• „Din vârful degetelor începe întotdeauna lumea nevăzută a celor care au învăţat să viseze…” - Mihai Măniuţiu

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) 2017 - 80 de ocazii să citim împreună

Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) 2017 - 80 de ocazii să citim împreună

Citim Împreună România celebrează, în 16 februarie, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), prin sesiuni de lectură organizate în 80 de biblioteci, școli și librării din 29 de județe. 

Organizată de către Lit World, ZICI - Ziua Internațională a Cititului Împreună - este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări. Aflat la prima ediție în România, evenimentul coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, a dorit să adune 20 de parteneri cu care să organizeze în țară acest eveniment. Spre bucuria organizatorilor, la selecția partenerilor s-au înscris 80 de organizații - școli, organizații non-profit și chiar o librărie, plus 12 biblioteci județene. Fiecare dintre aceste organizații a primit din partea Citim Împreună România resurse care să contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectură. Dintre acestea, 20 se vor organiza pe 16 februarie și vor consta din sesiuni de lectură susținute, prin Skype, de autori cunoscuți de cărți pentru copii, între care Mihaela Cosescu, Andreea Demirgian, Andrea Gál, Laura Grunberg, Iulia Iordan, Ciprian Măceșaru, Victoria Pătraşcu, Sînziana Popescu, Carmen Tiderle. 

Pentru mai multe amănunte despre Ziua Internațională a Cititului Împreună puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului ZICI 2017.

 

Ce este „Citim Împreună România”

Un grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și al celor ce au grijă de ei.

 

Ce înseamnă „Citim Împreună”

Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toți împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame și bebeluși, tătici cu copii, bunici și nepoți, unchi cu nepoței, surori și frați. De un mare succes se bucură și lectura împreună între educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, bone și bebeluși, copii și lideri în tabere, prieteni.

Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.

 



Articole asemănătoare

Cărți în pregătire la Nemira și Nemi în 2017

În 2017, editurile Nemira și Nemi pregătesc apariții editoriale de excepție în colecțiile consacrate, atât continuări ale seriilor mult-așteptate de cititori, cât și autori noi în portofoliu.

Oaspeții de onoare ai Bookfest 2015: gânduri înainte de sosirea la București

Anul acesta, Republica Cehă este invitatul de onoare al Salonului Internațional de Carte Bookfest. Cu două săptămâni înainte de sosirea la București, invitații de onoare ai ediției de anul acesta ai Bookfest au mărturisit care sunt gândurile cu care vin în România.

Program Noaptea Literaturii Europene la București, ediția a V-a

Vineri, 9 septembrie 2016, are loc cea de a V-a ediție a Nopții Literaturii Europene la București, un eveniment al Reţelei Institutelor Culturale Naţionale din Europa care se desfăşoară anual în mai mult de 70 de orașe din toată lumea.

1 Comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


  1. Calciu Simona 15-02-2017 22:12

    Si la Calarasi se citeste impreuna de ZICI, pe 16.02- la Biblioteca Judeteana Al. Odobescu Calarasi

    Raspunde