Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutăți literare 8-14 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 8-14 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Un apartament la Paris, de Guillaume Musso; Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului, de Siddhartha Mukherjee.

 

CARTIER

Sebastian, de Gelu Diaconu; Dați totul la o parte ca să văd. Poeme alese de Emilian Galaicu-Păun, de Eugen Cioclea. 

 

CORINT

Memoriile lui Ernst Röhm, de Ernst Röhm.

 

CRIME SCENE PRESS

Arunc-o pe soră-mea din tren!, de Stelian Țurlea; Algoritmul Funcoin, de Stelian Țurlea; Recviem pentru nimeni, de Caius Dobrescu. 

 

CURTEA VECHE

Descoperă-te, de Andreea Raicu; Inteligenţa socială. Noua ştiinţă a relaţiilor umane, de Daniel Goleman; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi; Un părinte mai bun, de Adele Faber și Elaine Mazlish; Dimitrie Cantemir. Teoretician și compozitor de muzică turcă, de Eugenia Popescu - Judetz.

 

HERALD 

Tu și medicul din tine. Terapia CranioSacrală și Eliberarea SomatoEmoțională, de John E. Upledger; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Peter A. Levine, Gabor Mate.

 

HUMANITAS

Vântureasa de plastic, ediţie revăzută şi adăugită, de Marius Chivu; Mamă fericită, copil fericit. Să fii mamă e o aventură, de Giovanna Fletcher; Povestiri de ținut în palmă, de Yasunari Kawabata. 

 

LITERA

Educația STEM. Descoperă matematica. Numere, calcule, raționamente; Educația STEM. Descoperă tehnologia. Materiale, sisteme, roboți; Educația STEM. Descoperă ingineria. Structuri, mașinării, construcții; Activități pentru copii isteți. Inginerie; Activități pentru copii isteți. Știința.

 

METEOR PRESS

Documentele secrete Parvus, de Elisabeth Heresch; PRINCIPIUL 80-20. Cum să obţii mai mult cu mai puţin, de Richard Koch. 

 

NEMIRA

Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotofsky; Istoria cuplurilor regale, de Jean-François Solon; O logodnă foarte lungă, de Sébastien Japrisot.

 

PARALELA 45

Cartea experimentelor ştiinţifice, de Tom Robinson; Cartea de astronomie a copiilor, de Shery Racine, Kathi Wagner.

 

POLIROM

Pe firul de păianjen al memoriei, de Cella Serghi; Piața și turnul. Reţele, ierarhii şi lupta pentru putere, de Niall Ferguson; Cele mai tâmpite momente, de Mircea Daneliuc; Apără-ți coroana, de Yannick Haenel; Ambitus, de Alexandru Ecovoiu.

 

PUBLICA

Powered by Storytelling. Cum să extragi, să construiești și să prezinți povești care îți vor transforma comunicarea în afaceri, de Murray Nossel; Factfulness. Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi, de Hans Rosling, Anna Rosling Rönnlund, Ola Rosling; Dilema omnivorului pentru tinerii cititori. Secretele din spatele a ceea ce mâncăm, de Michael Pollan.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Să-ți povestesc despre lume... Natura în povești fără cuvinte, de Kate McLelland; Sub steaua magică a Crăciunului, de Annette Moser, Polona Lovsin; Ce se-aude, șoricelule?, de Polona Lovsin; Crăciunul în pădure, de Edith Thabet, Marlis Scharff-Kniemeyer; Ursulețul vrea să crească, de Judith Koppens, Suzanne Diederen; Andrei zboară spre Lună, de Sylvia Englert, Silvio Neuendorf; Somn ușor, micuțule arici!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; Îngerașul și Noaptea Sfântă de Crăciun, de Nicole Büker; Micul dragon fricos, de Patricia Mennen; Noapte bună, puiul meu drag!, de Marlis Scharff-Kniemeyer, Nicole Büker; Omul de zăpadă magic; Vreau o îmbățișare!, de Sophie Schoenwald, Nadine Reitz; O îmbrățișare pentru Iepuraș, de Anna Karina Birkenstock.


Articole literare 

• Dilema veche: Ego proza la recurs, de Cosmin Ciotloș (despre colecția „Scriitori de Poveste“)  

• The Guardian: How I write: Man Booker shortlist authors reveal their inspirations.

• The Guardian: Haruki Murakami: ‘You have to go through the darkness before you get to the light.

• The Guardian: Javier Marías: ‘I gave up on Karl Ove Knausgaard after 300 pages’

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I devote myself to plants. Is it because I am afraid of them?’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter