Concurs special: sărbătorim 8 000 de prieteni (încheiat)

Concurs special: sărbătorim 8 000 de prieteni (încheiat)

8 000 de cititori de cursă lungă: un nou prag, un nou concurs special. De data aceasta, premiul constă într-un roman pe care l-am citit de curând, Lupta mea, de Karl Ove Knausgård, și albumul Viața și opera lui Rembrandt. Legătura între cele două este constituită de un fragment din Lupta mea care m-a impresionat foarte tare („Acel ceva într-un om pe care timpul nu-l atinge și de la care vine lumina ochilor”), un fragment în care Karl Ove Knausgård analizează, într-un stil foarte profund și poetic, ultimul autoportret al pictorului olandez. Cele două, romanul și pictura, se  întâlnesc pe tărmul comun al încercării omului de a se înțelege pe sine, unul prin autobiografie, celălalt prin autoportret.

Pentru a participa la concurs, trebuie să spuneți într-un comentariu care este autobiografia/autoportretul care v-a emoționat cel mai tare

Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Concursul se va desfășura între 30 noiembrie-6 decembrie, inclusiv. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 7 decembrie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie (pe teritoriul României).

Multă baftă tuturor! 

UPDATE: Câștigătoarea concursului este Cătălina Duceac. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare!

Comentarii

M-a impresionat foarte mult autobiografia Annei Frank - Jurnalul Annei Frank. In primul rand, forma de adresare a Annei Frank - adresata noua, cititorilor este plina de caldura si liniste - doreste sa ne impartaseasca trairile ei, fiind sigura ca o vom ajuta enorm citindu-i-le, caci pana la aceasta carte, nu a avut cui sa impartaseasca toate intamplarile care au marcat-o. Confesarile ei sunt impresionante, de la ororile traite pe vremea ocupatiei naziste si a urmarilor groaznice in lagarele de concentrare. Sunt lucruri care ne fac sa reflectam indelung asupra vietii noastre actuale, sa fim recunoascatori pentru ceea ce avem si sa privim cu optimism si dorinta de pace tot ce va urma. Mi-a placut foarte mult autobiografia Annei Frank si o recomand tuturor persoanelor dragi mie. Ea a facut la fel si trebuie sa apreciem mereu dorinta ei de a ne impartasi cu sufletul tot ce a trait. Sunt lectii de luat aminte si intamplari pe care trebuie sa le intelegem.

\"Din inima Africii\" de Karen Blixen, insa nu pot spune ca m-a impresionat cel mai tare ci, mai degraba, mi-a mers direct la inima deoarece iubesc Africa iar autoarea a reusit foarte bine sa redea atmosfera, culorile, miresmele acelei parti a continentului. M-am transpus in peisajul si atmosfera descrise in roman si am plans la sfarsit, de parca eu ar fi trebuit sa parasesc acel loc.

Oana Barabas

30 nov. 2015

Open - Andre Agassi

Beicu Raisa

30 nov. 2015

N-am citit niciodată autobiografii în adevăratul sens al cuvântului pentru că astfel de cărți îmi transmit, întotdeauna, o undă de artificial. Nu știu cât la sută dintre autori sunt onești până la capăt în redactarea autobiografiilor pentru că, hai să fim sinceri, atunci când publici o astfel de carte, speri să prindă la public și să se vândă. Prin urmare, trebuie să conțină „acel ceva” care să o facă „catchy”. De asta pe mine, personal, mă atrag mai mult jurnalele care, până la urmă, sunt tot un fel de autobiografii, cu diferența că nu sunt scrise dintr-un foc, ci de-a lungul unei vieți întregi. Lucru care le face mult mai autentice. Preferatul meu este „Jurnalul” lui Kafka, o carte care seamănă foarte mult cu romanele și prozele sale scurte. E la fel de haotic, întortocheat și straniu, însă îți dă posibilitatea să vezi cum era Kafka-omul, ca să poți înțelege mai bine de ce era așa cum era Kafka-scriitorul.

Iulia Câmpeanu

30 nov. 2015

Amintiri de Zoe Cămărășescu și la fel de mult mi-a plăcut și volumul Jurnalul unei fete greu de mulțumit de Jeni Acterian. :-)

Iulia

30 nov. 2015

Cel mai mult m-a impresionat cartea de memorii a Isabelei Allende, \" Suma zilelor\".

Cristina A

30 nov. 2015

Steve Jobs!

Adi L.

30 nov. 2015

\'\'Deşertul pentru totdeauna\'\' însemnat sub forma unui jurnal intim în care Octavian Paler îşi aşează pe foaie cele mai autentice trăiri, gânduri, şi concepte preluate din lecturi anterioare, într-un stil aproape abătut, descriptiv, solemn, prin alternanţa prezent-trecut. Pe tot parcursul aceste lecturi mi-am putut doar imagina \"deschiderea spre esenţă\", de care Paler mereu a încercat din răspunteri să se aproprie.

Carmen Movilă

30 nov. 2015

Am fost impresionata de \"Jurnalul fericirii\"- Nicolae Steinhardt !

M-a impresionat \"Un om sfarsit\" al lui Giovanni Papini, destainuirea unui suflet chinuit intre luciditate si angoase, autobiografie scrisa cu onestitate dezarmanta.

Mara

30 nov. 2015

Autobiografia care m-a impresionat cel mai mult a fost cea a lui Lev Tolstoi - \" Copilarie, adolescenta, tinerete.\"

Steve Jobs.

Duceac Catalina

30 nov. 2015

Lucian Blaga- \"Hronicul si cantecul varstelor\"

Madalina

30 nov. 2015

Un mare scriitor american,Irving Stone a publicat o autobiografie de exceptie: cea a lui Jack London.Pana sa lecturez acest roman,nu citisem nicio carte de Jack London.Nu ma pot pronunta in legatura cu operele sale,dar viata lui a fost una fermecator de palpitanta.Imaginati-va un barbat modest,jovial,muncitor si curajos,fiind mereu in cautarea aventurilor marinaresti, dar,totusi,unul foarte sarac,ce-si castiga banii din scris.Este foarte interesant cum putem descoperii astfel de oameni,personalitati si existente intr-o singura carte.

Pirvu Nicoleta

30 nov. 2015

Hronicul si cantecul varstelor - Lucian Blaga

Tina S.

30 nov. 2015

Steve Jobs

Maria Ene

30 nov. 2015

Viata cineastului si scriitorului italian Pier Paolo Pasolini reconstituita in Ingerul destinului de Dominique Fernandez

Iordana Ferent

30 nov. 2015

Lucian Blaga- Hronicul si cantecul varstelor

Alexandra C.

30 nov. 2015

Omagiul Cataloniei a lui George Orwell.

Vintilă

30 nov. 2015

O autobiografie care m-a încântat și în care m-am regăsit de foarte multe ori este „Romanul adolescentului miop”, de Mircea Eliade. Este o radiografie a unui suflet excepțional, care își analizează trăirile interioare, având o uriașă forță mentală, o autodisciplină de fier și o profunzime poate că ușor nespecifică vârstei adolescenței.

Ioana A

30 nov. 2015

Viața mea cu John F. Kennedy, de Jacqueline Kennedy. Mi se pare o carte excelentă!

Ma impresionat cartea Laurei Hillenbrand- `` De neinvins``, povestea de viata de exceptie ``tesuta`` cu durere, curaj si iubire a lui Louis Zamperini.

„Eu sunt Malala” de Malala Yousafzai și Christina Lamb.

Palel Cătălin

30 nov. 2015

Autoportretele Fridei Khalo sunt printre cele mai emoționante pe care le-am văzut vreodată. Fiecare e inspirat de un anumit moment/de o anumită experiență din viața ei.

Mădălina Ș

30 nov. 2015

Jiddu Krishnamurti

Camelia

30 nov. 2015

Jurnalul lui Mihail Sebastian si unul din autoportretele lui Van Gogh (cu urechea taiata)

maria p.

30 nov. 2015

Cel mai tare m-a impresionat Am fost medic la Auschwitz de Nyiszli Miklos. Am citit de multe despre evrei, povesti inspirate din auzite sau alte autobiografii, dar aceasta a fost cea mai crunta, pentru ca autorul a fost unul dintre doctorii evrei care a fost nevoit sa-si omoare fratii evrei si a fost martor la torturile la care erau supusi acestia pentru a se intoarce la familia lui.

„Un om sfârșit” de Giovanni Papini

Ioana Crețu

30 nov. 2015

singura autobiografie pe care am citit-o este \"Romanul adolescentului miop\" scrisa de Eliade. mi-a placut destul de mult la vremea respectiva, dar as vrea sa incerc ceva mai bun, mai profund. Am mari sperante in ceea ce priveste cartea lui Karl, m-a atras inca de prima oara cand am auzit despre ce este vorba

Romanul adolescentului miop- Mircea Eliade

Cronica vietii care trece - Fernando Pessoa.

Voinescu Ioana

30 nov. 2015

\"Jurnalul Annei Frank\" mi-a placut enorm.

\" Romanul adolescentului miop\" pentru ca il ador pe Mircea Eliade.

Beatrice A

30 nov. 2015

\"Jurnal intim\", Marin Preda

Lidia

30 nov. 2015

„Jurnalul Annei Frank” - de Anne Frank.

Maini inzestrate - Ben Carson

irina

30 nov. 2015

Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

Marcu Diana

30 nov. 2015

,,Castelul de sticlă” de Jeannette Walls :)

Lazăr Cosmin

30 nov. 2015

M-a impresionat mult Omul in cautatea sensului vietii de Viktor Frankl. Iar zilele acestea tocmai am terminat de citit Dulcele bar de Moehringer, o lectura foarte placuta.

Andra

30 nov. 2015

Jurnalul Annei Frank

Mary

30 nov. 2015

Paula - Isabel Allende, povestea cutremuratoare a unei mame si a fiicei ei bolnave de porfirie.

raluka

30 nov. 2015

Jurnalul Annei Frank

Ioana Puravet

30 nov. 2015

Mie mi-a placut Jurnalul Annei Frank.

Ginghina Carmen

30 nov. 2015

Charlie Chaplin

Jurnalul Annei Frank, o carte absolut minunată. E una dintre preferatele mele, de altfel. M-a cucerit cu adevărat stilul și emoția redată de acest suflet tânăr.Mulțumim frumos pentru concurs și succes în continuare!

Angela Simo

30 nov. 2015

Jurnalul Annei Frank

Mihai Tanasie

30 nov. 2015

Eu sunt Malala.

Dorina Danila

30 nov. 2015

„20 de ani în Siberia”, Anița Nandriș

Cristina

30 nov. 2015

Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt.

Ivona D

30 nov. 2015

20 de ani in Siberia-Anita Nandris

Mayamaria

30 nov. 2015

Vincent Van Gogh Autoportret cu urechea bandajată

klau

1 dec. 2015

Regina Maria, Povestea vietii mele.

Cristina

1 dec. 2015

Lanterna Magica a lui Ingmar Bergman

Glad

1 dec. 2015

Suita franceză de Irène Némirovsky

Stefan Bogdan

1 dec. 2015

Viața mea cu John F. Kennedy, de Jacqueline Kennedy.O carte minunata plina de suspans

Vantu ancuta

1 dec. 2015

Regina Maria, Povestea vietii mele.

Pop Delia

1 dec. 2015

Cel mai tare m-a emotionat Jurnalul Annei Frank, cea mai tragica poveste. Pe langa acesta, am devorat nebunia in Salvador Dali si Jurnalul unui geniu. Iar din literatura romana, am citit foarte ingandurata Jurnalul intim al lui Marin Preda, scriitorul roman favorit.

Jurnalul Annei Frank

Autoportretele lui Ștefan Luchian.

Oana Popescu

1 dec. 2015

\"Joseph Antoin: A memoir\" de Salman Rushdie.

Jurnalul Annei Frank

izabellab

2 dec. 2015

\"Jurnalul unei fiinte greu de multumit\", Jeni Acterian

Paun Paula

2 dec. 2015

\"Jurnalul unei fiinte greu de multumit\", Jeni Acterian

Liana Ionescu

2 dec. 2015

Ayaan Hirsi Ali- \"Infidela\"- este o autobiografie a unui destin măcinat de decizii religioase și politice, parcă nu luate pentru Om, ci împotriva lui.Este o poveste, din păcate, încă actuală. Am citit-o, încercând să înțeleg...de unde provine ura extremistilor religiosi, a acelora care, în numele unui Dumnezeu- greșit înțeles-, se detonează luând cu ei vieți ..,. după vieți.... . Nu am înțeles de unde provine ura, dar mi-am făcut o ideea despre climatul în care aceste persoane sunt crescute, educate ” întru- Rău”.Nu mă pricep la pictură, deși imi place să răsfoiesc cataloage specifice. Totuși, primul autoportret care mi-a venit în minte, a fost Vincent Van Gogh, cu barba lui roșcovană și privirea azurie și tristă.

Epure Roxana

2 dec. 2015

Jurnalul unui geniu - Salvador Dali

DanielaG

2 dec. 2015

Jurnalul unui geniu, de Salvador Dali

Jurnalul Annei Frank :)

Memoriile lui Mircea Eliade, prin intermediul carora am descoperit omul complex & mansarda lui, ticsită de cărţi: ce alt adolescent a adunat pînă la sfîrşitul liceului peste 1000 de volume în propria cameră?

Anna

4 dec. 2015

Cartea lui Barbellion "Jurnalul unui om dezamagit"

rodica

4 dec. 2015

Cartea pe care am citit-o de curand si m-a impresionat prin stilul simplu si totusi plin de emotie este \"Eu sunt Malala\"de Malala Yousafzai.

Fragmentele de jurnal si Memoriile lui Mircea Eliade, unul dintre scriitorii mei preferati. M-au impresionat felul in care exilul fortat si-a pus amprenta asupra vietii lui Eliade si afectiunea pentru tara natala si limba materna pe care le marturiseste fara ocolisuri si care razbat si dintre randuri.

Larissa

5 dec. 2015

Jurnalul unei fiinte greu de multumit- Jeni Acterian

Jurnalul Annei Frank m-a emotionat foarte tare.

Alexandra M.

5 dec. 2015

Irene Nemirovsky - \"Suita franceza\"

Simona S.

5 dec. 2015

Cartea care m a impresionat foarte tare si care a lasat urme adanci in sufletul meu este \"Jurnalul Annei Frank\"

Romanul adolescentului miop- Mircea Eliade

Jurnalul unui geniu - Salvador Dali

Autoportretul lui Albrecht Dürer. Ultimul, cel din anul 1500 (Self-Portrait at Twenty-Eight Years Old Wearing a Coat with Fur Collar).

Roxana Vasile

6 dec. 2015

Jurnalul Annei Frank

petra

6 dec. 2015

Autobiografia lui Walt Disney

ana

6 dec. 2015

Octavin Paler - Viață ca o corida

Cu siguranță „Jurnalul Annei Frank”!

Sorina

6 dec. 2015

De ce fierbe copilul in mamaliga, Aglaja Veteranyi

Petruta

6 dec. 2015

Jurnalul Annei Frank

Vantu ancuta

6 dec. 2015

Pe firul de păianjen al memoriei de Cella Serghi.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter