Caută în blog

Noutăți literare 4-10 iunie 2018

Noutăți literare 4-10 iunie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 iunie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Gena. O istorie fascinantă, de Siddhartha Mukherjee; Ceaiuri din plante medicinale, de Gheorghe Mohan; Pisicile Războinice – Noua profeție. Cartea a XI-a: Amurg, de Erin Hunter.

 

AQUILA

Marea mea carte despre școală. Povești pentru primii pași la școală; 3 minute de poveste. Povești cu detectivi

 

ART

Un caz foarte straniu: doctorul Jekyll şi domnul Hyde, de Robert Louis Stevenson; Canonul occidental, de Harold Bloom; Războiul lui Caliban, de James Corey; Jurnalul secret al lui Adrian Mole, de Sue Townsend; Peter Iepurașul - pe baza filmului; Peter Iepurașul: Lupta pentru grădină, de Frederick Warne; 1 oaie... 2 oi... 3 oi..., de Valérie Weishar-Giuliani; Cărticică de dormit, de Dr. Seuss; Domnul Papuzek, de Cornel Vlaiconi; Strega Nona, de Tomie dePaola; Sămânţa de morcov, de Crockett Johnson, Ruth Krauss; Povestea kendamei pierdute, de Adina Rosetti; Regele Arthur II: Regina văzduhului și a întunericului, de T.H. White; Podul către Terabithia, de Katherine Paterson; Timmy Fiasco 4. 100% fără microbi, de Stephan Pastis; Fata care a băut luna, de Kelly Barnhill; Insula delfinilor albaștri, de Scott O'Dell; Imaginar, de A.F. Harrold; Aproape sigur, de Lisa Graff; Din 7 în 7, de Holly Goldberg Sloan; Cravata roșie, de Ji-li Jiang; Marele Garfield, de Jim Davis; Teatrul Corpului Uman, de Maris Wicks; Poptropica, Vol. 2 Expediţia pierdută, de Mitch Krpata; Persepolis (vol. 1), de Marjane Satrapi.

 

CARTEA COPIILOR

Mica sămânță, de Eric Carle; Cei șapte papă-lapte, de Mary Ann Hoberman, cu ilustrații de Marla Frazee. 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Prăbuşirea îngerului, de Constantin Cubleşan; Anonimul rus, de Ioan Meghea; Mesageţii Muntelui Kash, de Radu M. Ilea.

 

CURTEA VECHE

Comunicarea cu oamenii dificili, de Roberta Cava; Cum să vorbim în public, de Dale Carnegie; Cum conduc cei mai buni lideri. Tehnici testate pentru a valorifica la maximum potenţialul uman, de Brian Tracy; Paradoxul puterii. Cum câștigi și cum pierzi influența, de Dacher Keltner; Fii de partea mea! Mic tratat de suportare a hormonilor la adolescenți, de Mirela Retegan, Liviana Tane; Puterea magică a gândului, de David J. Schwartz.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

100 de povești scurte pentru copii, de Claire Bertholet; 100 de povești de adormit copiii, de Claire Bertholet; Paula și o aniversare de neuitat, de Katja Reider, Franziska Harvey; Paula salvează o pisicuță, de Katja Reider, Franziska Harvey; Paula învață să meargă pe bicicletă, de Katja Reider, Franziska Harvey; Superalimente, de Cinzia Trenchi; Cum a devenit politicos Hipo, de Stuart Trotter; Cum a devenit generos Hipo, de Stuart Trotter; Ce este o experiență la limita dintre viață și moarte, de Dr. Penny Sartori; Ghici, ghici ce-i aici?, de Simona Epure; Mulțumesc, tati, de Keiko Kaichi; Luna și iepurașul, de Feridun Oral; Umbrela prieteniei, de Jackie Azua Kramer; Iepurașul Bobi și ursoaica Mimi, de Christa Kempter; Talentul lui Noli, de Eve Tharlet; Învățăm? Ce plăcere!, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Tofinel și sămânța misterioasă, de Giuliano Ferri; Emoțiile lui Noni. Sunt trist, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile lui Noni. Sunt furios, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile lui Noni. Îmi este frică, de Aurélie Chien Chow Chine; Emoțiile. De la teorie la poezie, de Ion-Ovidiu Pânișoară, Diana Tivu.

 

HERALD 

Manuscrisele de la Marea Moartă

 

HERG BENET 

Ce facem cu România? Dialoguri cu cititorii, de Cristina Nemerovschi; O viață nouă, nouă, de Gerrit Brand; Sinuciderea Ielelor, de Ana Mănescu.

 

LITERA

Totul despre ce mâncăm, ed. DK; Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova, de Ioan-Aurel Pop; Eu, și totuși alta, de Jojo Moyes; Ordinea de zi, de Éric Vuillard; Omul suspendat, de Saul Bellow; Drumul spre casă, de Yaa Gyasi; Răul, de Jan Guillou; Cine sunt eu? Carte - joc de cultură generală, de Juliette Saumande, Studio Bambam.

 

NEMIRA

Cele cinci continente ale teatrului, de Eugenio Barba, Nicola Savarese; Totul este scriitură, de Wajdi Mouawad.

 

POLIROM

Zen și arta reparării motocicletei, de Robert M. Pirsig; Istoria asediului Lisabonei, de José Saramago.


RAO

Duelul vrăjilor, de Sebastien De Castell; Colecționarul de nuduri, de Mirel Taloș.

 

TREI

Tânguirea morţilor. Psihologia după Cartea Roşie a lui Jung, de James Hillman, Sonu Shamdasani; Ce face un părinte grozav. 75 de strategii verificate pentru a crește niște copii fantastici, de Erica Reischer; Porțile Europei. O istorie a Ucrainei, de Serhii Plokhy; Aventurile unei fete de la oraș, de Meredith Wild; Ura cu care lovești, de Angie Thomas; Fiul, de Jo Nesbø; Bucuria ordinii, de Marie Kondo.

 

VELLANT

Nu ți-e scris în gene. Adevăratele motive pentru care copii le seamănă părinților, de Oliver James; Ceva scris, de Emanuele Trevi; Arta gândirii creative, de Rod Judkins; Credința unui om liber - Scrieri esențiale, vol. 1, de Bertrand Russell; Femei cu bărbați, de Richard Ford. 

 

Articole literare 

•  Scena 9: Best of: 9 colecții de literatură străină.

•  Scena 9: 7 scriitori ne spun ce cărți bune și-au luat de la Bookfest.

• The Guardian: Elena Ferrante: 'What held me back from having therapy?'

• Aleteia: Vatican Library makes 15,000 manuscripts available online for free.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter