• „A fi liber înseamnă a gândi totul cu mintea ta” - Petre Ţuţea

Lansarea volumului „Anatomia unei imposturi” de Mihai Maci

Lansarea volumului „Anatomia unei imposturi” de Mihai Maci

Editura Trei și Contributors.ro vă invită luni, 11 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea volumului Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe de Mihai Maci  – cu o prefață de Horia-Roman Patapievici. Alături de autor se vor găsi filosoful Gabriel Liiceanu, profesorul universitar Dragoș Ciuparu, Magdalena Mărculescu, directorul editorial al grupului TREI, și Lucian Popescu, editorul platformei Contributors.ro. Vor fi prezenți mulți autori și prieteni ai Contributors.ro. 

Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe este o carte ce descrie situația foarte proastă în care se găsește astăzi educația în România, aproape un ”raport” privind starea învățământului românesc. Cu luciditate și măsură autorul explică mecanismele și pericolele acestei ”degradări amețitoare” a învățământului. Elevul, studentul, doctorandul – ei sunt principalii perdanți. 

Mihai Maci a fost printre primii autori care au prezentat în spațiul public defecțiunile capitale ale sistemului de învățământ românesc. Un text al său din 2013, publicat pe Contributors.ro, Cum produce școala tâmpiți, a depășit rapid o sută de mii de cititori. 

Cartea reia aproape toate marile dezbateri din ultimii trei ani privind educația, de la problemele formării elevilor în ciclul gimnazial sau în liceu – reducerea a ceea ce numim capacitatea de a raționa, de a reflecta, de a înțelege un text, învățarea mecanică – până la problemele universităților și cele din cercetare. Bineînțeles, este analizată pe larg și problema plagiatului. 

Peste cine știe câți ani, această carte va fi citită așa cum citim azi relatările călătorilor străini din Țările Române. Cititorii de atunci, uimiți și infiorați de mizeria educației din zilele noastre, vor socoti starea descrisă o anomalie și un dezastru și vor da probabil vina pentru neajunsurile acelui viitor pe păcatele înaintașilor. Pe noi, cei de azi.

Accesul la evenimente se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de e-mail cismigiu@humanitas.ro, în limita locurilor disponibile.

Adresa