Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutăți literare 11-17 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 martie 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Robinson Crusoe, de Daniel Defoe. 

 

CASA

Castelul cavalerilor, de Kyrima Trapp; Prima mea bicicletă, de Frauke Nahrgang, Susanne Szesny.

 

CORINT

O prințesă americană. Povestea de dragoste dintre Meghan Markle și Prințul Harry, de Leslie Carroll.

 

CURTEA VECHE

The man with three minds and other meaningful tales, de Răzvan Năstase.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Productivity superhero, de Dan Luca; Marea carte a primelor experiențe, de Anne Civardi, Stephen Cartwright.

 

HERALD

Jocul atașamentului, de Aletha Solter; Mathnawi - poeme, parabole și învățături sufite, de Rumi. 

 

HUMANITAS

Sindromul Stavroghin, de Alina Pavelescu; Originile creativității umane, de Edward O. Wilson; Și am spus da. O poveste de iubire, de Elizabeth Gilbert.

 

LITERA 

Shogun, de James Clavell.

 

NEMIRA

Aurora, de Kim Stanley Robinson; Regele spinilor (Seria „Imperiul fărâmițat”, partea a II-a), de Mark Lawrence; Misterul Henri Pick, de David Foenkinos; Eroii, de Joe Abercrombie; Sfârșitul bibliotecii mele, de Alberto Manguel; Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm (Seria „Andilandi”, vol. 1), de Sînziana Popescu; Aventura gemenilor Andrei și Lucia dincolo de Poiana Vie (Seria „Andilandi”, vol. 2), de Sînziana Popescu. 


POLIROM

O călătorie în India, de E.M. Forster; Filosofia perenă, de Aldous Huxley; A avea și a nu avea, de Ernest Hemingway; Metamorfoza și alte povestiri, de Franz Kafka; Colecționarul, de John Fowles.

 

TREI

Luni de fiere, de Pascal Bruckner; Maestrul minciunilor, de Maureen Johnson; Toate luminițele, de Jamie McGuire; Soare în miez de noapte, de Jo Nesbø; Hanssi. Pașaport pentru viață. O psihanaliză despre separare și travaliul de doliu, de Ștefania Dumitrescu; De ce fac asta? Mecanismele psihice de apărare și căile ascunse prin care ne schimbă viața, de Joseph Burgo; Pacienți narcisici, terapeuți începători. Conceptualizare, tratament și gestionarea contratransferului, de Steven K. Huprich; După ce ne-am întâlnit, de Anna Todd; Lumea legendelor. Creaturi monstruoase, de Aaron Mahnke, Ilustrator M.S. Corley. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Mimo în Țara Iepurașilor de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Unde ești, iepurașule de Paște?, de Maria Höck, Sabine Kraushaar; Iepurașule de Paște, ia-mă cu tine!, de Maria Höck, Sabine Kraushaar. 

 

VELLANT

Animalul povestitor, de Jonathan Gottschall; Pa_CT, de Justin Baroncea, Cristina Ginara.

 

VREMEA

La înmormântarea patului, de Sorin Șerb. 

 

Articole literare

• Pressone: Ce șanse mai au cărțile în epoca Netflix.

• Scena9: Povestitorul

• The Guardian: Without libraries we are less human and more profoundly alone

Comentarii

Multumesc pentru prezentarile constante privind noutatile in domeniul carte tipărită! Va citesc cu regularitate si vă admir activitatea. De multe ori citesc cartile sugerate de dv. Pentru mine, conform pregatirii mele filologice , lectura ramane cea mai importantă si relaxantă preocupare! Numai bine! Poate vom avea ocazia sa ne cunoastem personal, mi-ar face plăcere! Cu siguranță, un dialog pe tema cartilor ne-ar îmbogați spiritual!

Ella Sannari

19 mar. 2019

Mulțumesc pentru apreciere și mă bucur că vă sunt de ajutor articolele. Deocamdată ies destul de puțin, dar, la un moment dat, îmi voi relua activitățile și poate ne vom și întâlni. Toate bune!

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter