Noutăți literare 5-11 noiembrie 2018

Noutăți literare 5-11 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 noiembrie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Poezii alese, de George Topîrceanu; Poezii alese, de Otilia Cazimir; Marea carte motivațională; Ghicitori pentru copii; 30 de povești despre curaj și lașitate; Ghicitori pentru copii

 

ARAMIS

Învață despre dinozauri; Învață despre animale; Crăciunul în lume; Învață despre tradiții de Crăciun.

 

ART

Muc cel mic, Wilhelm Hauff. O mică plimbare cu Mary Poppins, de Hélène Druvert.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Istoria juridică a viței-de-vie și a vinului la români. Din Antichitate până la constituirea statului roman, de Horia Vladimir Ursu; Lunus Plinus şi miracolul Crăciunului, de Andreea Micu, il. de Alina Maria Mărgulescu; Lunus Plinus şi Andrei, pe Pământ nu faci ce vrei, de Andreea Micu, il. de Alina Maria Mărgulescu; Tristeţea-dans / Tristeza feita dança, de Vinícius de Moraes; Istoria pierdută a creştinismului, de Philip Jenkins.

 

CARTEA COPIILOR

Păsările au aripi, copiii au cărți, de Alain Serres, cu ilustrații de Lucille Placin; Corto Maltese 3. Departe, tot mai departe, de Hugo Pratt. 

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Lucruri de ținut minte și alte poeme/Things to remember and other poems, de Grete Tartler; Patru critici literari. Jurnale şi memorii, de Liana Cozea; Pisica albastră și tabloul misterios, de Roxana Antoinette Vornic; Rataţii, de Gellu Dorian; Noțiuni elementare, de Irina-Roxana Georgescu; Ultimele luni din viața lui Achim Ioachim, de Mihail Păunescu; Integrala de șah. Vol. 1, de Florin Gheorghiu; Inedite: articole, scrisori, autografe, prefețe, cereri și petiții, alte documente (1896-1943), de Eugen Lovinescu; Imaginează-ți că ești Dumnezeu, de Matei Vișniec; 11 elegii (ediție bilingvă româno-franceză), de Nichita Stănescu; Lecția despre cub (ediție bilingvă româno-franceză), de Nichita Stănescu; Prin închisori și prin libertate, de Andrei Novac; Putea să nu fie, de Liviu Capşa; Părerea din mijloc, de Liviu Georgescu; Pisica de lemn pictat, de Simona Grazia Dima; Corso, de Adrian Popescu; Poezii, 1967-2017 (antologie), de Ovidiu Genaru; Jurnal, 1992- 2014, de Gabriel Dimisianu; Limbile vântului, de Adrian Lesenciuc; Tembelă până la moarte, de Dana Fodor Mateescu; De partea bună a ierbii, de Răsvan Popescu; Fugarul, de Horia Blidaru.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Măcelul de la Beliş, de Aurel Gociman.

 

CORINT

Inimă cu cheiță (vol.1 din seria Cogheart), de Peter Bunzl; Turnul de aur (vol.5 din seria Magisterium), de Holly Black și Cassandra Clare; Flatscher. Uau, un sconcs detectiv!, de Antje Szillat; Șoriceii Doamnei Marlowe, de Frank Asch; Familiile boierești din Moldova și Țara Românească vol.5 (Ceaur - Cuza), coord. Mihai Dim. Sturdza; Cabina de săruturi, de Beth Reekles.

 

CRIME SCENE PRESS

Pescărușul, de Ann Cleeves.

 

CURTEA VECHE

Ultima vară în Bretania. Istoria unui exil, de Ada D'Albon; Noul manager la minut, de Dr. Kenneth Blanchard, Dr. Spencer Johnson.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Poștașul vesel și scrisori ale personajelor din povești, de Janet Ahlberg, Allan Ahlberg; Crăciunul perfect al Emei, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Cuminte de Crăciun, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

 

HERALD 

Morala și dogma Ritului Scoțian Antic și Acceptat al Francmasoneriei, de Albert Pike.

 

HUMANITAS

România, te iubesc!, de Cosmin Savu, Rareș Năstase, Paula Herlo, Alex Dima, Paul Angelescu; The Wine Book of Romania / Cartea vinurilor românești, de Marinela V. Ardelean; Basme, de Wilhelm Hauff; Tatuatorul de la Auschwitz, de Heather Morris; Suspine tandre, de Yōko Ogawa; Omul fără însușiri, de Robert Musil; Identitatea, de Milan Kundera; Lentoarea, de Milan Kundera.

 

LITERA

1793. În umbra morții, de Niklas Natt och Dag; Trenul lui Lenin, de Catherine Merridale; Primul Război Mondial. Ghid ilustrat complet; Al Doilea Război Mondial. Ghid ilustrat complet; Un bilet pentru Paris, de Jojo Moyes ; Dani, o fetiță fericită. Cele mai bune prietene, de Rose Lagercrantz, Eva Eriksson; Prima mea carte de Crăciun. Povești, colinde, podoabe și merinde; Crăciun de poveste. Carte de activități; În așteptarea lui Moș Crăciun. Poezii și colinde; Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel, de Ben Brooks.

 

NEMIRA

Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig; Orașul companiei, de Madeleine Ashby; Frăția Corbilor, de Maggie Stiefvater; O zi de decembrie, de Josie Silver; Noaptea dintre lumi, de Irina Georgescu Groza.

 

NICULESCU

Rugă către mare, de Khaled Hosseini; Maturizare pentru începători. Secrete de viaţă încă nespuse, de Andy Boyle; Ghid de supravieţuire pentru familia modernă, de Nigel Latta; Prima mea enciclopedie. Spaţiul, de Emmanuelle Kecir-Lepetit; Prima mea enciclopedie. Marea, de Emmanuelle Kecir-Lepetit; Prima mea enciclopedie. Pământul, de Emmanuelle Kecir-Lepetit; Prima mea enciclopedie. Animalele, de Emmanuelle Kecir-Lepetit.

 

PARALELA 45

Terapia prin meditație. Sănătate și echilibru emoțional prin procedee simple de relaxare, respirație și gândire pozitivă, de Ștefan Pușcă; Cavaleri și castele. Infojurnal, de Mary Pope Osborne.

 

POLIROM

Avalon. Secretele emigranților fericiți, de Bogdan Suceavă; Tropicul Capricornului, de Henry Miller; Între violență și compasiune. Amintirile unui psihiatru, de Ion Vianu; Pâlpâiri, de Dan Lungu; Bezna. Povestitorii din conacul lui von Veltheim, de Flavius Ardelean.

 

PUBLICA

Povestea originilor. O istorie mare a tuturor lucrurilor, de David Christian; Jeff Bezos și epoca Amazon. The everything store, de Brad Stone; Kitchen Confidential. Aventuri din intimitatea restaurantelor, de Anthony Bourdain.

 

RAO

Cu prețul vieții, de Max Eisen; Moș Goriot, de Honoré de Balzac; Sultana Kösem, de Özlem Kumrular. 

 

RATIO ET REVELATIO

Cum și de ce (mai) educăm? 11 texte despre școală, creștere și formare, de Doru Căstăian.

 

TACT

Actul de imagine, de Horst Bredekamp.


UNIVERS

Cum să trăim împreună, de Roland Barthes; Leușorul care spunea întotdeauna NU, de Christine Beigel, Herve le Goff; Scrisori din Laponia, de Victoria Pătrașcu; Zăpardul și alte povești albe, de Alec Blenche; Nesupusele, de Adina Rosetti, Cristina Andone, Iulia Iordan, Laura Grunberg, Victoria Pătrașcu; Noaptea sufletelor, de Sorin Oprea.

 

VELLANT

Despre somn, de Matthew Walker; Iocan - revista de proză scurtă anul 3 / nr. 7.

 

VREMEA

Homo Sovieticus, de Alexandr Zinoviev; Viziunile lui Parpangel sau Țiganiada, de Cristian Bădiliță, Ioan Budai-Deleanu; Darul lacrimilor, de Dan Stanca; Amintirea unei mari iubiri, de Dan Stanca. 

 

Articole literare

• Cațavencii: SILVIU LUPESCU: „E ciudat cînd romane care iau premii importante, să zicem în Franța sau Polonia, în România nici măcar nu sînt nominalizate, nu?”

• The Guardian: Elena Ferrante on the screen adaptation of her book: 'I want to say, let's give it up'

• The New York Times Books: In ‘Becoming,’ Michelle Obama Mostly Opts for Empowerment Over Politics 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter