Noutăți literare 9-15-mai 2016

Noutăți literare 9-15-mai 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 9-15 mai. Evenimentele săptămânii aici.

Noutăți editoriale

ALL

Domnii Golovliov, de M. E. Saltîkov-Șcedrin; Omul etern, de G. K. Chesterton; Dragoste sau sclavie?, de Walter Riso; This is retention, de Mihai Dragnea; Pisicile războinice, Cartea IV. Furtuna, de Erin Hunter; Cei șapte ani de acasă; Călătorie în culori. Modele abstracte; Călătorie în culori. Desene fantastice; Călătorie în culori. Natura; Călătorie în culori. Motive florale

ART

Ținutul țânțarilor, de David Arnold; Cronicile familiei Kane (#3). Umbra șarpelui, de Rick Riordan; Cronicile din Narnia 3. Calul și băiatul, de C.S. Lewis; Harry Potter și camera secretelor, de J.K. Rowling.

BAROQUE BOOKS&ARTS

Gaudí, de Gijs van Hensbergen; Bizanț, de Jonathan Harris; Art deco & Baroque Antistres; Macho Man, de Moritz Netenjakob.

CARTEA COPIILOR

Cântecul greierașului, de Eric Carle; Cameleonul, de Eric Carle; Măgăruș-Urechiuș, de Roger Duvoisin; Minciunile, de Catherine Dolto.

CARTIER

Daruri, de Ion Druță; Semincioara fermecată, de Stela Popa.

CORINT

Cele mai frumoase poveşti de Fraţii Grimm.

CURTEA VECHE

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?... și alte 10 întrebări fantastice, de Adina Rosetti, Cristiana Radu; Leadership: Puterea inteligenței emoționale (selecție de texte), de Daniel Goleman.


HERALD

Viața mea și psihanaliza, de Sigmund Freud.

 

HUMANITAS 

Alice în Ţara Minunilor, de Lewis Carroll; Cioran și muzica, de Emil Cioran; Regele Carol I al României, de Paul Lindenberg; Mireasa tânără, de Alessandro Baricco; Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr.


NEMIRA

Misterul regelui. Despre scris, de Stephen King; 111 cele mai frumoase poezii, de Radu Stanca; Bufonul de aur (Trilogia Omul Arămiu, partea a II-a), de Robin Hobb.

NICULESCU

Cum să te simţi iubit. Creează legături trainice pentru o fericire autentică, de dr. Jeanne Segal; 100 de întrebări ale tuturor mamelor


POLIROM

Extinderea domeniului luptei, de Michel Houellebecq; Lumea în Si bemol, de Dia Radu, Dan Grigore; Christina Domestica și Vânătorii de suflete, de Petru Cimpoeșu; Relațiile intime. Atracție interpersonală și conviețuire în cuplu, de Ștefan Boncu, Maria Nicoleta Turliuc.


TREI

Mara Dyer. Începutul, de Michelle Hodkin; Îngeri căzuți, de Susan Ee; Cotloane întunecate, de Ruth Rendell; Povestea cea bună, de  J.M. Coetzee, Arabella Kurtz; Ce să faci... când ți-e teamă de greșeli. Ghid pentru copiii care nu acceptă să fie imperfecți, de Dr. Claire A.B. Freeland, Dr. Jacqueline B. Toner, Ilustrații de Janet McDonnell; Cuplul între dezirabil și periculos, de Robert Neuburger; Hoțul interior. Psihologia furtului și a pierderii, de Robert Tyminski; Calea învingătorului. Cum să crești șansele copilului tău de a reuși în lumea de mâine, de Richard Rende, Jen Prosek; Mog, pisica uitucă, de Judith Kerr; Mog și bebelușul, de Judith Kerr.

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Decebal, regele dacilor, de Constantin C. Petolescu; Opere alese. Studii teologice și istorice, de Constantin Erbiceanu; Petronela Piure-de-Mere. Care vrăjește și lipește, de Sabine Städing; Oul de dragon, de M.P. Robertson; Prima Monstrulina, de Joëlle Tourlonias și Markus Heitz.

UNIVERSITATEA „AL.I. CUZA” IAȘI

Soarta liberalismului. Eseuri despre Școala austriacă de economie şi idealul libertăţii, de Friedrich August von Hayek; Opere alese, vol. VI: Scrieri istorice, de Friedrich Schiller.

VREMEA

Arhitecți în recluziune. Interviuri și documente, de Vlad Mitric; Bonț-tiribont/Săndel, de Florentin Gheorghe-Sorescu; Cavalerul resemnării, de Vintilă Horia.

Articole literare

• Blogul fanului Science-Fiction – Trezirea Leviatanului, de James S.A. Corey.

• Bookaholic Listă de bookaholic: 5 cărți despre război; Şapte biblioteci de nerecunoscut sau de ce să nu-ţi cumperi alte rafturi pentru cărţi; Part-time printre oameni #6; Viața, jocul și moartea lui Lul Mazrek, de Ismail Kadare; Mesele de odinioară, de Ana Iorga și Filip-Lucian Iorga.

• Bookblog – Interviu Cristian Teodorescu: „O lume nouă populată de adulți vechi”; Revoluția furnicilor, de Bernard Werber; Darul lui Serafim, Simona Antonescu.

• Bookhub – Norman Manea: „Nimic nu este îngheţat în timp, nici ţara, nici locuitorii ei, nici exilatul revenit de peste mări şi ţări”; O istorie a Tibetului, de Sam van Schaik; După ce ne-am îndrăgostit, de Anna Todd; România vertebrată, de Radu Vancu( fragmente în avanpremieră).

• Camera mea – Sărăcuțul lui Dumnezeu, de Nikos Kazantzakis.

• Cărți și călătorii – Povestea cea bună, de J.M. Coetzee și Arabella Kurtz; Lydia Davis despre traducere.

• Cititor fantasy – Tower Lord, de Anthony Ryan.

• Cititori feroce – Povestea Slujitoarei, de Margaret Atwood.

• Colț Firesc de Refugiu – Sfânta Rusie, de Alain Besançon; Pisica musafir, de Takashi Hiraide; Singurul final fericit pentru o poveste de dragoste e un accident, de Joao Paulo Cuenca.

• Constantin Piștea – Herina, de Marian Ilea.

• Dilema Veche – For Two Thousand Years, de Mihail Sebastian; The Novel of the Short-Sighted Adolescent, de Mircea Eliade.

• Dromarland  Love Parade, de Sergio Pitol; Nu deranjați (antologie de povestiri cinice), Colecția McSweeney's.

• Filme-Cărți – O nouă istorie a serviciilor secrete sovietice, de Jonathan Haslam; Frumusețea va mântui lumea și alte eseuri, de Ion Vianu; Bronto, un dinozaur neastâmpărat, de Valentin Nicolau; Jimi Hendrix își spune povestea. De la zero.

• Filosofiatis – 2666, de Roberto Bolaño; Zgomotul lucrurilor în cădere, de Juan Gabriel Vásquez.

• La Punkt – Marea, dimineaţa, de Margaret Mazzantini; Cum să citești un romancier, de John Freeman; Romantism, pasiune scandal, de Shannon McKenna Schmidt & Joni Rendon.

• Lecturile Emei – Dama de pică și alte povestiri, de Aleksandr S. Pușkin.

• Libris – Al treilea cimpanzeu, de Jared Diamond.

• Observator cultural  Norman Manea – o viaţă; Proza românească şi „marea petrecere“ postcomunistă. Petre Barbu (I); Recenzii despre Eseuri despre artă, de Julian Barnes: Unde apare noul, O istorie a modernismului în 17 capitole şi ½; Purificarea națiunii, de Vladimir Solonari; Binefăcătorul sub acoperire. Alte sugestii în dosarul Stelei fără nume; Cititul, scrisul și trăitul. Lecturi în vremuri de austeritate.

• PressOne – „Deznădăjduită muiere n-au fost ca mine”. Femei, onoare și păcat în Valahia secolului al XIX-lea, de Nicoleta Roman.

• Scena9 – 2666, de Roberto Bolaño; Trei, de Sorin Gherguț.

• Suplimentul de cultură Spectrul lui Alexander Wolf, de Gaito Gazdanov; Trenul-fantomă către Răsărit, de Paul Theroux.

Presa străină

            – Brain PickingsVirginia Woolf on What Makes Love Last; The Source of Richard Feynman’s Genius.

            – HuffPost Books22 Summer 2016 Books You Won’t Want To Miss; 10 Compelling Graphic Memoirs that Will Make You a Devoted Fan of the Genre.

            – The Guardian BooksZero K by Don DeLillo - digested read; Veronica Roth: 'I wanted to let go of our world completely'.

            – The New York Review of BooksThe Mystery of Emily Dickinson.

Comentarii

mi-a placut foarte mult modul de informare.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter