• „He cometido el peor pecado que uno puede cometer… no he sido feliz” - Jorge Luis Borges

Noutăți literare 6-12 iunie 2016

Noutăți literare 6-12 iunie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 6-12 iunie. Evenimentele săptămânii aici.


Noutăți editoriale

 

ALL

Exploratorii. Cartea a III-a - Muntele de fum, de Erin Hunter; Supraviețuitorii. Cartea a III-a - Căderea întunericului, de Erin Hunter; Atlasul lumii, de Constantin Furtună.

 

ARTHUR

Mănușa, de Jan Brett; George cel curios, de H.A. Rey; George cel curios își găsește de lucru, de H.A. Rey; Ciorile din Pearblossom, de Aldous Huxley; Nic Năstrușnic, de Francesca Simon.

 

CARTEA COPIILOR

Corto Maltese. Balada mării sărate, de Hugo Pratt.

 

CARTIER

Imn, de Ayn Rand.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ 

Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor, de Ionuţ Ţene.

 

CORINT

Islamiştii. Cum ne văd ei pe noi, de Anne Nivat; Roboţii o iau razna (Vol.2 din seria „Roboţii din familia mea”), de James Patterson.


HERALD

Oscar Wilde pentru blazați - 99 de pilule de înțelepciune pentru fericirea de aici și acum, de Allan Percy; În căutarea ființei. A patra cale către conștiență, de George Ivanovitch Gurdjieff; Cunoașterea de sine, de Lobsang Rampa.

 

HERG BENET

Neamul Corbilor,  Vol. 2: Blestemul zorilor, de Lavinia Călina.

 

INSTITUTUL EUROPEAN

Paranoia. Diacronie, sincronie, metodă, de Remus Bejan; Libertate și egalitate, de Raymond Aron.

 

LITERA

ARABESCURI. Desene de colorat pentru a învinge stresul; 365 de căi de a combate stresul. Spirit şi culoare ca să-ţi regăseşti buna-dispoziţie; Descendenții. Înapoi pe Insula Pierduţilor, de Melissa de la Cruz; Totul despre bătălii, ed. National Geographic; Descendenții. Jurnal de vacanţă, ed. Disney; Marea carte Lego. Idei ce dau viață cărămizilor tale (reeditare), de Daniel Lipkowitz; Învăţ să citesc. Mica sirenă. Nuntă în largul mării - Nivelul 1, ed. Disney.

 

NEMIRA

Istoria teatrului universal (ediție ilustrată), ed. Oxford, coord. John Russel Brown; Convorbiri teatrale, de George Banu; Teatrul și frica, de Thomas Ostermeier.



POLIROM

O ciudățenie a minții mele, de Orhan Pamuk; Muzici și faze, de Ovidiu Verdeș; Jucătorul de șah, de Stefan Zweig; Reprezentări ale memoriei în filmul documentar, de Alexandru Solomon; Inteligența emoțională a copiilor. Jocuri și recomandări pentru un EQ ridicat, de Lawrence E. Shapiro; Îmblânzirea reginei, de Philippa Gregory; Iarna vrajbei noastre, de John Steinbeck.

 

RAO

În bucătăria lui Joseph, de Joseph Hadad; Capătul veșniciei. Al treilea volum din „Trilogia Secolului”, de Ken Follett; Relatarea unui naufragiat, de Gabriel Garcia Márquez; Garcia Márquez. Călătoria spre obârșie, de Dasso Saldivar; Suflet în exil, de Marian Nazat; Operațiunea Afrodita și alte povestiri, de Gustavo Dessal; Destin și furie, de Lauren Groff.

 

TREI

Cartea clanului din Baltimore, de Joël Dicker; Carieră malefică, de Robert Galbraith; Ecaterina cea Mare & Potemkin, de Simon Sebag Montefiore; Măștile fricii, de Camelia Cavadia; Turnul, de Ion Mărculescu; Filozoful crud, de Cătălin Avramescu; Aventurile râmei Oli, de Olga Gudynn; Elmer şi prietenii lui. Carte de povești cu autocolante, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

De ce sunt copiii încăpățânați..., de Monika Kiel-Hinrichsen; Mirabell, căluți fermecați și castelul curcubeului, de Ann-Katrin Heger și Dorothea Ackroyd; Cavaleri, săbii și sânge de balaur, de Cornelia Funke; Prea mulți morcovi, de Katy Hudson; Poneiul meu din stele, de Ana-Maria Weller și Harriet Grundmann; Masaje pentru bebeluși, de Birgit Brauburger; Cum să scăpăm de singurătate, de Udo Baer; Dicționar ilustrat român-englez, de Katharina Wieker; Dicționar ilustrat român-german, de Katharina Wieker.

 

Articole literare

• Adevărul – Prestigiosul premiu „Women's Prize for Fiction“ a ajuns la scriitoarea irlandeză Lisa McInerney; Ce nu fac copiii la şcoală.

• Bookaholic – Bookaholicii la Swimathon. Campanie de promovare a literaturii române – Donează!; Bookfest în era plagiatului; Rony Oren: „Înțelepciunea basmelor m-a fermecat mereu” (interviu); Part-time printre oameni la Bookfest (#7); Gura târgului: De la târg adunate și în târg revărsate; Cele mai bine vândute cărți la târgul de carte Bookfest 2016; Zborul dincolo de frică și singurătate – Paula McLain, „Zbor în jurul soarelui”; Povești cu oameni „mărunți” – José Saramago, „Ridicat de la pământ”.

• BookAlarm – Cărți pentru concediul de vară (oriunde l-ai face).

• Bookblog  Pânza Charlottei, de E.B. White; Dror Mishani: „Toți ne întâlnim pentru prima dată cu violența în interiorul familiei”; Care au fost cele mai vândute cărți la Bookfest 2016; Sirena şi alte povestiri, de Giuseppe Tomasi di Lampedusa; Nouă povești muzicale, de Tiberiu Soare; Lecții aparte, de Hélène Grimaud.

• Bookhub – 10 ani de „Raftul Denisei”; Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Povestea nespusă, de Barbara Leaming; Munţii Înalţi ai Portugaliei, de Yann Martel (fragment); Bookfest 2016, cu gândul la cărţile care „nu au încăput în bagaj”; O incursiune în Herina lui Marian Ilea; Cele mai vândute cărți la Bookfest 2016; Sărăcuțul lui Dumnezeu, de Nikos Kazantzakis.

• Camera mea – Războiul nu are chip de femeie, dar delirul ideologic nu are preferințe de sex.

• Cărți și călătoriiToată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr.

• Cititor fantasy – Diavolul din Orașul Alb. Crimă, magie și nebunie la expoziția care a schimbat America, de Erik Larson.

• Constantin Piștea blog – Fania Oz-Salzberger: „Războiul este întotdeauna rău!”

• Dilema Veche Nu cred în sfîrşitul lumii. Amintiri, articole, interviuri, de Antoaneta Ralian.

• Dromarland Buddha, Casanova și cu mine (o karma cu peripeții), de David Safier; Pisica musafir, de Takashi Hiraide.

• Filme-Cărți  Mog, pisica uitucă, de Judith Kerr; Cum l-am mâncat pe tata, de Roy Lewis; O viziune a prizonieratului în Germania: Din zbuciumul captivităţii, de Maior Gheorghe Caracaș.

• Filosofiatis De ce e nasol să nu mori. Răspunsul prozatorilor; Dacă ați trăi etern, după cît timp v-ați plictisi?; Un pește bătrân-bătrân și doi peștișori mai tineri.

• La Punkt – OIŞTEANU: Sexualitatea, cultura şi natura; Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi, de Herta Müller; De taină. Un cristian şi Robert Şerban.

• Lecturile Emei – Frații Tapper în război, de Geoff Rodkey; Darul lui Serafim, de Simona Antonescu.

• Libris – Cei care mor și cei care vor muri, de Cornel George Popa.

• Mediafax – Mircea Cărtărescu a primit Marele Premiu Gregor von Rezzori al Festival degli Scrittori din Florenţa; Bilanţul editurilor la Bookfest 2016: Universul cărţii şi lecturile românilor.

• Observator cultural – Plecarea lui Mihai Dragolea; Pornografia ca act de rebeliune în literatura avangardistă; Jurnalul lui Jeni Acterian, restitutio in integrum; Scriitori americani, de la Bookfest adunaţi; Prima şcoală românească din Şcheii Braşovului şi ultima lecţie despre Anton Pann.

• PressOne – Sînul, de Philip Roth; O istorie a lumii în 10 capitole şi jumătate, de Julian Barnes.

• Roșu Vertical – Luna în care am citit doar proză scurtă.

• Suplimentul de cultură  Vești de pe frontul Bookfest; Durere, de Zeruya Shalev; Cronicile unei societăți lichide, de Umberto Eco, fragment.

• Ziarul Metropolis Bookfest 2016. Bilanţ & topuri.

Presa străină

            – Book RiotTwinkle Toes: Bookish Shoes or Literary Feet; 16 New Releases to Read for Summer 2016.

            – Brain PickingsThe Magic of the Book: Hermann Hesse on Why We Read and Always Will; Anne Lamott on the Life-Giving Power of Great Teachers; Strange Trees: An Illustrated Atlas of the World’s Arboreal Wonders.

            – FlavorwireHow Much Money Are Authors Making?

            – The Guardian BooksWe’ve been expecting you, Ms Bond: why fiction needs more female spies; Most YA fiction is grown-up fiction in disguise; Top 10 books about guilt; Top 10 secret libraries of all time; Children’s authors’ debt to JK Rowling: ‘She brought back storytelling’.

            – The New York TimesMy 10 Favorite Books: Michael Cunningham

            – The New YorkerJames Patterson Would Like You to Read

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 28 noiembrie-4 decembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 28 noiembrie-4 decembrie 2016.

Cărți și experiențe VELLANT la Gaudeamus 2018

Silent Poetry Party cu Jean-Lorin Sterian, grădini suspendate de #endorfineliterare, Ivan Patzaichin și copiii din Deltă la standul Vellant. Experiențe și cărți însemnate la Gaudeamus 2018.

Cele mai vândute cărți la Gaudeamus 2016

Un articol sinteză cu premiile acordate la Gaudeamus 2016 și topurile celor mai vândute cărți ale principalelor editurilor prezente.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu