Alexandru Dincă; Însoțitorul lui Iisus, de George Arion; Restanțe la citit; SFada cu literatura. Traiectorii între activism, BD și roman – Alexandru Lamba (II).

• Pălărisme Love & Gelato, de Jenna Evans Welch.

• PressOne – Amintiri în dialog, de Matei Călinescu; 27 de pași, de Tibi Ușeriu.

• Raisa Beicu blog – Amintiri, vise, reflecții, de C.G. Jung; Cexina Catapuxina, de Matei Florian.

• Scena 9 – Luminița, mon amour, de Cezar Paul-Bădescu.

• Semne bune  Vremurile bune de altădată, de Bohumil Hrabal; Interviu Doina Ruști.

• Serial Readers blog –  Adun citate preferate în suflet și-n notepad; Portretul lui Karl Ove Knausgard, autorul care scrie despre nimic; My Dilemma is You.

• Suplimentul de cultură Meseria de romancier, de Haruki Murakami; Orhan Pamuk, cenzurat în Turcia; Exitus, de  Adrian Georgescu (fragment).

Presa străină

            – BBC CultrureTen books you should read in March

            – Flavorwire15 Must-Read Books for March.

            – Literary Hub: 10 great works of New Orleans lit to read this Fat Tuesday; 5 crime must-reads to devour coming this March.

            – The Guardian Books: Barack and Michelle Obama sign record book deals with Penguin Random House; George Saunders: what writers really do when they write; Printing money: 10 of the richest book deals of all time; Elizabeth Strout: ‘I have never written anything from beginning to end’; Top 10 books about adopted children.

            – The New York Times Books: Richard Holmes: By the Book; Carson McCullers at 100; How Emmanuel Carrère Reinvented Nonfiction; Ta-Nehisi Coates on Creating Black Superheroes; Obamas Make Book Deal With Penguin Random House.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter