Caută în blog

Editura Litera la Bookfest 2015

Editura Litera la Bookfest 2015

Probabil cea mai așteptată carte a Editurii Litera la Bookfest 2015 este volumul care a primit anul trecut Premiul Pulitzer: Sticletele, de Donna Tartt. Pe lângă acest roman mult-așteptat, noutățile editurii mai cuprind cărți din domenii diverse: cărți pentru copii, cărți de vacanță sau volume de antreprenoriat. Noutățile Litera vă așteaptă între 20-24 mai la standul din Pavilionul C2.

 

Sticletele, Donna Tartt (traducere: Justina Bandol)

Theo Decker, un adolescent de 13 ani din New York, supraviețuiește ca prin minune unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu de artă și, abandonat de tatăl său, este adoptat de familia bogată a unui bun prieten. Impresionat de noul său cămin de pe Park Avenue, negăsindu-și locul printre colegii de școală și, mai ales, chinuit de dorul mamei, Theo se agață de ceea ce-i amintește cel mai tare de ea: un mic tablou fascinant, preferatul mamei sale, pe care el l-a luat cu sine din muzeu, după explozie, la îndemnul misterios al unui bătrân pe moarte. Ani mai târziu, după o copilărie aventuroasă, Theo, deja adult, lucrează într-un magazin de antichități alături de bătrânul său mentor și binefăcător, Hobie, și are legături cu colecționarii cei mai bogați din oraș. Este însă îndrăgostit fără speranță, lipsit de prieteni și alienat de societate, iar tabloul ascuns cu grijă devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă. Sticletele este o carte seducătoare, care te ține cu sufletul la gură fără să-și piardă nici o clipă energia narativă. Cu un extraordinar simț al caracterizării prin limbaj, Donna Tartt înfățișează personaje memorabile, mustind de viață, într-o poveste plină de suspans, meșteșugită meticulos, asemenea unui tablou flamand. Un roman despre iubire și artă, despre pierdere și obsesie, despre supraviețuire și modelarea propriului destin, toate supuse întorsăturilor imprevizibile ale sorții.

 

Lean In. Femeile, munca și voința de a conduce, de Sheryl Sandberg

În prezent, în aproape întreaga lume bærbaţii continuă să deţină o majoritate covârşitoare a poziţiilor de conducere din guverne şi industrie, iar femeile încă nu-şi fac auzite vocile. Sheryl Sandberg încearcă să înlăture ideile preconcepute privitoare la viaţa şi alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul în care să-şi gestioneze eficient cariera şi să îmbine reuşitele profesionale cu împlinirea personală, artându-le, în acelaşi timp, bărbaţilor cum să îşi susţină mai bine partenerele, pentru a avea şi ei de câştigat. Un îndemn curajos şi încurajator pentru o lume mai bună.

 „Sheryl oferă sfaturi practice privind gestionarea şi depăşirea provocărilor pe care le presupune ascensiunea în carieră. Lean In este o lectură fascinantă, spirituală şi plină de semnificaţie pentru femeile (şi bărbaţii) din orice generaţie.“ (Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA)

Lean In îmbină abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informaţiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea îi va ajuta pe toţi cititorii – în special pe bărbaţi – să devină lideri mai buni şi mai eficienţi.“ (Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook)

 

Cinci tentații ale unui CEO. O carte clasică de business, de Patrick Lencioni

Atunci când lucrurile merg prost pentru o organizaţie, cel care ar trebui să-și asume în primul rând vina este CEO-ul. Dar câţi dintre lideri au curajul de a face acest lucru, analizându-și comportamentul managerial pentru a descoperi și înlătura disfuncţiile?

Patrick Lencioni folosește o modalitate simplă și convingătoare pentru a descrie câteva tipare de comportament ce le pun probleme conducătorilor de organizații mai mici sau mai mari, din diferite domenii de activitate, arătându-le care sunt principalele cauze ale eșecului și oferindu-le un model de autoevaluare ce îi va ajuta să devină lideri și manageri mai buni.

Tentația 1: Alegerea statutului în locul rezultatelor

Tentația 2: Alegerea popularității în locul responsabilității

Tentația 3: Alegerea certitudinii în locul clarității

Tentația 4: Alegerea armoniei în locul conflictului

Tentația 5: Alegerea invulnerabilității în locul încrederii

 

Capitalul în secolul XXI, de Thomas Piketty

 

Antrenează-ți creierul. Peste 300 de tehnici și exerciții de memorie, inteligență și creativitate, de Joel Levy

Zi de zi, creierul nostru trebuie să facă față la nenumărate provocări, de la amintirea codurilor PIN până la citirea unei hărți sau rezolvarea unui puzzle. Această carte prezintă un program intensiv de îmbunătățire a memoriei și a abilitățil or cognitive pentru a te ajuta să faci față unor astfel de provocări atunci când apar.

• Exerciţii şi chestionare

• Tehnici de îmbunătăţire a memoriei

• Sfaturi utile

 

365 de activități în aer liber pe care trebuie să le încerci, de Jamie Ambrose

365 de activități amuzante și inteligente, care îți vor dezvălui tainele naturii zilnic, de-a lungul unui an! Instrucţiunile clare, pas cu pas, și fotografiile explică exact ce trebuie să faci şi cum, de la proiecte ușoare la unele mai ambițioase, ce necesită ajutorul unui adult. Trebuie doar să-ți procuri materialele necesare (hârtie, nisip sau pământ) ca să le realizezi. Indiferent unde te afli, folosește ce ai la îndemână și explorează natura împreună cu familia și prietenii.

Cartea este realizată în colaborare cu RSPB, cea mai mare asociație de conservare a mediului înconjurător din Marea Britanie.

• Creează un nor într-un borcan

•Calculează înălțimea unui copac

• Îngroapă o capsulă a timpului

• Construiește o giruetă

• Testează inteligența unei păsări

• Găsește o fosilă

 

52 de weekenduri de vis, de Elena Luraghi, Cinzia Rando

Idei, informații, itinerare pentru a trăi un weekend de neuitat. Destinații prezentate în carte: Lisabona, Sintra şi Évora; Andaluzia; Formentera; Barcelona; Madrid; Coasta de Azur; Parfumuri provensale; Savoia Superioară şi Mont Blanc; Castelele de pe Loara; Paris; Bretania şi Coasta de Smarald; Flandra; Amsterdam; Dublin; Edinburgh şi St. Andrews; Castelele din sudul Scoţiei; Londra; Laponia; Stockholm; Copenhaga; Sankt-Petersburg; Moscova şi Inelul de Aur;  Berlin; München; Deutsche Alpenstrasse; Cracovia; Praga; Budapesta; Viena; Abaţiile baroce de-a lungul Dunării; Glacier Express; Geneva; Torino şi palatele regale; Milano şi lacul Como; Dolomiţii de la Val Gardena la Cortina; Veneţia şi vilele de pe râul Brenta; Tigullio şi Cinque Terre; Florenţa şi dealurile Chianti; Roma, Tivoli, Ostia Antica; Coasta Amalfitană şi Pompei; Sicilia, de la mare la Etna; Dubrovnik şi Insulele Dalmate; Atena şi insulele din golful Saronic; Insulele Ciclade; Istanbul; Ierusalim şi Betleem; Petra şi Marea Moartă; Sharm el Sheikh şi Sfânta Ecaterina; Cairo şi piramidele de la Gizeh; Insula Djerba; Marrakech.

 

Îmi place să pictez. 33 de tehnici plastice

Fiecare om, fie el copil sau adult, știe să deseneze, deși nu toți își dau seama de asta de la început. Dacă nu ai desenat niciodată, această carte te va ajuta să-ți dezvolți potențialul artistic. Dacă știi deja să desenezi, ea îți va deschide noi perspective.

Studiind cele 33 de tehnici diferite de desen și pictură descrise în interior, micii artiști începători vor putea experimenta și își vor perfecționa astfel aptitudinile creatoare,

realizând în același timp primele lor opere unice și irepetabile.

O carte ideală pentru elevii din clasele II-IV și nu numai, care le va stimula capacitatea de a percepe frumosul și le va educa gustul pentru armonia cromatică.

 

Curs de programare pentru copii. De la limbajele Scratch și Python la conceperea de jocuri, de Carol Vorderman

Îți plac jocurile și animația pe computer? Vrei să înveți să creezi propriile programe pentru calculator?

Curs de programare pentru copii este cartea perfectă pentru orice programator începător.

Grafica plină de culoare se combină cu instrucțiuni pas cu pas pentru a face

arta programării clară și plăcută chiar și pentru cei care nu știu nimic despre ea. De la codul binar la proiecte amuzante, acest ghid îți va arăta cum să creezi jocuri și animații folosind două limbaje de programare diferite – Scratch și Python.

Datorită stilului facil, chiar și cele mai dificile aspecte ale programării vor deveni amuzante și ușor de înțeles.

 

Cele mai frumoase povești în versuri, cu ilustrați de Tony Wolf

 

Cele mai frumoase poezii pentru copii, cu ilustrați de Tony Wolf

 

CD Gașca Zurli: Atențiune, accelerăm! 

 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter