Caută în blog

Noutăți literare 29 mai-4 iunie 2017

Noutăți literare 29 mai-4 iunie 2017

Noutăți editoriale și articole literare din săptămâna 29 mai-4 iunie 2017.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Accidentul, de Mihail Sebastian; Hotelul Lăbuța fermecată, de Feline Lang; Miss Edison profesoara noastră aiurită, de Irene Zimmermann; Monstruos de haios. Tort lipicios pentru toată lumea, de Jochen Till; Profesorul Miracol. Atelierul dorințelor secrete, de Susan Niessen; Întrebări și răspunsuri. Științe și natură, de Eleonora Barsotti; Întrebări și răspunsuri. Istorie, de Eleonora Barsotti; Vrăjitorul din Oz - benzi desenate, de L. Frank Baum; Albumul exploratorului naturii, de Caz Buckingham, Andrea Pinnington; Mică enciclopedie. Păsări din grădină și cântecele lor (carte cu sunete);  Mică enciclopedie. Păsări din pădure și cântecele lor (carte cu sunete).

 

ART

Jurnal trist, de Katherine Mansfield; În căutarea timpului pierdut 6. Timpul regăsit, de Marcel Proust; Un bărbat pe nume Ove, de Fredrik Backman; Nova, de Samuel R. Delany; Ripley sub pământ, de Patricia Highsmith; Copacul cu 13 etaje, de Andy Griffiths; Stelaluna, de Janell Cannon; Prietenul meu e trist, de Mo Willems; Nu lăsa porumbelul la volan!, de Mo Willems; Domnișoara învățătoare e un monstru!, de Peter Brown; Asterix, viteazul gal, de René Goscinny.

 

CARTEA COPIILOR

O cunoști pe Pippi Șosețica?, de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ingrid Nyman; Corto Maltese. Sub semnul Capricornului, de Hugo Pratt; Lupul cel Mare și Lupul cel Mic, de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec.

 

CASA DE PARIURI LITERARE

Povestiri cu înjurături, de Sorin Stoica; În grădina de la moară, de Mădălina Rotaru; Dialoguri metalice, de Carmina & Mihail Vakulovski; drumul furnicilor și câteva escale printre nori. un dialog cu Constantin Abăluță; Nea Fane de la Rockschool. Ștefan Mardale în dialog cu Nelu Stratone; Lucru de mînă, de Alice Popescu; Lavinucea, de Lavinia Bălulescu.

 

CORINT

Kreuztanne. Răscrucea, de Fate Velaj; BERLIN. Lupii din Brandenburg (vol.4 din seria Berlin), de Fabio Geda, Marco Magnone; Cronicile lui Magnus Bane, de Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson. 

 

CRIME SCENE PRESS

Fulger albastru, de Ann Cleeves; Negru de corb, de Ann Cleeves; Adevărul absolut, de James Rayburn; Trucaj, de George Arion.

 

CURTEA VECHE

Viața necunoscută a copacilor, de Alejandro Zambra.

 

HERALD

Lumea interioară a traumei, de Donald Kalsched; Piatra filosofală, de Israel Regardie; Memorii, de William Butler Yeats; Epoca rațiunii, de Thomas Paine.

 

HUMANITAS 

George și luna albastră, de Stephen Hawking, Lucy Hawking; Vecin cu viața. Poezia ortonimă. 1911–1935, de Fernando Pessoa.

 

LITERA

Io contra Statele Unite ale Americii, de Paul Beatty; Lupta mea. Cartea a patra: Dansând în întuneric, de Karl Ove Knausgård; Descătușarea, de Abigail Ellsworth; Animalele lumii. Carte de colorat; Învaţă să trăieşti din nou!, de Patricia Ionea; Bebe învață. Primele 100 de cuvinte; Spider-man 1000 de autocolante și peste 75 de activități distractive, ed. Marvel; Mașini 1. 1000 de autocolante. Peste 50 de activități antrenante!, ed. Disney.

 

NICULESCU

Virtuţile eşecului, de Charles Pépin; Descoperă bucuria din tine! 52 de meditaţii şi exerciţii pentru o viaţă liniştită şi fericită, de Agasi Stassinopoulos; Înapoi la serviciu. După concediul de maternitate, de Cheryl Casone, Stephanie Krikorian; Familia, un laborator complex. Strategii pentru relaţii armonioase, de Annie Germain.

 

POLIROM

Nujeen. Cum a reuşit o fată imobilizată în scaunul cu rotile să fugă din Siria în Germania, de Nujeen Mustafa, Christina Lamb; Tratat de psihoterapii cognitive și comportamentale, de Daniel David; Ascuns în transparenţă, de Pavel Vereș, Robert Șerban; Povestea lui Genji, de Murasaki Shikibu; Contraviaţa, de Philip Roth; Operațiunea Sweet Tooth, de Ian McEwan; Lumea lui Anaxagora, de Adrian Miroiu.

 

RAO

Tainica iscodire a celor tăcute, de Patrick Rothfuss; Dacă te-aș găsi, de Gayle Forman; Celula 7, de Kelly Drewery; Ultima bătălie, de Stephen Harding; Sunt aici, de Conan Doyle; Câinele, adevăratul meu prieten, de W. Bruce Cameron; Ultima amintire, de Deborah Bee; Musonul (vol. 10 din saga familiei Courtney), de Wilbur Smith; Enciclopedia relațiilor internaționale (2 vol.), de Dan Dungaciu.

 

TREI

Răzbunarea ciorilor, de Leigh Bardugo; Școala de noapte, de Lee Child; Vremea plecării, de Jodi Picoult; Cuplul din vecini, de Shari Lapena; Ultima scăpare, de Federico Axat; Înainte de noi, de Anna Todd; Istanbul. Orașul imperial, de John Freely; Moartea într-o gaură neagră și alte dileme cosmice, de Neil deGrasse Tyson; Peisaje interioare. Rescrierea istoriei emoționale prin psihoterapie psihanalitică, de Corneliu Irimia; Înțelepciunea banilor, de Pascal Bruckner; Medicul, pacientul său și boala. Aspecte inconștiente în practica medicală, de Michael Balint; Miracolul băieţilor. Ce pot face părinţii şi educatorii pentru a transforma băieţii în bărbaţi de excepţie, de Michael Gurian; Cum să-ți reinventezi viața. Cum să pui capăt comportamentelor negative şi să te simţi din nou bine, de Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko; Trei istorii metafizice pentru insomniaci, de Laurențiu Staicu; Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii. Un călugăr, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale, de Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard; Micul constructor, de Ross Montgomery; Ordinul iepurilor regali din Londra, de Santa Montefiore, Simon Sebag Montefiore; Puterea tăcută. Forţa secretă a introvertiţilor, de Susan Cain, Gregory Mone, Erica Moroz; Mă cheamă Charles Saatchi și sunt un artoholic. Răspunsuri la întrebări din partea jurnaliștilor și a cititorilor, de Charles Saatchi.

 

UNIVERS 

Adio, Margot, de Diana Adamek; Calendar girl, de Audrey Carlan; Literatura nazistă în America, de Roberto Bolaño; Rămâi insula mea de canabis, de Victoria Serman; Să te păzești de peisaje, de Corinne Desarzens; Legendele șefului de gară, de Adrian-Petru Stepan.

 

Articole literare

• Adevărul Scriitorul Lucian Dan Teodorovici: „Sunt persoane publice care vin cu aşa-zise argumente în favoarea unor tratamente penibile. Aceşti oameni sunt criminali“.

• Bookaholic – 10 cărți de citit în iunie 2017; Cele mai bine vândute cărți la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017; Ce cărţi frumoase poţi aşeza pe măsuţa de cafea. Scurt discurs privind utilitatea spaţiului; The Subtle Art of Not Giving a F*ck – o carte ca o palmă; 10 sfaturi ca să citiţi mai mult şi mai eficient.

• Bookblog – Povestea noului nume, de Elena Ferrante; Ea & El, de Marc Levy; E greu să fii zeu, de Arkadi & Boris Strugațki; Arhivista Wasp, de Nicole Kornher-Stace; Cele mai vândute cărți la Bookfest 2017. Partea a doua; Cele mai vândute cărți la Bookfest 2017.

• Bookhub Şi munţii au ecou, de Khaled Hosseini; „Scrisoare unui copil nicicând născut” de Oriana Fallaci; Whole Lotta Love, de Maria Balabaș; Haiganu. Furia oarbă, de Marian Coman; Toma d’Aquino, de Anthony Kenny; Infinitezimal, de Amir Alexander; Scurt eseu despre ideea de libertate în filozofie și literatură (I); Bookfest 2017 – Reportaj fotografic; Povestiri din București, de Dana Fodor Mateescu; Lucru de mână, de Alice Popescu; Cățărarea în cer, de Petre Barbu.

• Bookish Style – Viaţa secretă a marilor scriitori, de Robert Schnakenberg.

• BookReport – Câinii diavolului, de Cătălina Fometici; Cartea oglinzilor, de  E.O. Chirovici; Ucide-l pe Tată, de Sandrone Dazieri.

• Blog Cărturești – Marta, Sacha și Cosma, sau despre grozăviile unor tați.

• Cititori feroce – Anul gândirii magice, de Joan Didion; Diavoli fragili, de Radu Găvan.

• Colț Firesc de RefugiuJucătorul de șah, de Stefan Zweig. 

• Constantin Piștea blog Lupta mea. Cartea a patra: Dansând în întuneric, de Karl Ove Knausgård; Am fost cândva femeie de onoare şi alte povestiri, de Radu Paraschivescu; Anul gândirii magice, de Joan Didion.

• Dilema Veche – Durerea e o făptură înaripată, de Max Porter. 

• Dromarland  Anul gândirii magice, de Joan Didion.

• Filme-Cărți – Istanbul Istanbul, de Burhan Sönmez; Grăsane făcând baie cu ușile larg deschise, de Marian Ilea; Cu și despre Wolinski și Charlie Hebdo: desene și mărturii; Hanul lui Manuc, de Simona Antonescu; Noua nobilime, de Andrei Soldatov și Irina Borogan.

• Fructitza Frații Burgess, de Elizabeth Strout.

• La PunktInterviu Evgheni VODOLAZKIN: Când am scris LAUR, am plâns cel mai multAnatomia ratării, de Teodor Baconschi și Dan-Liviu Boeriu; Statele Unite ale Românilor, de Dorian Branea; Premiul special: Uniunea Scriitorilor, la categoria „Lipsă de bune maniere”.

• Lecturile Emei Jurnal de lectură - mai.

• Literomania România și liberalismele ei, de Virgil Nemoianu; Miere, de Tudor Ganea; Clasici în benzi desenate; Vecin cu viaţa. Poezia ortonimă 1911-1935, de Fernando Pessoa; Cehov, aproapele nostru, de George Banu (fragment); Totul este frumos la femeie, îndeosebi virtutea.

• Libris blogSimpatizantul, de  Viet Thanh Nguyen.

• Observator cultural  „Cele mai multe catastrofe se întîmplă din cauza agresiunii interioare a oamenilor“. Interviu cu Evgheni VODOLAZKIN; „Autorii de policier au reprezentat pentru mine un soi de familie afectivă“. Interviu cu Caryl Férey; Cui îi este frică de Pippi Șosețica?; Impresii de vizitator la Bookfest 2017; Scriptor sau Cartea transformărilor admirabile, de Codrin Liviu Cuțitaru; Andreas Andrada, de Mircea Daneliuc; Neon Vernacular, de Yusef Komunyakaa; Bookfest 2017; SFada cu literatura. Recul: tîrg de carte cu patru noutăți.

• Pălărisme – Vegetariana, de Han Kang; Gameshouse, de Claire North.

• PressOne Pereţi subţiri, de Ana Maria Sandu.

• Raisa Beicu  Un bărbat pe nume Ove, de Frederick Backman. 

• Scena 9  Cum citesc bărbații cărțile femeilor, ed. Lia Faur, Șerban Axinte; Cărți pentru oameni mici&mari.

• Serial Readers blog – 7 cărți pentru copii. Poveștile vindecă încă din copilărie; Domnișoara Brodie în floarea vârstei, de Muriel Spark; Frumoasa și Bestia, de Ann Leysen; Cărți al căror conținut l-am uitat; Insuportabila aglomerație a ființelor.

• Suplimentul de cultură Cel care cheamă câinii, de Lucian Dan Teodorovici; Interviu cu Maria Balabaș: „Am uitat să scriu ca să pot scrie din nou“; Bookfest 2017 despre povești și piraterie; Zilele Literaturii Române la Chișinău, Cahul și Bălți, un dialog necesar.

Presa străină

            – BBC CultureThe secrets of Britain’s town of books.

            – Brain Pickings: Jeanette Winterson on How Art and Storytelling Redeem Our Inner Lives.

            – HuffPost Books: Now You Can Read A 100-Year-Old Elven Love Story By J.R.R. Tolkien; 11 Books Every High School Student Should Read.

            – Literary HubFranz Kafka, the Ultimate Self-Doubting Writer; The Queer Literary Origins of Wonder Woman

            – The Guardian BooksTop 10 books about Weimar and Nazi Berlin; Theft By Finding: Diaries Volume One by David Sedaris – review; David Sedaris: ‘There are things nobody wants to hear. But the disturbing things are great’; Hilary Mantel: why I became a historical novelist.

            – The New York Times BooksDennis Lehane’s Latest Follows a Woman in a Downward SpiralBob Dylan Delivers His Nobel Prize Lecture, Just in Time.

            – The New YorkerDenis Johnson in The New Yorker; Arundhati Roy Returns to Fiction, in Fury.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter