Noutăți literare 6-12 noiembrie

Noutăți literare 6-12 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 6-12 noiembrie.


Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte a emoțiilor. Povești pentru recunoașterea emoțiilor.

 

ARAMIS

Cum să îți dresezi dragonul; Equestria prinde viață -My little pony.

 

ART 

Dispariţia lui Adèle Bedeau, de Graeme Macrae Burnet; Murind când vine primăvara, de Ralf Rothmann; Ușor cu pianul pe scări, de Marin Sorescu; Muzică pentru cameleoni, de Truman Capote; Dragă Grădină zoologică, de Rod Campbell; Șepci de vânzare, de Esphyr Slobodkina; Adevărul adevărat, de Dan Gemeinhart.

 

CORINT

Fata din coșmaruri, de Kendare Blake; Boko Haram, de Michael Smith; INA și ariciul PIT, de Radu Țuculescu; De la Palatul Domnesc la Palatul Regal, de Gabriel Badea-Păun; Ion Rațiu. Jurnal vol.2; Crimeea și noul imperiu rus, de Agnia Grigas; Atacul diabolicelor bucătărese, de Pamela Butchart.

 

CURTEA VECHE

Omul cu trei minți și alte basme cu tâlc. Basme românești repovestite, de Răzvan Năstase.

 

HERALD

Darul iubirii, de Kahlil Gibran; Fii ceea ce ești, ed. David Godman.

 

HERG BENET

Duetul nostru întunecat, de Victoria Schwab; Orbi, de Petronela Rotar. 


HUMANITAS

Unchiul Tungsten. Amintiri dintr-o copilărie chimică, de Oliver Sacks; Tratat despre obiceiurile, ceremoniile și infamia turcilor, de Georg Captivus Septemcastrensis; Darul lui Moş Crăciun, de T.O. Bobe; Iancu Flondor, Bucovina și România Mare. Documente și scrisori; Iubirea din oglindă. Despre sex și identitate, coord. Tatiana Niculescu; Cum să fii fericit în România, coord. Oana Bârna; Ruta subterană, de Colson Whitehead. 

 

LITERA

Misterele Parisului (Vol. 1), de Eugène Sue; Alfie, singur-singurel, de Holly Webb; Max, cățelușul dispărut, de Holly Webb; Ursulețul de zăpadă, de Holly Webb; Milly, pisicuța răpită, de Holly Webb.

 

NEMIRA

Fetița care a salvat Crăciunul, de Matt Haig.

 

PARALELA 45

Dinozaurii vin spre seară, de Mary Pope Osborne; Creierul lui Buddha. Neuroştiinţa fericirii, iubirii şi înţelepciunii, de Rick Hanson, Richard Mendius; Do It Yourself! Workbook for all ages. Intermediate, de Steluța Istrătescu.

 

POLIROM

Ziua care nu se uită. Revolta braşovenilor din 15 noiembrie 1987, de Marius Oprea, Flori Bălănescu, Stejărel Olaru; Fantoma din moară, de Doina Ruști; Istoria lacunelor. Despre manuscrise pierdute, de Bogdan Suceavă; Cuvintele, încotro? Lingvistică pentru toate televiziunile, de Stelian Dumistrăcel; Grazia, de Mircea Țuglea.

 

PUBLICA

Botanistul euforic. Plantele din care se fac cele mai grozave băuturi din lume, de Amy Stewart.

 

RAO

One Pot: la masă cu prietenii, ed. Larousse; Dansul reîncarnării, de Michael Poore; Dă culoare clasicilor: Aventurile lui Alice în Țara Minunilor; Dă culoare clasicilor: Mândrie și prejudecată; Ștefan, Ștefan, domn cel mare, de Cătălin Bostan; 40 de povești cu ponei și cai, de Vic Parker.

 

TACT 

Teatru politic. 2009-2017, volum coordonat de Mihaela Michailov și David Schwartz.

 

TREI

Arșița, de Jane Harper; Aliați în slujba dreptății, de Brandon Sanderson; Fiica ascunsă, de Elena Ferrante; O istorie a imaginilor. De la pictura rupestră la ecranul de computer, de David Hockney, Martin Gayford; Mica țară, de Gaël Faye; Ultimul dintre noi, de Adélaide de Clermont-Tonnerre; Cine este Papa Francisc?, de Stephanie Spinner; Doi ursuleţi panda timizi, de Julia Jarman; MOG în întuneric, de Judith Kerr; Elmer și bunicul Eldo, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Liniște, vreau să dorm!, de Katy Hudson; Lilia, prințesa elfilor, de Stefanie Dahle; Sub steaua magică a Crăciunului, de Annette Moser, Polona Lovsin; Un Crăciun Elefantastic. Expediție la Polul Nord, de Joëlle Tourlonias, Michael Engler; Brăduțul de Crăciun, de Loek Koopmans; O floare în zăpadă, de Tracey Corderoy, Sophie Allsopp; Urmel zboară spre Lună, de Gunther Jakobs, Max Kruse; Marile aventuri ale lui Bobiță, de Jennie Poh; Te iubesc atât de mult, mami!, de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Zâna Căpșunica. În lumina soarelui, de Stefanie Dahle; Ursulețul merge la joacă în parc, de Benji Davies; Ursulețul merge în vizită la fermă, de Benji Davies.


Articole literare  

• Bookaholic: Prof. Gabriel Săndoiu: „O singură metodă are efect în educație: predarea prin fascinație”.

• Scena9: T(h)riluri ca la carte: Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler (de Mihai Iovănel).

• Scena9: Am citit 5 cărți de istorie, să înțelegem mai bine pe ce lume trăim.

• Observator cultural: Un artist al subsolului: despre Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace (de Bogdan-Alexandru Stănescu)

• Harper's Bazaar: Tiffany & Co. Is Opening a Blue Box Café at Its Flagship Store. Now you can literally have breakfast at Tiffany's.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter