• „Dacă soțul e înțelept, soția e ascultătoare” - proverb din Indochina

Noutăți literare 30 aprilie-6 mai 2018

Noutăți literare 30 aprilie-6 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 30 aprilie-6 mai 2018.

Noutăți editoriale

ARTHUR

Cititoarea, de Traci Chee.

 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Marx şi păpuşa, de Maryam Madjidi; Războiul sovietic între idealizare şi demitizare, de Olga Grădinaru; Statui de hîrtie. Studii şi impresii asupra literaturii române, de Mihai Vornicu

 

CORINT

Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu, de Lavinia Betea; Orașul de bronz (cartea întâi din Trilogia Daevabadului), de S.A. Chakraborty; Acum mă înalț (Saga cuceritorului, partea a II-a), de Kiersten White; Greșeala vrăjitoarelor (vol.4), de Sibéal Pounder; Pe cuvânt de șoricel, de James Patterson, Chris Grabenstein; Lars, ursuleţul polar. Lars, ajută-mă să zbor!, de Hans de Beer; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 3-4 ani. Caiet de activități; Isteț de mic. Lumea animalelor pentru 4-6 ani. Caiet de activități.

 

CURTEA VECHE

Trucuri ale minții, de Derren Brown; Curajul în sălbăticie. În căutarea apartenenței adevărate, dar și a curajului de a rezista singur, de Brené Brown; Un alt cânt al lui Marte. Cântul iubirii, de Paolo Isotta; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți. Cum poți să îți exprimi iubirea față de cei tineri, de Gary Chapman; Crimă și pedeapsă, repovestire de Abraham B. Yehoshua; Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Vacanța pofticioșilor, de Ioana Chicet-Macoveiciuc, Lavinia Trifan.

 

HERALD

Modelul divin. Ultimele cuvinte. Biruința asupra morții, de Baird Spalding.

 

HERG BENET

Aromă de august, de Ioana Țigănilă; Antidepresiv, de Ioana Duda; Reconstituind-o pe Amelia, de Kimberly McCreight; Exorcizat, de Radu Găvan.

 

HUMANITAS

Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac, de Lucian Boia; Trilogia culturii. Orizont și stil. Spațiul mioritic. Geneza metaforei și sensul culturii, de Lucian Blaga; Opera poetică, de Lucian Blaga; Ascultă-ţi copilul. Cinci instrumente simple pentru provocările cotidiene ale părinților, de Patty Wipfler, Tosha Schore; De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul. Cu ilustrațiile lui Radu Oltean, de Neagu Djuvara; From Vlad the Impaler to Dracula the Vampire. Ilustrations by Radu Oltean, de Neagu Djuvara; Zilele de şcoală ale lui Isus, de J.M. Coetzee.


NEMIRA

Decebal și un solomonar misterios, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Nobilul Aeticus și o călătorie în jurul lumii, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște; Menumorut și minele de aur de la Roșia Montană, de Simona Antonescu, cu il. de Alexia Udriște.

 

POLIROM

Spulberatic, de Anca Vieru; Războiul solomonarilor, de Moni Stănilă; Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan; Şuncă pe pîine, de Charles Bukowski; Fiica eminenţei cenuşii, de Philippa  Gregory; Lumea văzută de Bob, de James Bowen.

 

PUBLICA

Trecerea la oceanul albastru. Dincolo de concurență. Pași demonstrați pentru a inspira încredere și a determina progresul, de Renée Mauborgne și W. Chan Kim.

 

RAO

Dubla identitate, de S.K. Tremayne; Camera rubinie, de Pauline Peters; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Spune-mi despre animale, ed. Larousse; Spune-mi despre corpul omenesc, ed. Larousse; Spune-mi despre mitologie, ed. Larousse; Cătând în urmă, istovit, spre omul poliedric, de Dumitru Popescu; Victor Neumann, istoricul și opera, ed. Milodrag Milin și Florin Lobonț.

 

TREI

Cină cu ficat și inimă, de Mihaela Apetrei; Filiera de la miezul nopții, de Lee Child; Dulcea mea răzbunare, de Jane Fallon; Furtuna din ceașca de ceai. Fizica vieții de zi cu zi, de Helen Czerski; Să predăm ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lecții pline de bună-dispoziție, de Timothy D. Walker; Dincolo de pedepse și răsfăț. Ajută-ți copilul să devină stăpân pe sine, de dr. Shefali Tsabary; Teoria interpersonală a psihiatriei. Aplicații practice și noi direcții, de Harry Stack Sullivan; Sarea. Mit și realitate, de dr. James DiNicolantonio; Evadarea din turn („Ordinul iepurilor regali din Londra”, vol. 2), de Simon Sebag Montefiore, Santa Montefiore; Lucinda Belinda Melinda McCool, de Jeanne Willis; Elmer și ursulețul pierdut, de David McKee.

 

UNIVERS

Vom fi mereu alături de tine, de Harriet Grundmann, Marc-Alexander Schulze; Amalia Invers face totul pe dos, de Micha Rau, Kathleen Hoffmann.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Delfinul. Povestea unui visător, de Sergio Bambaren; Fetița care colorează visele, de Klaus Baumgart; E vremea de culcare, de Anne-Kristin zur Brügge.

 

VELLANT

Nu ajunge să spui nu. Cum să rezistăm politicii de șoc a lui Trump și să cucerim lumea de care avem nevoie, de Naomi Klein; Singurătate. Natura umană și nevoia de conexiune socială, de John T. Cacioppo.

 

VREMEA

Marea Unire pentru cei mici, de Filip-Lucian Iorga.

Articole literare 

• Blogul fanului Science-Fiction: De ce o carte ajunge să aibă prețul de vânzare pe care îl are? Un articol de Alexandru Voicescu, director editura Herg Benet.

.• Bookhub: „Romanul poate fi calificat ca fiind romanul depășirii unei conștiințe mitologice.” (Guzel Iahina în dialog cu Nona Rapotan)

.• Filosofiatis: 20 de cărți de citit în vacanța de 1 mai în pauza dintre două afișări la soare.

.• Bookaholic: Cronica unui premiu amânat.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I insist on writing things I think I would never put in writing’.

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 6-12 aprilie

Cărți noi pe piața editorială românească și articole interesante (din presa românească și străină) din săptămâna 6-12 aprilie.

Istoria la scară umană: 4 cărți noi de la Editura Litera

Printre aparițiile recente ale Editurii Litera am remarcat 4 cărți de istorie care mi s-au părut că merită o atenție deosebită: „Cleopatra”, „Europa. O istorie naturală”, „Primul Război Mondial”, și „Istorie. Idei fundamentale”.

Noutăți literare 14-20 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 14-20 mai 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu