• „Suntem toți făcuți din praf de stele” - Carl Sagan

Lectura de Joi #8: Proză à la russe

Lectura de Joi #8: Proză à la russe

Joi, 17 septembrie 2015, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București, vor citi pentru public Călin Torsan, Cosmin Manolache și un cristian. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană București, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană București organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” își continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de publicul rezident bucureștean, iubitor de literatură.

Primele ediții ale acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru și Cristina Andrei, Mihai Duțescu, Bianca Dobrescu și Ciprian Măceșaru, Răzvan Petrescu, Andrei Ruse și Cristian Fulaș, Ioana Nicolaie, Miruna Vlada și Iulia Militaru, Corina Bernic, Sorin Gherguț și Florin Dumitrescu, Ana Maria Sandu, Adela Greceanu și Mihai Radu, Alex Tocilescu, Luca Dinulescu și Bogdan Munteanu.

Despre invitați:

Călin Torsan este autor al mai multor cărți editate la mai multe edituri. „De mai mulți ani colaborez numai cu Casa de pariuri literare. În principiu, o voi mai face mult și bine. Sau măcar multișor și binișor… Puține lecturi până acum. Dintre acestea, multicele au fost făcute alături de Cosmin Manolache, însă de multicică vreme n-am mai silabisit împreună. Am și un grup muzical, multumult. De fapt, chiar mai multe. Și-am avut o multitudine de-a lungul vremii. În viață, multe și de toate: câțiva ani am cântat la colț de stradă, apoi am fost arhivar și bibliotecar. Acum fac multe și mărunte… Dar vă voi spune mai multe când ne-om întâlni, că nu mai este mult până atunci. Până atunci vă doresc multă sănătate!”

Cosmin Manolache este muzeograf la MȚR, scriitor, scenarist, fost ofițer de grăniceri în Deltă, mizilean bucureștenizat.

un cristian este personal literar auxiliar într-o țară care va intra-n Cartea Recordurilor cu numărul de scriitori pe hârtie. A făcut cam tot ce depindea de el ca să nu se mai intersecteze cu canaliile, proștii și sclifosiții literari. Redactor la Observator cultural, editor la Casa de pariuri literare, produce documentare cu și despre scriitori. A publicat în 2012 romanul Morții Mă-tii. A auzit c-ar fi prost scris, așa că s-a hotărât să se autoinvite la lectură, pentru a justifica cele 2500 de exemplare vândute fără reclamă într-o industrie care suspină dacă treci de 300.

Despre moderator:

Eli Bădică (n. 1988) și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, Universitatea din București, specializarea Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Facultatea de Științe Politice, Antropologie.

Eli este jurnalist și face PR cultural. Din 2013 este redactor-șef adjunct și editor al unuia dintre cele mai importante site-uri culturale românești, Bookaholic.ro. A scris sporadic la diverse publicații culturale de la noi (Dilema Veche, Observator Cultural, Cultura). În prezent, este și redactor colaborator la Suplimentul de cultură și Revista Arte și Meserii.

Printre altele, este managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu, PR al Emineschool Bucharest Film Festival, care a avut ediția pilot în aprilie 2015, iar de curând este și PR al Casei de Pariuri Literare.

––

„Lectura de joi” este un proiect cultural organizat de Agenția culturală AdLittera, care cuprinde 10 întâlniri cu publicul rezident bucureștean, într-un spațiu cald și prietenos, cu scriitori consacrați şi debutanți.

Scopul acestei acțiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie percepută ca o nișă a elitelor; scriitura este într-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într-un mediu confortabil.

Așadar, invităm bucureștenii pe 17 Sept., începând cu 18:30, la „Lectura de Joi” pentru o seară de proză, în cadrul Programului „Cultura pentru toți”. Evenimentul are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu 4.  

Adresa