Noutăți literare 15-21 aprilie 2019

Noutăți literare 15-21 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 aprilie 2019.

Noutăți editoriale

ALL

Anxietatea și fobia, de Edmund J. Bourne; Cei șapte ani de acasă.

 

AQUILA

Povești pentru inimă și suflet; Poezii alese, de Elena Farago.

 

ARAMIS

Cele mai frumoase povești, de Frații Grimm; Cele mai frumoase fabule.

 

CORINT

Riverdale. În urmă cu o zi, de Micol Ostow; Agentul Zigzag. Dragoste, trădare şi spionaj în al Doilea Război Mondial, de Ben Macintyre; China cea de taină, de Marina Almășan.

 

CURTEA VECHE

Elisabeta. Portretul unei Regine, de Principele Radu al României; Coaching cu NLP. Cum să fii un coach de succes, de Joseph O'Connor; Alegerea, de Og Mandino; 21 de secrete ale antreprenorilor de succes, de Brian Tracy.

 

FRONTIERA

Camera cu minuni, de Sergio Ruzzier; Spune-mi o poveste cu pisici, de Eniko Szabo, Karda Zenko.


HERALD

Jurnalul unei scriitoare, de Virginia Woolf; Bebelușul meu înțelege tot, de Aletha Solter; Muntele Tăcerii: în căutarea spiritualității ortodoxe, de Kyriacos C. Markides.

 

HUMANITAS

Amintiri din epoca lui Bibi. O post-utopie, de Andrei Cornea; Copiii lui Irod. Raport moral asupra copiilor lăsați în grija statului, de Vlad Alexandrescu; Cireşe amare, de Liliana Nechita; Ținuturi în crepuscul, de J.M. Coetzee; Un lup atârnă în cais, cu capul în jos, de Mo Yan; Pelerinul vrăjit, de Nikolai Leskov.

 

LITERA 

Aventuri la Ham Hotel. Marley cel murdar, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Ham Hotel. Fido, forțosul, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Miau Hotel. Arly, arțagoasa, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Aventuri la Miau Hotel. Marty, magicianul, de Shelley Swanson Sateren, Deborah Melmon; Fancy Nancy. Marea carte de colorat, ed. Disney.


NEMIRA

Ceva în apă, de Catherine Steadman; Corabia magiei (Seria „Corăbiile însuflețite”, partea I), de Robin Hobb.

 

NICULESCU

Prima mea carte despre lumea în care trăim, de Matthew Oldham; Cavaleri în devenire. Ghidul băieților bine-crescuți, de Heather Haupt; 10 mari imperii. 10 hărți pentru a înțelege tot de la Alexandru cel Mare la Regina Victoria, de Imre Feiner, Laurent Stefano.


PARALELA 45

Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Nor de furtună, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Apus de soare, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Narcisa, de Jørn Lier Horst; Hans Jørgen Sandnes; Prietenia este un dar, de Anselm Grün; Sentimentul de acasă, de Anselm Grün; Ești o binecuvântare, de Anselm Grün; Mulțumesc!, de Anselm Grün; Frumuseţea. O nouă spiritualitate a bucuriei de a trăi, de Anselm Grün; Mereu te voi iubi, de Robert Munsch; O prăjitură, te rog!, de Jennifer E. Morris.


POLIROM

Mica mea inimă de om singuratic, de Vlad Drăgoi; Cine se teme de moarte, de Nnedi  Okorafor; Restul e tăcere, de Augusto Monterroso.

 

PUBLICA

Învățare, de Tara Westover.

 

RAO

Colecționarul de obiecte pierdute, de Ruth Hogan; Fiicele paznicului, de Jean E. Pendziwol; Aventurile lui Sherlock Holmes, de Sir Arthur Conan Doyle.

 

STORIA BOOKS

Nix cel afurisit, de Lena Coakley; O listă semidefinitvă a celor mai îngrozitoare coșmaruri, de Krystal Sutherland.

 


VREMEA

O sută de zile cu Monica Lovinescu, de Doina Jela; Geniul greco-catolic românesc, de Cristian Bădiliță, Laura Stanciu; Privirea mamei, de Dan Stanca.


Articole literare

• Dilema veche: Poezia la Centenar (Marius Chivu)

• Scena9: Povestea literaturii (despre Lumea scrisă, de Martin Puchner, recenzie de Mihai Iovănel).

Comentarii

Doresc informații referitoare la aparitiile editoriale.Mulțumesc!

Viorica

22 apr. 2019

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter