Caută în blog

Noutățile Grupului Editorial All la Gaudeamus 2015

Noutățile Grupului Editorial All la Gaudeamus 2015

Noutățile Grupului Editorial All la Gaudeamus 2015

Editura ALL Gaudeamus 2015 vine cu reduceri de până la 70% la titluri de excepție. Cărțile din colecția „Iubiri de altădată” vor fi la prețul de 10 lei și romanele din „Strada Ficțiunii” vor putea fi achiziționate cu reduceri de 50%. Pe tot parcursul târgului, reducerile vor fi active și pe site-ul www.all.ro

De asemenea, datorită succesului avut la Bookfest 2015, Editura All a organizat o nouă ediție a campaniei de lectură „Cartea în așteptare”.

 

BELETRISTICĂ/ COLECȚIA „STRADA FICȚIUNII”

Ultimul vine corbul, de Italo Calvino

Lumea lui Italo Calvino din „Ultimul vine corbul” surprinde cu o precizie adesea neliniștitoare realitatea umană deghizată în veșmintele fabulei și ale basmului. Natura din povestirile lui are ceva magic – în zborul unui corb, în urma iridescentă a unui melc, în saltul unei pisici, în asprimea vegetației sărăcăcioase –,  dar magicul poate trezi și încântare, și groază. Prin amestecul de luciditate și de inocență, de cruzime și de visare, de poezie a naturii și de proză cu puternice accente sociale și ideologice, Calvino construiește o feerie la suprafața căreia irup pasiunile omenești.
 
„Ultimul vine corbul este o mărturie a rolului pe care l-a jucat Italo Calvino în reinventarea artei ficțiunii în epoca noastră. Darul lui special este acela de a lega realitatea imediată de o veșnicie alegorică... Toate personajele și creaturile din povestirile acestea conspiră pentru a reda un sentiment de uimire, de mister și de groază în fața vieții.” (The Guardian)

În colecția „Strada Ficțiunii” se regăsesc alte două titluri de excepție semnate de Italo Calvino: Cărarea cuiburilor de păianjen și Orașele invizibile

 

CARTE GENERALĂ/ CRITICĂ LITERARĂ 

Editura Allfa inaugurează seria de volume „Eminescu, poem cu poem” care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de Alex. Ștefănescu.

Eminescu, poem cu poem: Luceafărul, de Alex. Ștefănescu

Eminescu, poem cu poem: Călin (File din poveste), de Alex. Ștefănescu

 

CARTE ACADEMICĂ/ UMANISTE

Al treilea cimpanzeu, de Jared Diamond

Noi, oamenii, împărtășim 98% din ADN-ul nostru cu cimpanzeii. Și totuși, noi suntem specia care domină planeta – pentru că am fondat o civilizație, avem mijloace complexe de comunicare, am dezvoltat capacitatea de a stăpâni lumea, dar și pe cea de a o distruge -, pe când cimpanzeii au rămas în continuare animale preocupate de propria supraviețuire. Ce anume din diferența de două procente din ADN-ul nostru a condus la o astfel de divergență între două specii înrudite? 

O carte strălucită, care poate bucura orice cititor. Un excelent ajutor pentru a înțelege ce înseamnă să fii om.“ (Paul Ehrlich, Stanford University)

O carte cu mult spirit. O lectură extraordinară...“ (New York Times Book Review)


Cioran, un aventurier nemișcat, de Ciprian Vălcan

Volumul Cioran, un aventurier nemişcat este rezultatul unui dialog complex și îndelungat, desfășurat pe parcursul mai multor ani de către scriitorul Ciprian Vălcan. El însuși unul dintre cei mai avizați și creativi exegeți ai lui Cioran, Ciprian Vălcan reușește, prin această culegere de interviuri, să reveleze o zonă foarte vie a culturii, ceea a descoperirii unui autor esențial prin intermediul dialogului cu cititorii, traducătorii, editorii și interpreții săi.


 

CARTE GENERALĂ/ JURNALE

Jurnalul Experdiției Spre Polul Nord, vol. 2, de Fridtjof Nansen

Jurnalul de față este relatarea captivantă a expediției lui Fridtjof Nansen către Polul Nord. Autorul alternează observațiile științifice și notele de jurnal cu fotografii și desene, dar și cu înregistrarea celor mai profunde trăiri care l-au bântuit pe tânărul explorator pe tărâmurile temute ale Nordului înghețat. După ce primul volum a prezentat începutul expediției și aventurile navei Fram, cel de-al doilea volum descrie papitanta călătorie de cincisprezece luni cu săniile, întreprinsă de Friedtjof Nansen și de locotenentul Johansen. Aceștia au pornit la drum pe un teren necunoscut, ajungând mai aproape de Polul Nord decât orice explorator de până atunci. Istorisirea aventurilor lor se încheie cu deriva navei Fram și revenirea în Norvegia, în august 1896.

 

CARTE GENERALĂ/ MEDICINĂ/ SĂNĂTATE

Psihologia pozitivă, de Charlotte Style

Psihologia pozitivă îți oferă atât cunoștiințele teoretice și exemplele furnizate de oamenii de știință, cât și instrumentele practice pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți perspectiva asupra vieții. Sunt suficiente câteva mici schimbări aduse felului în care privești fiecare situație de viață în parte și viața în general. Fericirea este mult mai ușor de atins atunci când pornești la drum în fiecare zi cu gânduri positive.
 
Volumul Psihologia pozitivă este scris într-un stil inteligent, pătrunzător și proaspăt. Îmi plac mult exercițiile, citatele și informațiile prezentate atât de concis. Luați cartea aceasta și savurați-o așa cum merită!” (Dr. Ilona Boniwell, fondatoare a Rețelei Europene pentru Psihologia Pozitivă)
 
Cartea aceasta este mai mult decât o simplă prezentare a ideilor de bază ale psihologiei pozitive; o resursă minunată pentru cei care doresc să trăiască o viață mai fericită și mai împlinită. Clară, succintă și ușor de citit, ne încurajează să facem mici schimbări în propriul stil de viață, schimbări ce pot avea o influență pozitivă esențială.” (Dr. Anthony Seldon, autor, istoric și Director al Colegiului Wellington)

 

SIAN BOOKS/ SIAN HELP

Cum m-am vindecat de nefericire, de Gigi Ghinea

O carte care nu spune cititorilor cum să își schimbe viața, ci le oferă instrumentele necesare luării propriilor decizii pentru o viață mai bună. Prin puterea exemplului personal, autoarea insuflă curaj și inspirație celor care parcurg paginile volumului Cum m-am vindecat nefericire; fie că este vorba despre ideea creării celor două caiete – unul în care să noteze în fiecare zi evenimentele pozitive și unul în care să scrie despre problemele întâlnite –, fie că este vorba despre împărtășirea propriei experiențe a drumului spre fericire, Gigi Ghinea se apropie de cititor și îi demonstrează acestuia că puterea de schimbare și puterea de a fi fericit se află în mâinile sale.

„Decizia de a te vindeca e adeseori luată de unul singur, însă nimeni nu trebuie să se vindece singur, în cele din urmă. Vindecarea este mult mai profundă atunci când eşti martorul vindecării altora. Atunci când îşi privesc durerea în faţă, oamenii se simt egali. Atunci când durerea este recunoscută, oamenii învaţă să spună adevărul despre experienţa lor.” (Gigi Ghinea)

 

SIAN BOOKS/ SIAN COOK

Pește și fructe de mare. 24 de rețete delicioase și ușor de preparat, de Laura Adamanche / Prăjituri rapide. 24 de rețete delicioase și ușor de preparat, de Laura Adamanche

Laura Adamache recomandă preparate clasice condimentate cu idei moderne și pregătite cu ingrediente gustoase și sănătoase. Pentru fiecare rețetă se indică gradul de dificultate, iar modul de preparare este prezentat pe puncte, pas cu pas. Rețetele sunt completate de casete cu trucurile delicioase ale autoarei.

Rețetele adunate în aceste cărți sunt rapide și inedite, iar pentru a le prepara nu este nevoie de prea multă experiență. Câteva au fost încercate și apreciate de peste 200 000 de fani din întreaga lume, însă cele mai multe sunt noi, și fiecare dintre ele vă ghidează pas cu pas pentru a prepara delicatese ci care vă puteți încânta familia și prietenii, dând totodată o notă proaspătă meselor dumneavoastră.” (Laura Adamache)


GALAXIA COPIILOR

Pisicile războinice. Cartea III - Pădurea secretelor, de Erin Hunter 

Iarna este aspră și dezghețul se lasă așteptat. Inimă de Foc, curajosul războinic al Clanului Tunetului, trebuie să hrănească marea familie a clanului, să își supravegheze nepotul năzdrăvan și să dezlege enigma ce i se dezvăluie odată cu venirea primăverii. Clanul Tunetului și Clanul Râului sunt unite de o legătură veche și misterioasă. Însă cineva trebuie să pună capăt uneltirilor lui Gheară de Tigru. În rândul pisicilor războinice se leagă noi alianțe, iar cele vechi sunt puse sub semnul întrebării.
 
Un episod palpitant din aventurile pisicilor răzoinice, care va fi cu siguranță pe placul cititorilor.” (ALA Booklist)

Cartea aceasta captivantă nu este pentru cei slabi de înger. Fanii seriei vor devora cu lăcomie paginile povestirii, așteptând cu sufletul la gură să vadă ce se va mai întâmpla.” (School Library Journal

 

Evenimentele Editurii All la Gaudeamus

Sâmbătă, 21 noiembrie

15.00 Sala Cupola: Lansarea colecției „Eminescu, poem cu poem”, de Alex. Ștefănescu
Participă: Daniela Nane, Teodora Stanciu, Alex. Ștefănescu

18.30 Sala Cupola: Lansare Cum m-am vindecat de nefericire, de Gigi Ghinea
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter