Caută în blog

Noutăți literare 25 septembrie-1 octombrie 2017

Noutăți literare 25 septembrie-1 octombrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 25 septembrie-1 octombrie. 

 

Noutăți editoriale

ALL

Vreau să știu de ce, de Charlotte Grossetête.

 

AQUILA

Aventurile spiridușului Max - Dințisorii. Un an din viața mea - Jurnal de suflet; Universul rețetelor pentru prăjituri - dulciuri sănătoase pentru copii pofticioși

 

ARAMIS

Alfabetul jucăuș, de Manuela Dinescu. 

 

ART 

Antologia fabulei românești, de Adrian Săvoiu; Dominația masculină, de Pierre Bourdieu; Printre ceilalţi, de Jo Walton; Timm Thaler sau râsul vândut, de James Krüss.

 

CARTIER

Maeștrii unei arte muribunde. Poeme alese 2010-2017, de Claudiu Komartin; Din lumea celor care nu cuvântă, de Emil Gârleanu; Prinț și cerșetor, de Mark Twain; Pădurea spânzuraților, de Liviu Rebreanu.

 

CURTEA VECHE

Mandarina, de Răzvan Petrescu. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Dinorinos. La școală, de Katharina Wieker; Chiț & Ronț și luna-de-brânză cea fermecată, de Gundi Herget; O aterizare cu peripeții, de Walko; Hoțul din poiana iepurașilor, de Walko; Mândrie și prejudecată, de Jane Austen; 100 de activități de relaxare inteligentă, de Gilles Diederichs; 100 de activități zen pentru un copil fericit, de Gilles Diederichs; 100 de activități pentru înțelegerea emoțiilor copilului tău, de Gilles Diederichs. 

 

GAMA

Cartea mea cu labirinturi; Cartea mea cu puncte de unit; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Reguli de comportament; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Științele naturii; Activități de zi cu zi pentru preșcolari: Animalele

 

HERALD

Totem și tabu, de Sigmund Freud.

 

HUMANITAS

Iubire cu „i” mic, de Francesc Miralles.

 

METEOR PRESS

Prima mea carte despre culori Montessori; Prima mea carte despre numere Montessori; Prima mea carte despre forme Montessori.

 

NEMIRA

Sângele elfilor (Seria Witcher, partea a III-a), de Andrzej Sapkowski; Nick și Tesla în război cu robo-armata, de „Science Bob“ Pflugfelder și Steve Hockensmith; Vrăjitorul Vântului (Seria Tărâmul vrăjitorilor, partea a II-a ), de Susan Dennard.


 

NICULESCU

Fii şeful pentru care oricine vrea să lucreze!, de Dr. William Gentry.

 

POLIROM

Confesiunile leoaicei, de Mia Couto; Sfârşitul singurătăţii, de Benedict Wells; Schije, de Ioana Baetica Morpurgo; Captivul, de Dora Pavel; În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?, de Alina Mungiu-Pippidi.

 

RAO

Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mare)Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mijlocie); Caiet de jocuri și activități pentru copii isteți (grupa mică).

 

TREI

Controlul gândurilor, de James Dashner; Ecouri din strada Scoția, de Samantha Young; Fericirea îmi scapă printre degete, de Agnès Martin-Lugand; Cum să crești un copil sigur de sine. Parentajul bazat pe Cercul Siguranței, de Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell; Cine a fost Mark Twain?, de April Jones Prince; Totul despre alergii, de Earl Mindell, Dr. Pamela Wartian Smith; Codul pentru o minte extraordinară, de Vishen Lakhiani; Miracolul telomerilor, de prof. dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Te iubesc atât de mult, mami!, de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Fascinanta lume a animalelor de companie, de Susanne Riha; O sută unu dalmațieni, de Dodie Smith.


 

Articole literare  

• Bookaholic: Anchetă: 31 de scriitori români invitați la FILIT 2017 ne spun ce (re)citesc acum și ce autori vor să întâlnească la Iași (Eli Bădică)

• Art7: Cartea prin poştă (Marius Chivu) 

• Dilema veche: Chat cu Nora (Marius Chivu) 

• Dilema veche: „Cred că, în general, citim prea mulţi bărbaţi“ – interviu cu Marlon JAMES (Marius Chivu) 

• Dilema veche: Avanpremieră editorială: Melciclopedia, de Iulian Tănase.

• Los Angeles Times: How the bestseller 'The Vegetarian,' translated from Han Kang's original, caused an uproar in South Korea 

• Open Culture: An Introduction to the Codex Seraphinianus, the Strangest Book Ever Published

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter