• „Asta înseamnă să fii om: să poți trăi, asumându-ți permanent propriile erori” - Alexandru Paleologu

Noutăți literare 27 mai-2 iunie 2019

Noutăți literare 27 mai-2 iunie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 27 mai-2 iunie 2019.

Noutăți editoriale

ALL

ROAR. 30 de femei. 30 de povești, de Cecelia Ahern.

 

ARAMIS 

Nu mă puteți obliga să merg la școala de vrăjitoare!, de Em Lynas; Cocoloș și ursul, de Charlotte Gerlings; Cocoloș, spaima munților, de Charlotte Gerlings; Douăsprezece nopți, de Andrew Zurcher; THE EQUALS, de Daniel Sweren-Becker; Mema, de Bethany C. Morrow; Agent secret din întâmplare, de Tom McLaughlih; Dicționar ilustrat german-român.

 

ART

Black Out, de John Lawton; Cățelușul șchiop, de Elena Farago; Animale fantastice #2: Crimele lui Grindelwald (Scenariul original), de J.K. Rowling; Și soarele e o stea, de Nicola Yoon.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Un vazaha printre malgaşi, de C.D. Preda; Fericita lumină, de Liliana Ursu; Povestea a doi martiri români, Album apărut sub egida Episcopiei greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare“ de Bucureşti cu ocazia Vizitei apostolice a Papei Francisc în România (31 mai-2 iunie 2019)  și a beatificării celor 7 episcopi greco-catolici români, la Blaj; Defecte perfecte, de Coralia Nord; Kant nu mai găseşti soluţii, cheamă un filozof, de Marie Robert; Maniere digitale, de Victoria Turk; Umor, de Terry Eagleton; Şi voi trăi mereu, de Jean d’Ormesson.

 

CARTIER

Șansa lui Bilețel, de Victoria Pătrașcu; Puiul de balaur, puiul de zmeu şi puiul de om, de Florin Lăzărescu.

 

CASA

Tractorul, de Andrea Erne, Wolfgang Metzger.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Lucian Blaga. Prin cenuşa veacului, de Mircea Popa; Niculae a Truţîî şi Papa de la Roma, de Daniel Tiutiu; Intertext şi naraţiune. Poetica primelor romane româneşti, de Sanda Pădureţu; Ţapul şi ţeapa, de Viorica Haiduc; Cronică psihotropă, de Natalia Grosu; Corespondenţă literară. Despre editorul Victor Iova. Scrisori ale unor scriitori sau ale moştenitorilor acestora din perioada 1960-1980, de Mariana Iova.

 

CORINT

Alienistul, de Caleb Carr; Mihai Caraman - un spion român în Războiul Rece, de Florian Banu; Războiul din Pacific în Peleliu și Okinawa. Memoriile unui soldat, de E.B. Sledge; Eliberează-mă (Atingerea lui Juliette, vol. 2), de Tahereh Mafi; Ghid de jupoane și piraterii pentru doamne, de Mackenzi Lee; Jurnalul unui câine poznaș, de James Patterson, Steven Butler; Astronomia și spațiul pe înțelesul celor mici, de Emily Bone; Cum funcționează corpul tău, de Judi Hindley.

 

CURTEA VECHE

Manual de NLP, de Joseph O'Connor; Puterea de convingere, de Napoleon Hill; Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman; Manualul stimei de sine, de Glenn R. Schiraldi; Let's Do It, Romania!, de Let's Do It Romania.


HERALD

Știința Artei Psihoterapiei. Terapia reglării afectului și neuropsihanaliza clinică, de Allan N. Schore; Cabala Creștină. Aplicarea doctrinelor cabaliștilor evrei la dogma Noului Testament, de Franciscus Mercurius Van Helmont. 

 

HERG BENET

Demoni, Vol. 2: Foc, de Laura Nureldin; Suicid, de Anca Zaharia; Sieland, de Cristian Ciulică; Nu mai suntem nemuritori, de Andrei Crăciun; Să nu plângi!, de Mary Kubica; Până când mă voi vindeca de tine, de Corina Ozon; Sunt cu ochii pe tine, de Teresa Driscoll; Despre, Vol. 2, de Dan Stanciu.

 

HUMANITAS

Anii urii, de Horia-Roman Patapievici; Podul cu vechituri, de Dan C. Mihăilescu; Cartea Reghinei, de Ioana Nicolaie; Există o zare. Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct, de Mihai Frățilă; Jurnalul ultimilor ani, 1938–1940. Inedit, de Nicolae Iorga; Zilele după Oreste, de Vitalie Ciobanu; Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici, de Dumitru Crudu; Arheologia iubirii. De la Neanderthal la Taj Mahal, de Cătălin Pavel; Politica Marilor Puteri în Europa Centrală și de Est. 30 de ani de la sfârşitul Războiului Rece, de Valentin Naumescu; Războiul unui slujitor devotat. Jurnalul inedit al secretarului particular al regelui Ferdinand I, 23 august 1916–3 mai 1921, de Louis Basset; Tinerețile unui ciocoiaș. Viaţa lui Dimitrie Foti Merişescu de la Colentina scrisă de el însuşi la 1817, de Dimitrie Foti Merișescu; Mânia lui Mao. China de astăzi văzută prin ochii unui scriitor, de Yu Hua; Calea inimii. Eseuri în duhul Rugului Aprins, de Alexandru Mironescu; Monsieur Karenin, de Vesna Goldsworthy; Vizuina. Proză postumă, de Franz Kafka.

 

NEMIRA

Vântul prin gaura cheii (Seria „Turnul Întunecat”), de Stephen King; Gânduri de pe o planetă nervoasă, de Matt Haig; Melmoth, de Sarah Perry; Întoarcerea Fermecătoarei (Seria „Tărâmul Poveștilor”, partea a II-a), de Chris Colfer; Foc și sânge, de George R.R. Martin; Prăbușirea Imperiului, de John Scalzi; Poveste pentru Maria, de Ioana Bâldea Constantinescu.

 

PARALELA 45

Tot ce poți cuprinde cu vederea. Antologia poeziei ruse contemporane, de Veronica Ștefăneț, Victor Țvetov; In the mood for love. Antologia prozei erotice feminine din România, de Marius Conkan; Protocol terapeutic pentru tiroidita Hashimoto. Un plan pe 90 de zile pentru eliminarea simptomelor tiroidiene și revenirea la o viață normală, de Isabella Wentz; Good Vibes with Mai mult ca Perfectul, de Aivi Dal; Povestea castelului bântuit. Portalul Magic – Misiunile Merlin nr. 2, de Mary Pope Osborne; Îngropăm ce nu putem lua, de Kirstin Chen; Creierul afirmativ. Cum să-ți ajuți copilul să fie curajos, rezilient și autonom, de Tina Payne Bryson, Daniel Siegel; Codul diabetului. Cum prevenim sau vindecăm diabetul de tip 2, de Jason Fung; Războiul legendelor. Cartea întâi: Regele fugar, de Silviu Urdea; De ce nu-s românii ca nemții?, de Jan Cornelius, Adina Popescu; Legenda lui Podkin O Ureche. Seria Saga celor Cinci Tărâmuri. Cartea I, de Kieran Larwood; Zoe, fii barbată! Coduri de gen în cultura României contemporane, ed. Mariana Ursa; Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest, de Ruxandra Cesereanu; Aproape totul e ok, de Francisc Baja; Anul mutilat, de Cristina Eșianu; Kurt, de Teodor Bordeianu.


POLIROM

Less, de Andrew Sean Greer; Apropierea, de Marin Mălaicu-Hondrari; Bafta, Devla şi Haramul. Studii despre cultura şi religia romilor, de Mirel Bănică; Moartea fericită, de Albert Camus; Vara, de Albert Camus; Nunta, de Albert Camus; aceste lucruri care nu se vor schimba niciodată, de Dan Coman; Studiu de fezabilitate pentru mîntuire. 101 povestiri despre România, de Marius Oprea.

 

PUBLICA

Cum am ajuns aici pentru tinerii cititori. Șase inovații care au făcut lumea modernă, de Steven Johnson; Robin Williams, de Dave Itzkoff.

 

STORIA BOOKS

Ultimii copii de pe Pământ și Parada Zombi, de Max Brallier; Dragă Evan Hansen, de Val Emmich, Steven Levenson, Benj Pasek, Justin Paul.

 

TREI

Să nu râzi :((, de Raluca Feher.


UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Prima mea carte despre mine, ed. Usborne; În adâncul mării, ed. Usborne; Cutia magică cu jucarii, de Melanie Joyce, James Newman Gray; Dragostea face lumea să se învârtă, de Melanie Joyce, Gabrielle Murphy; Luna îți spune noapte bună!, de Ag Jatkowska; Arată-mi stelele, Lotte!, de Billy Bock, Iris Muhl; Delfinul. Povestea unui visător, de Joëlle Tourlonias, Sergio Bambaren; Zâna Căpșunică. Magia prieteniei, de Stefanie Dahle; Zâna Căpșunică. Cea mai iubită zână, de Stefanie Dahle; Noapte bună, puiul meu drag!, de Marlis Scharff-kniemeyer, Nicole Büker.

 

VELLANT

Viitorul fericirii, de Amy Blankson; Băiatul-pește, de Chloe Daykin; Povești de dragoste și neputință, de Dan Pleșa; O istorie a operei, de Carolyn Abbate, Roger Parker; Apă dulce, de Akwaeke Emezi; Economia pe înțelesul fiicei mele, de Yanis Varoufakis.

 

VREMEA

Celebrități cu origini în România, de Mihai Rogai; Brâncuși și Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan și Tonton.

 

Articole literare

• Scena9: 16 puncte fierbinți la Bookfest 2019 (Mihai Iovănel).

• The Guardian Books: Arundhati Roy: 'I don't want to become an interpreter of the east to the west'

• The Guardian Books: Top 10 teenage friendships in fiction – from Dickens to Ferrante.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 18-24 aprilie 2016

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 18-24 aprilie

Noutăți literare 23-29 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 octombrie.

„Sticletele”, de Donna Tartt (fragmente în avanpremieră)

Romanul „Sticletele” de Donna Tartt a câștigat Premiul Pulitzer pentru Ficțiune în 2014 și este bestseller internațional. În limba română va apărea la Editura Litera la finalul lunii aprilie în traducerea Justinei Bandol.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu