Noutăți literare 20-26 noiembrie

Noutăți literare 20-26 noiembrie

Noutățile literare ale săptămânii 20-26 noiembrie.


Noutăți editoriale

ALL

Protozelul trăsnit, de Daniel Eberhat; Crucile de la Săpânța. O colecție de epitafuri din veselul cimitir maramureșean, de Roxana Mihalcea.

 

ART

Oraşul scărilor, de Robert Jackson Bennet; Toate păsările din cer, de Charlie Jane Anders; Pământul sfărâmat (#1). Al Cincilea Anotimp, de N.K. Jemisin; Odiseea lui Ollie, de William Joyce; Wolf Hollow, de Lauren Wolk; Întunericul, de Lemony Snicket; Greierul de la metrou, de George Selden; Aventurile piratului Ket, de Alis Popa; Aventurile lui Tom Sawyer, de Mark Twain; Ursulețul Winnie Puh, de A.A. Milne; Fuga la muzeu, de E.L. Konigsburg.

 

BLACK BUTTON BOOKS

 

Hărți, de John Freeman.

 

CARTEA COPIILOR

Când vine Crăciunul?, de Antonie Schneider, cu ilustrații de Maja Dusíková; Crocodilul și dentistul, de Tarō Gomi.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Omul din Castranova (Protoscenariu), de Eugen Negrici; Incendii, de Iulia Modiga; Acceleratorul de încarnări și alte Biografobii, de Sebastian Reichmann; Opera poetică. Liviu Ioan Stoiciu. Vol. 3, de Liviu Ioan Stoiciu; Opera poetică. Romulus Bucur, de Romulus Bucur; Convorbiri cu Nicolae Manolescu, de Daniel Cristea-Enache; Opera poetică. Matei Vişniec, de Matei Vișniec; Opera poetică. Magda Cârneci, de Magda Cârneci; Opera poetică. Ioan Es. Pop, de Ioan Es. Pop; Cronicile de la Snagov, de Dan Cristea; În formă continuată, de Liviu Georgescu; dumnelike, de Marcel Vișa; Partide alese de șah, de Florin Gheorghiu; Văduva neagră, de Daniel Silva; Suz, de Jonas T. Bengtsson; Despre pasiune în vremuri de libertate, de Petre Roman.

 

CARTIER

Izvorul, vol. 2, de Ayn Rand; Catrina și Marele Domn-Somn, de Alina Purcaru.

 

CORINT

Confesiunile unui fost islamist, de Maajid Nawaz; Țântaru’, de Daniel Iancu; Domnișoara Goth și fantoma șoricelului, de Chriss Riddell; Stăpânul umbrelor (cartea a doua din seria „Uneltiri întunecate”), de Cassandra Clare; Basme și povești românești, il. de Diana Tivu.

 

CURTEA VECHE

5 ingrediente. Mese rapide & ușoare, de Jamie Oliver; O dorință de Crăciun, de Lori Evert; Descătușarea potențialului. Șapte aptitudini de coaching care transformă oamenii, echipele și organizațiile, de Michael K. Simpson; Cum am devenit român, de Szekely Ervin; Egy asszimiláns feljegyzései, de Szekely Ervin; Povești din cartierul Primăverii, de Lavinia Betea; Moștenirea Elenei Lupescu și statul comunist, de Diana Mandache; Omon Ra, de Viktor Pelevin; Alte motive pentru a zâmbi, de Zig Ziglar; Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale, de Gary Chapman.

 

HERALD

Platon pentru visători - 80 de pastile de filosofie cotidiană pentru a-ți transforma cele mai bune idei în realitate, de Allan Percy; Ghidul căsniciei - Îndrumări pentru cei căsătoriți sau aflați într-o relație, de Harriet Lerner.

 

HUMANITAS

Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete, de Mihaela Noroc; Acasă, pe drum. 4 ani teleleu, de Elena Stancu și Cosmin Bumbuț; Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus, de Brant Pitre; Corneliu Zelea Codreanu. Ascensiunea și căderea „Căpitanului“, de Oliver Jens Schmitt; Cartea râsului şi a cercetării. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex, de Radu Paraschivescu; Dulcea poveste a tristului elefant, de Diana Adamek; Eugène Ionesco. Teme identitare și existențiale, de Matei Călinescu; Trei comedii. Lysistrata. Viespile. Belșugul (Plutos), de Aristofan; Bucureștiul fanariot. Administrație, meșteșuguri, negoț, de Tudor Dinu; Dubla flacără. Dragoste și erotism, de Octavio Paz; Despre libertate, de John Stuart Mill; Civilizația spectacolului, de Mario Vargas Llosa; Gândirea captivă, Czesław Miłosz; Criza spiritului american. Cum universitățile au trădat democrația și au sărăcit sufletele studenților, de Allan Bloom; Cum de putem trăi împreună. 16 lecții de filozofie politică pe înțelesul oricui, de Pierre Manent; Trădarea cărturarilor, de Julien Benda; Incognito. Viețile secrete ale creierului, de David Eagleman; De profundis, de Oscar Wilde; Cultura modernă pe înţelesul oamenilor inteligenţi, de Roger Scruton; Cartea lui Prospero. Eseuri despre douãsprezece piese de William Shakespeare, de Gelu Ionescu; Răspântii ale gândirii, de Mircea Flonta; Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică, de Cristi Danileț; Sensul existenței umane, de Edward O. Wilson; Imaginea Celuilalt. Negri, evrei, musulmani și țigani în arta occidentală în zorii epocii moderne, 1453–1600, de Victor Ieronim Stoichiţă; Pui de cotoroanță, de Margaret Atwood; Gala-Dalí, de Carmen Domingo; Adolf H. Două vieți, de Eric-Emmanuel Schmitt; În inima țării, de J.M. Coetzee; Dezonoare, de J.M. Coetzee; Castele de furie, de Alessandro Baricco; Dansul privighetorii de primăvară, de Kyung-sook Shin; Cum să fii fericit în România; Grigore Leșe grăiește și horește; Marius Manole vă citește.

LITERA

Reunirea. Realități, costuri, beneficii, de Dan Dungaciu, Petrișor Peiu; Între timp. Amintiri din casa Cezarului, de Daniel Barbu; Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri, de William Saroyan; Mica Enciclopedie Lykke. În căutarea celor mai fericiți oameni din lume, de Meik Wiking; Cei învinși, de Robert Gerwarth; Am nevoie de pace, de Bana Alabed; Tânărul Sherlock Holmes. Gheața neagră (vol. 3), de Andrew Lane; Marge și bebelușul pirat, de Isla Fisher; Nelly Rapp și Academia Antimonștri, Martin Wildmark, Christina Alvner ; Puiul de lup singuratic, de Holly Webb; 5000 de lucruri uimitoare. (Vol. 2), ed. National Geographic; În căutarea lui Moș Crăciun, de Thierry Bedieu. 

 

NEMIRA

Spărgătorul de nuci, il. de Valeria Docampo; Crăciunul în cele mai frumoase povestiri; Wild Cards, ed. G.R.R. Martin; Arme matematice de distrugere, de Cathy O'Neil; Sofia și pisica ei, de Dick King-Smith; Orașul Nouă în flăcări (Seria „Ciocnirea Tărâmurilor, partea I), de J. Patrick Black; Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin.

 

PARALELA 45

Exerciţiile formative ale „mamei leneșe”, de Anna Bîkova; Pete de culoare. Caiet de dezvoltare. Desenăm cu copiii – 3-5 ani, de Anna Bîkova; Pete de culoare. Caiet de dezvoltare. Desenăm cu copiii – 5-8 ani, de Anna Bîkova; Prea mulți zei pentru un deșert, de Doina Roman; În noua noastră viaţă, de Raluca Ignat; Moartea lui Igor Alexandrovici, de Pavel Păduraru; Calm! Calea originală spre o viaţă mai bună, de Sandy Newbigging; Altă ţară, de James Baldwin; Jurnalul meu trăsnit – în culori!, de Keri Smith; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Apus de soare, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; O mie de tentacule şi-o frânghie, de Balázs F. Attila; Să trăim sănătos fără toxine. Ghid fundamental. Alimente și plante naturale pentru regenerarea celulară completă, de Robert Morse; Dacă vrei să găseşti fericirea! Manual de psihologia şi psihoterapia comunicării, de Mihail Litvak; Dicționar praxiologic de pedagogie, vol. III (I-L), coord. Mușata-Dacia Bocoș.


POLIROM

Aisbergul poeziei moderne, de Gheorghe Crăciun; Însemnări de pe o insulă mică, de Bill  Bryson; Dialoguri, de Grigore cel Mare; Hotel Ambos Mundos. Scurt eseu de antropologie borgesiană, de Vintilă Mihăilescu; Acuzaţia, de Bandi; O viaţă mai bună, de Anna Gavalda; Cei frumoşi şi cei buni, de Cristan Fulaș; Casa Golden, de Salman Rushdie; Supa de la miezul nopţii, de Marta Petreu; Fotbal plus ai mei şi ai noștri, de Radu Cosașu; Cele trei fiice ale Evei, de Elif Shafak; Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, de Andrei Muraru; Lumea ca literatură. Alte amintiri, de Ioan Groșan.

 

PUBLICA

De neoprit. Viața mea de până acum, de Maria Sharapova, Rich Cohen; David Bowie: o stranie fascinație, de David Buckley; Oare o să zboare? Cum să-ți testezi următoare idee de afaceri, în așa fel încât să nu-ți pierzi timpul și banii, de Pat Flynn; C#caturi spuse de tata, de Justin Halpern; Sinceritate radicală. Cum să fii un șef dat naibii fără să-ți pierzi umanitatea, de Kim Scott.

 

RAO

Impresionismul: fascinație și culoare, de Claudiu Dorol, Vasile Doroș; Zapping prin cultura generală, ed. Larousse; Un gentleman, de Forrest Leo; Evadarea din Mlaștină, de Karen Dionne; Cel mai mic Bigfoot, de Jennifer Weiner; Zei scăpați din lesă, de Maz Evans; Atunci când era mereu dumincă, de Ștefan Mitroi; Sub zodia momentului. Blog'n Roll vol. 7, de Adrian Năstase; Bebelușii spun adevărul. Sfturi de la bebeluși pentru părinți, de Bunmi Laditan; Coșmarul american, de Ioana Lee; Ai suru. A iubi, vol. I, de Ioana Lee; Ai suru. A iubi, vol. II, de Ioana Lee.

 

TACT

Filmul tranziției. Contribuții la interpretarea cinemaului românesc „nouăzecist”, de Andrei Gorzo & Gabriela Filippi.

 

TREI

Romanovii 1613 - 1918, de Simon Sebag Montefiore; Te văd, de Clare Mackintosh; Un șir infinit de țestoase, de John Green; Bazele supervizării clinice, de Janine M. Bernard, Rodney K. Goodyear; Ursulețul alb ca neaua, de Tony Mitton; Frank Einstein şi Centura Evoblaster, de Jon Scieszka.

 

UNIVERS

Fetița care voia să salveze cărțile, de Klaus Hagerup și Lisa Aisato; Nu vreau să fiu Moș Crăciun!, de Marc-Uwe Kling și Astrid Henn; Curând vei dormi și tu, de Haddy Njie și Lisa Aisato; Tipul din fime nu există, volumul doi, de Bogdan Stoica; Tipul din filme nu există, volumul doi – ediție limitată- conține 32 de pagini in plus, de Bogdan Stoica.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Frida, mica vrăjitoare a pădurii, de Jutta Langreuter,Stefanie Dahle; Esenieni, Qumranul, Ioan Botezătorul și Iisus, de Hartmut Stegemann; Calendarul țăranului român. Zile și mituri, de Ion Ghinoiu; Scrieri teologice – Opere. Leibniz; Fecioara Maria în literatura ortodoxă veche orientală.

 

VELLANT

Călătoria către sine, de Irvin Yalom; Arta contemporană, de Catherine Millet; Numele meu este Anton, de Geo Dinescu; Designul, când toți suntem designeri, de Ezio Manzini.

 

VREMEA

Mintea absorbantă, de Maria Montessori; Legături periculoase: cum să recunoști un psihopat și să scapi din mrejele lui, de Claudia Moscovici; Domnul Pulcinel, de Carmen Sylva Regina Elisabeta a României; Afacerea Ariane, de Dinu Zamfirescu; Din Bucureștii de ieri. Aspecte edilitar-urbanistice, de George Potra; Amintiri din strada Suvenir. Poveștile doamnei Ioana Crupenschi, de Victoria Dragu-Dimitriu; Vremea justițiarului, de Tessa Nadir; Jurnal de sfârșit de ciclu, Vintilă Horia.


Articole literare  

• Contributors: Bonobo şi ateul. Câteva gânduri despre umanism (de Doru Căstăian)

• Scena9: Cel mai bun sfat - de la 21 de jurnaliști.

• Scena9: Ce să faci la Gaudeamus 2017 (Mihai Iovănel).

• Suplimentul de cultură: GAUDEAMUS 2017: Scriitori români despre lansările de cărți și întâlnirile cu cititorii (Eli Bădică)

• Brain Pickings: The Book of Miracles: Rare Medieval Illustrations of Magical Thinking.

• The New York Times Books: 100 Notable Books of 2017.

• The Guardian: Bad sex award 2017 shortlist: the contenders in quotes.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter