Noutăți literare 5-11 februarie 2018

Noutăți literare 5-11 februarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 februarie 2018.

Noutăți editoriale

ARAMIS

La multi ani, Kitty!, de Nick Bruel; Kitty face baie, de Nick Bruel; Kitty și unchiul Murray, de Nick Bruel; Kitty și bebelușul, de Nick Bruel.

 

ART

Șirul pierdut al timpului, de Paige Britt; Doamna Frisby și șobolanii de la Institut, de Robert C. O'Brien; Vântul bate la ușă, de Madeleine L’Engle; Jumanji, de Chris Van Allsburg.

 

CARTEA COPIILOR

Hei, stai puțin!, de Hatsue Nakawaki, cu ilustrații de Komako Sakai; În iarbă, de de Yukiko Katō, cu ilustrații de Komako Sakai.

 

CASA 

Bobiţă şi Buburuză grădinăresc, de Bartos Erika; It’s So Easy… și alte minciuni, de Duff McKagan; Cusăturile bunicii - decoraţiuni cu motive populare, de Cami Dröge; Stele şi constelaţii pe înţelesul tuturor, de Klaus M. Schittenhelm.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Cartea desfătărilor. Nuvele şi legende. Cea care a preschimbat apa în vin, de Feodor Sologub.


CORINT

Familiile boierești din Moldova și Țara Românească vol.3, coord. Mihai Dim. Sturdza; Aristocrația, de William Doyle; Iranul meu, de Shirin Ebadi și Azadeh Moaveni; Moștenitoarea (vol.4 din seria „Alegerea”), de Kiera Cass; Mortina, de Barbara Cantini; Cum să scrii o carte de aventuri, de Paul Dowswell; Lars, ursuleţul polar. Lars și iepurașul cel fricos, de Hans de Beer; Bondărel în căutarea fericirii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias. 

 

CURTEA VECHE

Inteligența erotică. Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie, de Esther Perel; Creierul și inteligența emoțională. Noi perspective, de Daniel Goleman; Atitudinea este totul. Schimbă-ţi atitudinea... şi îţi vei schimba viaţa!, de Jeff Keller; Cum funcționează viața, de Andrew Matthews.

 

HERALD

Cum să-ți gestionezi emoțiile copleșitoare și să-ți recapeți autocontrolul. Ghidul practic de terapie comportamentală dialectică, de Matthew McKay, Jeffrey Brantley, Jeffrey C. Wood.

 

HUMANITAS

Lebedele de pe Fifth Avenue, de Melanie Benjamin.

 

LITERA

Scrierea caligrafică. Tehnici de caligrafie modernă și de scriere grafică, de Gabri Joy Kirkendall, Laura Lavender, Julie Manwaring, Shauna Lynn Panczyszyn; Strategia. O istorie completă, de Lawrence Freedman; Filosofie în 30 de secunde, de Barry Loewer; Teorii științifice în 30 de secunde, de Paul Parsons; Cum slăbești fără să-ți fie foame, de David Ludwig; Istoria României în imagini, de Teodora Stanciu; Totul despre câinele tău, de David Alderton; Cea mai spectaculoasă carte despre animale, de Tom Jackson, Val Walerczuk; Cea mai spectaculoasă carte despre dinozauri, de Tom Jackson, Rudolf Farkas; Enciclopedia ilustrată pentru copii, ed. DK; Minecraft. Ghidul maestrului constructor, de Joey Davey; Regatul de gheață. Marea carte de colorat, ed. Disney.

 

NEMIRA

Stația centrală, de Lavie Tidhar; Rebelul nisipurilor (Trilogia Rebelul nisipurilor, partea I), de Alwyn Hamilton; Cum să vorbești dragoneza, de Cressida Cowell.

 

PARALELA 45

Tu, înainte de toate – O antologie a poeziei contemporane de dragoste (antologie); Amorul pe înțelesul tuturor – O antologie a prozei contemporane de dragoste (antologie).

 

POLIROM

Inima cu nouă încăperi, de Janice Pariat; Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu; Cimitirul din Praga, de Umberto Eco; Pendulul lui Foucault, de Umberto Eco; Sylvie şi Bruno, de Lewis Carroll; Cititorul, de Bernhard Schlink; Putere şi sânge. O aventură indiană, de Aurora Liiceanu; Călătoria Sfântului abate Brendan, de Anonim; Petru Bogdan (1873-1944). Savantul, profesorul şi cetatea, de Elena Bogdan; Copiii ghetoului. Numele meu este Adam, de Elias Khoury.

 

TREI

Iubirea doare, de Jamie McGuire; Mama mea, Moscova, de Hamid Ismailov; Șapte zile în lumea artei, de Sarah Thornton.

 

UNIVERS

Vita brevis, Jostein Gaarder.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Unde ești, iepurașule de Paște?, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Iepurașule de Paște, ia-mă cu tine!, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Fetița și Poneiul, de Guido van Genechten; Povești care te fac să visezi frumos, de Isabel Abedi; Noapte bună, puiul meu drag!, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Nicole Büker; Când vine noaptea, de Sandra Grimm, Dagmar Henze; Mimo în Țara Iepurașilor de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer.

 

VREMEA

Culorile tăcerii, de Vintilă Horia; Despre lucruri mici și mari, de Ana Petra. 

 

Articole literare 

• La Punkt: Interviu ION VIANU: Despre Sfântul Duh al literaturii și al medicinii (Cristian Pătrășconiu)

• Art7: Manuscrise virtuale

• Scena 9: Anchetă: 5 scriitoare în literatura bărbaților (Elena Vlădăreanu)

• Scena 9: „Problema” LGBT, aripa habarnistă (Mihai Iovănel)

• Scena 9: Self-help cu Marcus Aurelius (Ana Nicolau)

• Filosofiatis: Cîte cărți ați împrumutat altora o dată pentru totdeauna? Faceți socoteala... 

• Filosofiatis: 5 cărți senzaționale pe care le-am uitat complet...

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘My belief in some kind of beyond, acquired during childhood, has faded’

• The Guardian: Karl Ove Knausgaard: ‘Contemporary fiction is overrated’

• The Guardian: Hanya Yanagihara: ‘A book that made me cry? I haven’t cried since 1995’

• LitHub: A Visual Tour of 35 Literary Bars and Cafés from Around the World

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter