• „Orice fericire e o capodoperă” - Marguerite Yourcenar

Literatura de azi cu Carmen Firan

Literatura de azi cu Carmen Firan

Literatura de azi și Librăria Bizantină invită iubitorii de literatură mici și mari la o nouă întâlnire cu scriitori români. Invitata lunii octombrie (ediția a paisprezecea) este Carmen Firan, care va veni la Librăria Bizantină marți, 13 octombrie, la ora 19.

Literatura de azi la Librăria Bizantină este un program gândit pe termen lung care va oferi scriitorilor români expunerea publică și vizibilitatea pe care o merită. Datoriile noastre față de scriitorii români sunt mari – fără ei și cărțile lor, cultura română ar fi o sintagmă vidată de conținut.

În fiecare lună, la Librăria Bizantină, un autor român va fi invitatul lui Daniel Cristea-Enache, într-un eveniment incluzând un dialog cu criticul literar, o lectură publică, o sesiune de Q & A și una de autografe. Parteneri: Uniunea Scriitorilor din România, Facultatea de Litere a Universității din București, România literară, LiterNet, HotNews, Contributors, Dinu Lazăr/ fotografu.ro, DocuArt.

***

Carmen Firan. Poetă, prozatoare, autoare de piese de teatru și scenarii de film. Din 2000 s-a stabilit la New York. A publicat peste 20 de volume de poeme, nuvele, povestiri și eseuri, în România și în SUA. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societății Poeților Americani și a PEN American Center din New York. Între 1997 și 2002 a fost director de programe la Institutul Cultural Român din New York. Este coeditor al antologiei de poezie americană contemporană „Locul nimănui” (2006) și al antologiei de poezie română modernă și contemporană „Născut în Utopia” (Talisman Publishers, 2006), precum și coeditor al antologiei „Străin acasă. Poezie contemporană americană cu accent” (Numina Press, Los Angeles, 2008). Opera sa apare în traducere în reviste, antologii sau în volum în Franța, Anglia, Irlanda, Polonia, Israel, Canada, Germania, Suedia. Susține conferințe și lecturi literare la universități americane și la colocvii internaționale din SUA și Europa. De aceeași autoare, amintim: „Caloriferistul și nevasta hermeneutului” (Editura Polirom, 2005), „Cuvinte locuite” (Scrisul Românesc, 2006) „Puterea cuvintelor” (Scrisul Românesc, 2007), „Miracole mici și mijlocii” (Curtea Veche Publishing, 2009), „Detectorul de emoții și alte povestiri” (Curtea Veche Publishing, 2011) „Dialogul vântului cu marea. Nina Cassian în conversație cu Carmen Firan” (Cărțile Tango, 2014).

Adresa