Noutățile Editurii Publica la The Power of Storytelling 2018 și alte noutăți ale toamnei

Noutățile Editurii Publica la The Power of Storytelling 2018 și alte noutăți ale toamnei

Ca de obicei, Editura Publica a pregătit numeroase cărți de non-ficțiune extrem de interesante, din domenii ce merg de la antreprenoriat până la științe sociale, evoluționism, educație, biografii sau jurnalism narativ. Sunt câteva volume pe care eu le aștept cu mare nerăbdare (cum ar fi Origin Story, de David Christian, Factfulness, de Hans Rosling, Behave, de Robert M. Sapolsky, biografia lui Freddy Mercury sau cărțile din noua colecție dedicată copiilor și adolesceților - Publica Youngster). 

Mai jos, pe scurt, titlurile cărților pregătite de Editura Publica pentru toamna literară 2018, alături de mai multe detalii referitoare la două dintre ele, așteptate să apară săptămâna viitoare, special pentru lansarea lor la conferința The Power of Storytelling 2018

 

Noutățile Editurii Publica pentru toamna literară 2018 

De ce mâncăm animale, de Jonathan Safran Foer
Dilema omnivorului Youngster, de Michael Pollan
Factfulness, de Hans  Rosling
Powered by Storytelling, de Murray Nossel
Cum să dai lovitura, de Gary Vaynerchuck: antreprenoriat/social media
You, your child and school, de Sir Ken Robinson
Behave. The biology of humans at our best and worst, de Robert M. Sapolsky
Origin Story. A big history of everything, de David Christian
Reveal, biografia lui Robbie Williams, de Dave Itzkoff
Klopp brings the noise, biografia lui Klopp, de Raphael Honigstein
Ayrton Senna. The Whole Story, biografia Ayrton Senna, de Christopher Hilton
biografia lui Freddie Mercury, de Peter Freestone și David Evans
The Four. The secret DNA of Amazon, Apple, Facebook  and Google, de Scott Galloway
The Recovering, de Leslie Jamison

 

Cărți Editura Publica la The Power of Storytelling 2018


Ediția a opta a conferinței The Power of Storytelling reunește jurnaliști creatori de podcasturi inovatoare, fotografi care documentează efectele traumei și violenței, experți în politici de sănătate, inovatori în media, marketing sau politici publice; vorbitorii ne vor învăța despre puterea poveștilor bine spuse de a rescrie narațiunile existente (personale și sociale) și de a construi un viitor în care oamenii să aibă mai multă încredere unii în alții.

În plus, alături de organizatori și Anna Rosling Rönnlund și Murray Nossel, se vor lansa în cadrul conferinței cărțile Factfulness și Powered by Storytelling! Cei doi autori vor vorbi în cursul zilei de sâmbătă, 13 octombrie.

Powered by Storytelling. Cum să extragi, să construiești și să prezinți povești care îți vor transforma comunicarea în afaceri, de Murray Nossel 

Acest ghid inovator îți arată cum să folosești puterea poveștilor pentru a-ți dezvolta compania. Murray Nossel transformă zeci de ani de experiență într-o metodă simplă, care îți va permite: 

- să găsești povestea potrivită pentru un anumit public și scop; 
- să te folosești de propriile experiențe și amintiri, de istoria și de moștenirea ta; 
- să îți creezi o conexiune cu asociații de afaceri la un nivel mai personal și mai apropiat; 
- să rezolvi conflictele de la locul de muncă și să găsești soluții aplicabile; 
- să sporești creativitatea, să împărtășești idei și să susții adevărata inovare; 
- să îmbunătățești lucrul în echipă și colaborarea prin ascultare și învățare; 
- să integrezi conceptul de storytelling în toate comunicările tale, pentru succes pe termen lung. 

Vei învăța metoda testată, în trei părți, pe care Narativ, firma lui Murray, o folosește cu clienții săi, de la companii din topul Fortune 500 la organizații nonprofit. Mai întâi, îți extragi amintirile și experiențele personale pentru a genera idei de povești ce răspund nevoilor personale. Apoi creezi și modelezi aceste elemente în structura clasică de poveste, care creează o adevărată conexiune cu publicul. La final, îți prezinți povestea în fața publicului folosind tehnici simple, pe care oricine le poate învăța. Un element fundamental al acestei metode este accentul pe ascultare: atât abilitatea de a te auzi singur, cât și feedbackul oferit de ascultători, deoarece ascultarea acestora va influența modul în care povestești. 

Nossel știe cum să aplice puterea poveștilor în marketing, producție, management și orice alt domeniu al unei afaceri. (Daniel H. Pink)

Pe măsură ce viețile noastre devin tot mai informatizate, puterea poveștilor va ieși la suprafață, făcându-ne mai umani. Murray Nossel ne arată cel mai bine cum să stăpânim acest instrument. Cartea de față este un manual extraordinar care te învață cum să creezi conexiuni prin intermediul poveștilor și cum să asculți deliberat.(Faith Popcorn, fondatoare și CEO Faith Popcorn's Brain Reserve)

Poveștile sunt principalul diferențiator, iar metoda de ascultare și de relatare a lui Murray Nossel oferă un mod direct, dar ingenios de a crea această diferențiere. Este motorul care susține creativitatea și gândirea inovatoare necesare pentru a spune o poveste unică. Powered by Storytelling este un instrument indispensabil. (Jonathan D. Klein, cofondator și președinte Getty Images) 

Dacă vrei să înveți cum să spui o poveste extraordinară, citește această carte. Murray Nossel, el însuși psiholog și maestru povestitor, ale cărui povești amintesc de cele mai bune momente ale lui David Sedaris, oferă o metodă unică, garantată să funcționeze. Powered by Storytelling este un reper important pentru orice persoană care vrea să transmită ceva la o ședință, să susțină o idee în fața colegilor și să asculte într-un mod care scoate la iveală cele mai bune povești din afaceri și din viață. (Susan Adams, editor senior la Forbes

Argumentul Unicredit 
În spatele procesului de dezvoltare a afacerii tale, stă dezvoltarea ta. Iar pentru aceasta, ai nevoie de inspirație, cunoaștere și acces la informații actuale. Cu investiție constantă în tine, afacerea ta poate să crească eficient începând din interior. Iar pentru că lucrul care contează cu adevărat în afaceri este subiectul unei povești bune, noi te ajutăm să perfecționezi modul în care o spui pe a ta. 

Doctorul Murray Nossel este fondatorul și directorul Narativ, o firmă cu sedii în New York și Londra, specializată în predarea noțiunilor de storytelling în companii. Murray își ajută clienții (printre care se numără firme din topul Fortune 500, universități și organizații nonprofit) să creeze mesaje care arată cu sinceritate cine sunt și ce fac pentru recrutare, inițiere, implicare, branding și mesaje externe. Murray este profesor al Programului de Medicină Narativă de la Universitatea Columbia și documentarist nominalizat la Premiile Oscar. 

 

Factfulness. Zece motive pentru care interpretăm greșit lumea și de ce lucrurile stau mai bine decât crezi, de Hans Rosling

Când ni se adresează întrebări simple despre tendințele globale – ce procent din populația lumii trăiește în sărăcie sau de ce crește populația globală ori cum se face că procentul de fete care își finalizează studiile este mai mare decât cel al băieților? – răspundem greșit sistematic. Atât de greșit că până și un cimpanzeu care alege răspunsurile la întâmplare le nimerește mai bine decât unii profesori, jurnaliști, bancheri și laureați ai Premiului Nobel. 

În Factfulness, Hans Rosling, fenomen internațional TED și specialist în domeniul sănătăţii globale – împreună cu doi dintre vechii săi colaboratori, Anna și Ola –, oferă o explicație nouă și radicală a motivelor pentru care se întâmplă acest lucru. Cei trei autori prezintă zece instincte care ne distorsionează modul de a privi lucrurile – de la tendința de a împărți lumea în două tabere (de obicei noi și ei) până la felul în care percepem informațiile oferite de media (dominat de teamă) și la modul în care ne raportăm la progres (credem că majoritatea lucrurilor merg din rău în mai rău). Problema noastră este că nu știm ceea ce știm și că inclusiv presupunerile pe care le facem sunt determinate de biasuri inconștiente și predictibile. 

Se dovedește că lumea este într-o stare mult mai bună decât ne-am imaginat, în ciuda tuturor imperfecțiunilor sale. Asta nu înseamnă că nu există îngrijorări reale. Dar când ne facem tot timpul griji în loc să alegem o viziune asupra lumii bazată pe fapte, ne putem pierde abilitatea de a ne concentra pe lucrurile care prezintă cea mai mare amenințare. Captivantă și revelatoare, plină de anecdote și de povești emoționante, Factfulness este o carte esențială de care ai mare nevoie, pentru că îți va schimba modul în care vezi lumea și pentru că te va ajuta să reacționezi la crizele și oportunitățile care vor apărea în viitor. 

Această carte vorbește despre lume și despre modul în care este aceasta cu adevărat. În plus, este o carte despre tine și despre motivele pentru care tu (și aproape orice altă persoană pe care am cunoscut-o)  nu vezi lumea așa cum este cu adevărat. Este despre ce poți face în acest sens și despre cum vei deveni mai pozitiv, mai puțin stresat și mai plin de speranță pe măsură ce ieși din cortul circului și te duci în lume. Așa că, dacă te interesează mai mult să ai dreptate decât să continui să trăiești în bula ta, dacă ești dispus să-ți schimbi viziunea despre lume, dacă ești pregătit pentru o analiză critică în locul reacțiilor instinctuale și dacă te simți umil, curios și gata să fii uimit – atunci te rog să citești această carte. (Hans Rosling)

Hans Rosling spune povestea „miracolului secret și tăcut al progresului uman” așa cum numai el știe. Dar Factfulness face mai mult decât atât. Explică motivele pentru care progresul este de atâtea ori secret și tăcut și îi învață pe cititori cum să-l înțeleagă cât mai bine. (Melinda Gates)

Când sunt în mâinile lui Rosling, datele cântă. Trendurile globale din sănătate și economie prind viață. Și imaginea de ansamblu a dezvoltării globale – cu unele vești noi de-a dreptul surprinzătoare – apare imediat în centrul atenției. (TED)

Trei minute alături de Hans Rosling îți vor schimba perspectiva asupra lumii. (Nature) 

Una dintre cele mai importante cărți pe care le-am citit vreodată – un ghid indispensabil pentru a analiza corect lumea. (Bill Gates) 

Această carte este ultima mea bătălie din lupta de-o viață împotriva ignoranței devastatoare... În trecut m-am înarmat cu o cantitate incomensurabilă de date, cu un soft revelator, cu un stil energic de a ține prelegeri și cu o baionetă suedeză pe care să o înghit. Dar nu a fost îndeajuns. Sper ca această carte să fie. (Hans Rosling, februarie 2017) 

HANS ROSLING  a fost medic, specialist în domeniul sănătăţii globale și un celebru formator public. A fost consilier al Organizației Mondiale a Sănătății și UNICEF și cofondator al Médecins Sans Frontières din Suedia și al Fundației Gapminder. Discursurile sale TED au fost urmărite de peste 35 de milioane de ori și a fost inclus de Time pe lista celor mai influenți 100 de oameni din lume. Hans Rosling și-a dedicat ultimii ani scrierii acestei cărți. A încetat din viață în 2017. 

OLA ROSLING și  ANNA ROSLING RÖNNLUND, fiul și nora lui Hans Rosling, sunt cofondatorii Fundației Gapminder. Ola a fost directorul acestei instituții din 2005 până în 2007 și din 2010 până în prezent. După ce Google a achiziționat Trendalyzer – o metodă de creare a diagramelor cu bule animate inventată și proiectată de Anna și Ola –, acesta din urmă a devenit directorul departamentului de informații publice de la Google și Anna, designerul user-experience (UX) al acestei companii. Cei doi au primit premii internaționale pentru munca lor. 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter