Sute de evenimente de marcare a Zilei Internaționale a Cititului Împreună de 1 februarie 2018

Sute de evenimente de marcare a Zilei Internaționale a Cititului Împreună de 1 februarie 2018

Sute de ocazii să citim împreună - Ziua Internaţională a Cititului Împreună 2018

În data de 1 februarie 2018, Citim Împreună România va celebra, împreună cu mii de copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediție națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Dragostea de lectură și de cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil și de aceea participanții la ZICI 2018 au hotărât să citească împreună cu cât mai mulți copii cărți frumoase în moduri atractive. Credem că atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm lumea!

ZICI 2018 este un evenimentul susținut la nivel național de grupul Citim Împreună România. Ediția din acest an a reușit să adune de peste 6 ori mai mulți parteneri decât cea de anul trecut, asigurând astfel organizarea unui eveniment de lectură în aproape toate județele țării. Organizațiile partenere au primit din partea Citim Împreună România resurse care să contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectură.

De asemenea, Citim Împreună România va facilita cu această ocazie 10 sesiuni de lectură virtuale susținute de autori cunoscuți de cărți pentru copii, între care Laura Grunberg, Iulia Iordan, Victoria Pătraşcu, Carmen Tiderle, Alex Moldovan și Florin Bican.

Pentru mai multe amănunte despre Ziua Internațională a Cititului Împreună puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului ZICI 2018.


Ce este „Citim Împreună România”

Un grup format din autori de cărți pentru copii, ilustratori, editori, educatori, profesori, bibliotecari, dar și părinți sau bunici care au în comun nu doar dragostea pentru cărți, ci și bucuria de a vedea copii și adulți citind împreună. Grupul „Citim Împreună România” a fost lansat pentru a promova beneficiile și frumusețea cititului împreună în rândul copiilor și al celor ce au grijă de e

Ce înseamnă „Citim Împreună”

Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar toți împreună. Cititul împreună se poate practica de către mame și bebeluși, tătici cu copii, bunici și nepoți, unchi cu nepoței, surori și frați. De un mare succes se bucură și lectura împreună între educatoare și copii, profesori și elevi, asistente și pacienți, asistenți sociali și beneficiari, bone și bebeluși, copii și lideri în tabere, prieteni.

Cititul împreună, în special între adulți și copii, este una dintre cele mai frumoase activități din lume, mai ales dacă e făcută cu drag și cât mai des. Citim Împreună România recomandă zilnic 20 de minute de lectură împreună.

Harta ZICI 2018

La momentul realizării hărții ZICI 2018, se înscriseseră 410 participanți. Acești 410 sunt reprezentați pe hartă. Astăzi, 30 ianuarie, sunt peste 800 participanți înregistrați aici.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter