Noutăți literare 15-21 ianuarie 2018

Noutăți literare 15-21 ianuarie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 ianuarie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Djamilia, de Cinghiz Aitmatov; Terapia rațional-emotivă și comportamentală. Ghidul terapeutului, de Albert Ellis, Catharine MacLaren; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în bucătărie; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în gospodărie; Pisicile Războinice – Noua profeție. Cartea a IX-a: Zori de zi, de Erin Hunter.

 

ART

Zâmbește!, Raina Telgemeir; Olguța și un bunic de milioane, Alex Moldovan; Reguli pentru un cavaler, de Ethan Hawke; Cum eram cândva, de Amber Smith.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Opera poetică. Călin Vlasie.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Tifi Păpădie. O noapte fantomatică la grădiniță, de Andreas H. Schmachtl; Tifi Păpădie. O zi aventuroasă în familie, de Andreas H. Schmachtl.

 

GAMA

Povești pentru cei foarte mici: Cenușăreasa; Scufița Roșie; Albă-ca-Zăpada; Ridichea uriașă; Ursul păcălit de vulpe; Rățușca cea urâtă; Rapunzel; Punguța cu doi bani; Peștișorul de aur; Mica Sirenă; Cei trei purceluși; Degeţica.

HERALD

Istoria francmasoneriei, de Albert G. Mackey.

 

HUMANITAS

Regimul medical Scarsdale. Cum să slăbiți 9 kilograme în 14 zile, de dr. Herman Tarnower, Samm Sinclair Baker.

 

IDEA

Metaforă. Protest. Concept - Performance art din România şi Moldova. Metaphor. Protest. Concept - Performance art from Romania and Moldova, de Iulia Popovici, Raluca Voinea.

 

LITERA

Să învățăm primele cuvinte. Set educativ cu puzzle; Să învățăm culorile. Set educativ cu puzzle; Învață să desenezi animale de la fermă; Cutie Emoticon. Cutia cu activități; Învață alfabetul. Puzzle uriaș

 

POLIROM

Oraşul gunoaielor. Al doilea volum al Trilogiei Iremonger, de Edward Carey; Umbra pierdută, de Carmen Firan; Castelul, de Franz Kafka.

 

PUBLICA

Cei mai buni. Cum să atingi perfecțiunea în sport, de Matthew Syed.

 

RAO

Împăratul cu șapcă. Regimul Traian Băsescu și elitele sale, de Radu Călin Cristea; Hugo dă-ți în petic, de Sabine Zett.

 

TREI

Cerneală, de Alice Broadway; Jocul minciunii, de Ruth Ware; Cincizeci de umbre descătușate. Ultimul capitol, de E L James; Despre tiranie. Douăzeci de lecții ale secolului XX, de Timothy Snyder; Stockholm Delete, de Jens Lapidus; Vrăji în Savannah 2. Sursa, de J.D. Horn; Sufletul omului. Între geniul binelui și al răului, de Erich Fromm; De ce este eficientă psihoterapia. Cum ne folosim mintea pentru a ne influența creierul, de Louis Cozolino; Alege cuvintele, nu bâtele şi pietrele. 7 metode prin care copilul tău să se descurce cu hărţuirea, conflictul şi alte situaţii dificile, de Scott Cooper; Recuperare și renaștere. Ghid pentru depășirea dependenței de somnifere, tranchilizante și antidepresive; Baylissa Frederick; Introducere într-o pedagogie a curajului, de Gabriel Albu; Calea conducătorului, de Dalai Lama, Laurens van den Muyzenberg; Eliberarea de stres la bărbați, de Dr. Jed Diamond.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Peștișorul alb, de Guido van Genechten; Primăvara. Aventura Iepurașului, de Anita Loughrey, Daniel Howarth; A fost odată ca niciodată.

 

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA”

Restituiri din domeniul slavisticii. Lecții, studii, articole, recenzii, documente, de Petru Caraman; Trecutul ca text: idei, tendințe, controverse, de Andi Mihalache.

 

VELLANT

Iocan - revista de proza scurtă anul 2 / nr. 5.

 

Articole literare 

• Dilema veche: Anul manualului unic (Marius Chivu)

• BBC Culture: Ten Books to Read in 2018.

• The Guardian: Margaret Atwood: ‘I am not a prophet. Science fiction is really about now’

• The Guardian: Elena Ferrante: 'I loved that boy to the point where I felt close to fainting'

• The Guardian: 2018 in books: a literary calendar

• The Guardian: Elena Ferrante to become Guardian Weekend's new columnist

• The New York Times: Simon Sebag Montefiore: By the Book

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter