Noutăți literare 16-22 aprilie 2018

Noutăți literare 16-22 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 16-22 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Iepurașul de catifea, de Margery Williams.

 

ART

Trandafirii din Mexic, de Pam Muñoz Ryan; Crizantema, de Kevin Henke.

 

CASA

Conni merge la fermă, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni merge la grădiniță, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni și olița, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger.

 

CORINT

Kiseleff 10. Fabrica de scriitori, de Marin Ioniță; Al patrulea copac, de Andreia Bodea; Călătorie în interiorul corpului uman, de Anna Claybourne. 

 

HERALD

Borderline: cum să trăiești alături de o persoană cu emoții extreme, de Randi kreger, Paul Mason; Comoara ascunsă: o hartă către sinele copilului, de Violet Oaklander.

 

HUMANITAS

Un om care scrie. Jurnal, 2011–2017, de Mircea Cărtărescu; Două mături stau de vorbă. Scene românești, de Radu Paraschivescu; Păpușa, de Ismail Kadare.

 

LITERA

Scara magică spre succes, de Napoleon Hill; Educația Montessori. Ghid esențial pentru formarea viitorului adult, de la naștere până la 24 de ani, de Paula Polk Lillard;  Povești de seară pentru fete rebele. Vol. 2, de Elena Favilli, Francesca Cavallo; Simon Thorn și vizuina lupilor, de Aimee Carter; Nelly Rapp și vârcolacii, de Martin Wildmark, Christina Alvner; Jurnalul unui tocilar. Phil supertocilarul, de Philip Osbourne; Robinson Crusoe, de Daniel Defoe.

 

NEMIRA

Șarpele din Essex, de Sarah Perry; Territoria, de Oleg Garaz; Vremea disprețului (Seria Witcher, partea a IV-a), de Andrzej Sapkowski; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Psihologia abisală și noua etică, de Erich Neumann; Dințică în regatul Zânei Merciluță, de Andrei Dumitrașcu, il Andra Badea.

 

POLIROM

Lumea văzută de Bob, de James Bowen; Interior zero, de Lavinia Braniște.

 

RAO

100 de locuri care îți taie răsuflarea, ed. Larousse; Informatorul, de John Grisham; O fată în amurg. Un roman despre Paris, de Serena Burdick; Secretul marelui sigiliu, de Steve Berry.

 

UNIVERS

Povestea pisoiului găsit la gunoi, de Bogdan Stoica.


Articole literare 

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Svetlana Cârstean: „Cărțile mi-au fost foarte familiare, a fost o intimitate fără prea multe introduceri”

.• Filosofiatis: Cîte cărți (n-)ați citit din lista de mai jos? Cine are curaj să ridice degetul...; 5 cărți de neocolit recomandate de Roberto Bolaño.

.• Scena 9: Prin urmare și-așa deci este vorba despre greci (Mihai Iovănel despre Miturile Greciei Antice, de Robert Graves).

• The Guardian: Olga Tokarczuk: ‘I was very naive. I thought Poland would be able to discuss the dark areas of our history’

• The Guardian: Amy Sackville on the top 10 novels about painters.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘God didn’t make a good impression on my teenage self’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter