Noutăți literare 16-22 octombrie

Noutăți literare 16-22 octombrie

Noutățile literare ale săptămânii 16-22 octombrie. 

 

Noutăți editoriale

ALL 

Iubim o viață întreagă? – Ce ține cuplurile împreună, de Eva Wunderer , Klaus A. Schneewind.

 

ARAMIS

55 de povești cu dragoni; 55 de povești cu aventuri; Povești cu puzzle - Albă-ca-zăpada și cei șapte pitici.

 

ART

Copacul dorințelor / The Wishing Tree, de William Faulkner; Femeia de Fier / The Iron Woman, de Ted Hughes; Bărbatul de Fier / The Iron Man, de Ted Hughes; Insula lui Abel, de William Steig; Cometă în Momilandia, de Tove Jansson; Casa Secretelor, de Ned Vizzini și Chris Columbus; Tom Gates este pur și simplu fantastic (la unele lucruri) (vol. 5), de Liz Pichon; Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă, de Sherman Alexie.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace. 

 

CARTEA COPIILOR

Ziua în care a fugit Somnul, de Victoria Pătrașcu, cu ilustrații de Ágnes Keszeg.


CORINT

Turcia între nebunie și melancolie, de Ece Temelkuran; Asasinarea arhiducelui, de Greg King, Sue Woolmans.

 

DIDACTICA PUBLISHIG HOUSE

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una, de Raphaëlle Giordano; Cartea micului biolog, de Anita van Saan; Surprizele din bradul de Crăciun, de Christian și Fabian Jeremies; Andrei și luminițele de Crăciun, de Katharina E. Volk; Ne pregătim de Crăciun, de Sandra Grimm, Annette Moser; Cocktailuri cu vin, de Gianfranco Di Niso.

 

HUMANITAS

Clara Haskil, de Jérôme Spycket; Căutarea intermitentă, de Eugène Ionesco; Jurnalul de la Păltiniş, de Gabriel Liiceanu; Favorita, de Yasushi Inoue; Muza, de Jessie Burton.

 

LITERA

Moartea unei călăuze pe râu, de Richard Flanagan; Acasă, de Marilynne Robinson; Prea multă fericire, de Alice Munro; Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler; Arta. O istorie ilustrată; Politică. Idei fundamentale; Copiii uitați ai lui Hitler. Povestea adevărată a programului Lebensborn și a unei femei aflate în căutarea identității sale, de Ingrid von Oelhafen, Tim Tate; Stasiland, de Anna Funder.

 

NEMIRA

Primele ființe, de Olivia Brookes; Viețuitoare din oceane, de Olivia Brookes; Furnici și alte insecte, de Olivia Brookes; Tigri și alte carnivore, de Olivia Brookes; Lama lama în pijama, de Anna Dewdney; Festinul ciorilor (Saga „Cântec de gheață și foc”, partea a IV-a, ed. 2017), de G.R.R. Martin; Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie; Funcția terapeutică a simbolurilor, de Georges Colleuil.

 

PARALELA 45

Știinţa în 5 minute: peste 100 de experimente rapide pentru copii, de Jean Potter; Școala de negociere Kremlin, de Igor Rîzov.

 

POLIROM

Nerăbdarea inimii, de Stefan Zweig; Pe frontul de vest nimic nou, de Erich Maria Remarque; Rămăşiţele zilei, de Kazuo Ishiguro; Să nu mă părăseşti, de Kazuo Ishiguro; Iluziile literaturii române, de Eugen Negrici. 

 

PUBLICA

Juniper. Fetița născută prea devreme, de Kelley Behham French, Thomas French.


RAO

Scânteia vine de la Moscova, de Vartan Arachelian; Peter Camenzind, de Herman Hesse; Jane Eyre, de Charlotte Brontë.

 

TREI

În spatele ușilor închise, de B.A. Paris; Merită să mori, de Lee Child; SPQR. O istorie a Romei antice, de Mary Beard; Psihologia copilului, de Emil Verza, Florin Emil Verza; În apărarea femeii cavernelor. Povestiri de neurologie evoluționistă, de Harold Klawans; Cântec lin, de Leïla Slimani; Rosie Revere, fetița inginer, de Andrea Beaty; Pom Pom e super, de Sophy Henn; Și eu te iubesc!, de Michael Foreman; Elmer și bunicul Eldo, de David McKee.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Cel mai iubit tătic din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje; Micul păianjen Firicel are o surioară, de Diana Amft și Martina Matos; Zâna Căpșunica. În lumina soarelui, de Stefanie Dahle; Cea mai iubită mămică din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje; Măgărușul și îngerașul, de Otfried Preußler; Un strop de magie, de Alison Edgson și Julia Hubery; Noapte bună, micuță Stea!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje.

 

VELLANT

Organizația reinventată, de Frederic Laloux.


Articole literare  

• Bookaholic: Gao Xingjian: „Literatura ne ajută să trezim conștiința” (interviu cu Eli Bădică)

• Bookaholic: Jeff Lindsay: „I-am lăsat loc lui Dexter să se întoarcă, dacă va vrea” (interviu cu Eli Bădică)

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Ana Maria Sandu: „Ana, ție chiar îți place să citești!” (Ema Cojocaru)

• Dilema veche: După melc, despre Melciclopedia, de Iulian Tănase (Marius Chivu)

• Art7: Rămășițele Nobelului (Marius Chivu)

• Suplimentul de cultură: FILIT, adio, deci pe curând. Festivalul de care Iașul are nevoie (Radu Cucuteanu)

• Observator cultural: „Bunica îmi povestea numai mie, mă folosea pe post de duhovnic“ (Interviu cu Simona ANTONESCU) (Florina Pîrjol)

• Observator cultural: Între amintire și proiecție (despre O istorie intimă a omenirii, de Theodore Zeldin) (Cristina Bogdan)

• PressOne: „Familia e fericită când părinții se bucură de copiii lor în loc să-și imagineze alții” (interviu cu Andrew Solomon, de Codruța Simina)

• Filosofiatis:  Nebunia scrisului

• Filosofiatis:  Strîngeți-i de gît pe critici și, în final, dați-le și cu o strachină în cap

• Filosofiatis:  Cum poți elogia un ilustru defunct chiar dacă nu ai catadicsit să-i citești opera 

• The Man Booker Prize: Lincoln in the Bardo, de George Saunders 

• The New York Times Books: George Saunders Wins the Man Booker Prize for ‘Lincoln in the Bardo’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter