Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutăți literare 23-29 aprilie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 23-29 aprilie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Perfecți (vol. II al seriei Defecți), de Cecelia Ahern. 

 

ARAMIS

Codin. Ciulinii Baraganului, de Panait Istrati; Țiganiada sau Tabăra țiganilor, de Ion Budai-Deleanu; Alexandru Lăpușneanul și alte scrieri, de Constantin Negruzzi.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Cartea vieților mele, de Aleksandar Hemon.

 

CARTIER

studii caligrafice primare și alte mimoze, de Valeriu Loghin; Parodii, de Petru Cărare.

 

CORINT

Călătoria prin Eldorado. Zece ani în lagărele sovietice, de Nikolai Vasilievici Sablin; Regina Maria - Însemnări din ultima parte a vieții, de Sorin Cristescu; Poveştile Peleşului, de Carmen Sylva; Ghid de vicii și virtuți pentru gentlemeni, de Mackenzi Lee; Călărețul fără cap, de Mayne Reid; Erori în folosirea semnelor de punctuație și de ortografie în limbajul cotidian, de Ilie-Ștefan Rădulescu. 

 

CURTEA VECHE

Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Tilda Șoricela. O călătorie fascinantă în jurul lumii, de Andreas H. Schmachtl. 

 

HERALD

E băiat! Dezvoltarea fiului tău de la naștere până la optsprezece ani, de Michael Thompson, Teresa H. Barker; Cartea celor cinci cercuri. Go Rin no Sho, de Miyamoto Musashi.

 

HERG BENET

Râurile din Londra, de Ben Aaronovitch; Bad Romance, de Heather Demetrios; Codul lui Zoran, de Corina Ozon; Negustorul de pipe, de Paul Gabor; Revertis, de Laura Nureldin; O să mă știi de undeva (ediția a 2-a), de Petronela Rotar; Cealaltă parte, de Alfred Kubin; Grădina cu Fluturi, de Dot Hutchison.

 

HUMANITAS

Darwin. Portretul unui geniu, de Paul Johnson; Creierul. Povestea noastră, de David Eagleman; Însemnări din viața mea, de Alfie Deyes; Ce le spunem copiilor şi adolescenţilor despre sex, de Meg Hickling; Cei trei regi, de A Cheng.

 

LITERA

Zile fără sfârșit, de Sebastian Barry.

 

NEMIRA

Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh; Adunarea umbrelor, de V.E. Schwab; Rendez-vous cu Rama (Seria Rama, partea I), de Arthur C. Clarke. 

 

POLIROM

Ciudata şi înduioşătoarea viaţă a lui Priţă Barsacu, de Iulian Bocai; Agentul nostru Victor, de Stejărel Olaru; Ultimele zile ale Occidentului, de Matei  Vișniec; Hanul lui Manuc, de Simona Antonescu; Ferma animalelor, de George Orwell; Cei frumoşi şi blestemaţi, de Francis Scott Fitzgerald; Fata cu cercel de perlă, de Tracy Chevalier.

 

PUBLICA

Design pentru lumea reală. Ecologie umană și schimbare socială, de Victor Papanek.

 

RAO

Trei ani în labirint, de Jay Hosking; O vară în Long Island, de Ann Brashares; Istoria unei supraviețuiri. Televiziunea, Aristide Buhoiu și Securitatea, de Vartan Arachelian; Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii, de Tom Jackson; Flautul fermecat, de Ingrid Leser-Matthesius, il. de Ludvik Glazer-Naudé.

 

Articole literare 

• Serial Readers: Simona Antonescu: Ar trebui să ne raportăm la istorie așa cum privește iedera copacul pe care se înfășoară.

.• Filosofiatis: Până și omul cel mai genial e invidios. Cazul Tolstoi.

.• Filosofiatis: Afrodita și librarul lui Bolaño.

.• Bookaholic: Alegerile din Uniunea Scriitorilor: o campanie „furtunoasă” sau „curat murdară”?

.• Scena 9: Vise, taică, vise (Mihai Iovănel despre Un om care scrie. Jurnal 2011-2017, de Mircea Cărtărescu)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘A woman friend is as rare as a true love’ 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter