Noutăți literare 8-14 aprilie 2019

Noutăți literare 8-14 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 aprilie 2019.

Noutăți editoriale

ART

Sistemul periodic, de Primo Levi; Emigranții, de W.G. Sebald; Portalul îngerilor, de Richard Morgan.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Fericire. Sau ceea ce contează cu adevărat în viaţă, de Hanno Beck & Aloys Prinz; Libertatea anticilor şi libertatea modernilor, de Benjamin Constant; Din Ţara Măgarilor. Însemnări, de Ştefan Zeletin.

 

CORINT

Legenda uriașilor panda, de Liu Xianping; Regina Aerului și a Întunericului (cartea a treia din seria „Uneltiri întunecate”), de Casandra Clare; Max Einstein. Experiment de geniu, de James Patterson, Chris Grabenstein.

 

CURTEA VECHE

EU.RO, de Klaus Iohannis; Detectivii de dinozauri in epava din Insulele Bimini. A doua carte, de Stephanie Baudet; Introducere în NLP, de Joseph O'Connor; Coaching cu NLP. Cum să fii un coach de succes, de Joseph O'Connor; 21 de secrete ale antreprenorilor de succes, de Brian Tracy; Alegerea, de Og Mandino.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Nu vreau să merg la grădiniță, de Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Nu vreau să dorm singur, de Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Nu vreau să mănânc, Alberto Pellai, Barbara Tamborini; Descopăr și învăț. Planeta mea; Descopăr și învăț. Lumea de lângă mine; Descopăr și învăț. Cele cinci simțuri; Descopăr și învăț. Istoria lumii; Atlasul poveștilor; Carnetul secret al lui Kate, de Nadja; Mânzul lui Amy, de Nadja; Emma și panglica misterioasă, de Nadja; Max merge la doctor, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max merge la școală, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max învață să înoate, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Max nu merge cu străinii, de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar; Învăț să fac singur, de Delphine Gilles Cotte; Micuța Alexia și nu-poții ei, de Andreea Mitu; Când mă fac mare, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.


HERALD

Peripețiile lui Nastratin Hogea; Originea speciilor, de Charles Darwin. 

 

HUMANITAS

Generația Putin. Să înțelegem noua Rusie, de Benjamin Bidder; Casa de iarnă, de Ben Guterson.


LITERA 

Stilista, de Rosie Nixon; ​13 lucruri pe care oamenii puternici mental NU le fac, de Amy Morin; În seara asta, vorbește-mi de iubire, de Elin Hilderbrand; Cele cinci limbaje ale iubirii pentru cei singuri, de Gary Chapman; Anatomia unui scandal, de Sarah Vaughan; Gândește și vei fi bogat, de Napoleon Hill; Patrimoniul mondial UNESCO. Situri naturale și culturaleMira și micii ei pacienți. Pacientul plouat, de Aniela Cholewinska-Szkolik; Mira și micii ei pacienți. Musafiri fără veste, de Aniela Cholewinska-Szkolik; Căsuța de pe râu, de Peter Bently si Charles Fuge; Căsuța plină de prieteni, de Peter Bently si Charles Fuge; Misterul diamantelor. Maia și Alex, detectivi de succes, de Martin Widmark, Helena Willis; Amelia von Vamp și prinții unicorni, de Laura Ellen Anderson; Ulecheatul Loșu, de Lissa Evans; Ferma vorbitoare. 60 de sunete de animale; Animale vorbitoare. 60 de sunete de animale; Jurnalul unui tocilar. War Games!, de Philip Osbourne; Academia Exploratorilor. Secretul Nebula, de Trudi Trueit; Aventuri la Conacul Penhallow. Comoara pierdută, de Holly Webb; Aventuri la Conacul Penhallow. Statuia din bătaia lunii, de Holly Webb; Râul lui Izzy; de Holly Webb; Vampirina. Petrecerea surpriză a lui Vee, ed. Disney.


NEMIRA

Dune, de Frank Herbert; Autonom, de Annalee Newitz; Obiecte prețioase, de Kathleen Tessaro; 320 de pisici negre, de Rodica Ojog-Brașoveanu; Regina Maria și Marea Unire, de Simona Antonescu.


PARALELA 45

Prinţesele din Ponilandia. Salvarea miraculoasă, de Chloe Ryder; Crăciun în Camelot. Portalul Magic-Misiunile Merlin nr. 1, de Mary Pope Osborne; Mumii și piramide. Infojurnal (însoțește volumul 3 din seria Portalul magic: „Secretul piramidei”), de Mary Pope Osborne; Vacanţă în oraşul vulcanului. Portalul Magic nr. 13, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

Billie, de Anna Gavalda; Opera poetică (II), de Paul Celan.

 

RAO

Minunea imperfectă, de Andreea de Carlo; Un fiu, de Alejandro Palomas.


TREI

Cărăbușii, de Jo Nesbø; Vânător de noapte, de Robert Bryndza; Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler, de Frank McDonough; Barbă Albastră, de Amélie Nothomb; Psihologia Yoga. Integrarea teoriilor orientale și occidentale asupra minții, de Georg Feuerstein; Parentingul magic. Șapte pași simpli pentru o educație reușită a copiilor, de Hedvig Montgomery; Iubire pentru lucruri imperfecte, de Haemin Sunim; Zodiile. Descifrează stelele. Reașază-ți viața, de Carolyne Faulkner; În căutarea inspirației, de Ana Dragomir; Frank Einstein și Bioacțiunea, de Jon Scieszka; Infernalii. Samuel Johnson 2, de John Connolly; Cine este Bill Gates?, de Patricia Brennan Demuth; Ultimii cowboy, de Harry Horse; Tărăboi în grădina de zarzavaturi, de Sven Nordqvist.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ajutându-l pe Iepurașul de Paște, de Mihai Giurgescu; Marea carte a stelelor și planetelor, ed. Usborne.

 

Articole literare

• Dilema veche: În Anul Cărţii, România nu „lecturează“ nimic (Marius Chivu)

• Dilema veche: Ocheanul întors (despre Amintirile unui fost corector, de Petre Stoica, recenzie de Cosmin Ciotloș)

• Scena9: Viitorul nu sună bine (despre Istoria albinelor, de Maja Lunde, recenzie de Mihai Iovănel)

• Kinder: Cum se îndrăgostesc copiii de citit, de Oana Moraru. 

• The New Barcelona Post: Un mapa literario de Barcelona que es una mina (y un monton de libros y vidas). 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter