Caută în blog

Noutăți literare 13-19 mai 2019

Noutăți literare 13-19 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 13-19 mai 2019.

Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte despre sănătate. Povești care ne ajută să fim sănătoși; Câini.

 

ART

Absalom, Absalom!, de William Faulkner; În Brooklyn crește un copac, de Betty Smith; Wonder Woman. Fiica Războiului, de Leigh Bardugo; Watership Down, de Richard Adams; Elias şi spioana Cărturarilor II. O torță în noapte, de Sabaa Tahir; O poveste haioasă, de Ned Vizzini.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Între ei. Amintiri despre părinții mei, de Richard Ford; Fiul lui Iisus, de Denis Johnson.

 

CARTIER

Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin; Privighetoarea și trandafirul, de Oscar Wilde; Tricephalos, de Ruxandra Cesereanu; Limba de hârtie, de Tamara Cărăuș; Să vină sirienii, bețivii și Dombasul, de Cupcea Polina; Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea.


CURTEA VECHE

Carol al II-lea, de Adrian Cioroianu. 

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Marea mea călătorie în timp, de Jó Rivadulla, Pupi Herrera. 


HERALD

Invențiile mele, de Nikola Tesla; Dăruiește iubirea care vindecă, de Harville Hendrix,  Helen LaKelly Hunt; Primește iubirea pe care o dorești. Ghid pentru cupluri, de Harville Hendrix. 

 

HUMANITAS

Caiet de ricoșat gânduri sau despre misterioasa circulație a ideilor de-a lungul timpului, de Gabriel Liiceanu; Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee, de Tatiana Niculescu; Trilogia sexului rătăcitor, de Cristina Vremeș; Omul lăuntric. André Scrima și fizionomia experienței spirituale, de Ioan Alexandru Tofan; Simulacrele normalității, de Eugen Negrici; Cine a pus piper în mare? Poezii pentru copii, de Carmen Tiderle; Serotonină, de Michel Houellebecq; Al dumneavoastră sincer, Șurik, de Ludmila Uliţkaia; Ministerul fericirii supreme, de Arundhati Roy.

 

LITERA 

Terapia Gerson, de Charlotte Gerson; Disney Baby. Prima mea enciclopedie - 2 ani; Disney Baby. Bună dimineața, soare!; Disney Baby. Prima mea enciclopedie - 3 ani.


NEMIRA

Leul-fluture, de Michael Morpurgo; Anonima de miercuri, de Rodica Ojog-Brașoveanu.

 

NICULESCU

Arată-le ce poți! Trăiește momentul, găsește un scop și schimbă-ți viața, de Neil Patel, Patrick Vlaskovits, Jonas Koffler; Viitorul ACUM. Un plan pentru viața pe care ți-o dorești, de Michael Hyatt, Daniel Harkavy; ENCICLOPEDIA COPILULUI MIC în primii 3 ani. Probleme rezolvate, de Gina Ford; Doctor EU. Știința pură a autovindecării, de Jeremy Howick; Arta obiceiurilor bune. Sănătate, dragoste și prosperitate, de Nathalie W. Herrman; Biserica de sub salcie, de Nicolae Croitoru.

 

PARALELA 45

Atacul vikingilor. Portalul Magic nr. 15, de Mary Pope Osborne; Cursă de care la Olimpiadă. Portalul Magic nr. 16, de Mary Pope Osborne. 


POLIROM

Serile în cătunul de lîngă Dikanka, de N.V. Gogol; Uciderea Comandorului. Volumul II. Metafora se schimbă, de Haruki Murakami; Vincent nemuritorul, de Bogdan Suceavă; Dincoace și dincolo de tunel. 1945, de Mariana Gorczyca; Dragoste la 17,50 $, de Charles Bukowski; Şi vom muri cu toții în chinuri, de Bogdan Teodorescu; Ce văd dragonii, de Diana Geacăr; Vrăjitorul dințos, de Călin Torsan; Harun și Marea de Povești, de Salman Rushdie.

 

PUBLICA

Pericolele percepției. De ce ne înșelăm în aproape toate privințele, de Bobby Duffy; Miracolul Del Potro, de Sebastian Torok.

 

RAO

Secretul din Pădurea Privighetorii, de Lucy Strange; Invenția lui Morel, de Adolfo Bioy Casares; Regele furtunii, de Brendan Duffy; 600 de teste rapide care vă stimulează neuronii; Nix, de Nathan Hill; Indestructibil, de John R. Bruning; Incendiar, de Michael Cannell.

 

STORIA BOOKS

Coșarul: Povestea unei fete și a monstrului ei, de Jonathan Auxier.

 

TREI

Homeschooling. Tot ce voiai să știi despre școlarizarea copilului, de John Holt, Pat Farenga; Parentingul terapeutic de la A la Z. Strategii și soluții, de Sarah Naish; Prinde-i înainte de a cădea. Noi abordări în tratamentul prăbușirii psihice, de Christopher Bollas; Supernormal. Povestea neîmpărtășită a adversității și rezilienței, de Meg Jay; Moștenitorul decăzut, de Erin Watt; Atomic Habits, de James Clear.

 

UNIVERS

O familie modernă, de Cheon Myeong-Kwan; Frați!, de Rocio Bonilla; Cele șapte paturi ale hârciogului, de Susanna Isern; Cel mai minunat lucru, de Maja Lunde; Mami și tati se poartă ciudat, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Esmeralda și pădurea fermecată, de Cati Giurgiu; Tu ești comoara noastră, de Katja Reider, Henrike Wilson; Fantominus, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet.

 

VREMEA

Trecători, trecători, de Anamaria Smigelschi; Ad Acta, de Patrik Ourednik.


 

Articole literare

• Dilema veche: Cartea, recuzită pentru selfie.

• The Guardian: Books that made me - Siri Hustvedt: ‘The most overrated book? The Selfish Gene’.

Comentarii

Cate noutati! Cu siguranta ma atrag cele doua carti de la Humanitas Fiction, Serotonina si Al dumneavoastra, sincer, Surik.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter