Noutăți literare 4-10 decembrie 2017

Noutăți literare 4-10 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 decembrie 2017.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Monstruos de haios. O jumătate de hipopotam, vă rog!, de Jochen Till; Hotelul „Lăbuța fermecată”. Dispariția stăpânei, de Feline Lang; Uimitoarele aventuri ale lui Wilbur McCloud, de Andreas Karlstrom; Incredibilele cazuri ale lui Dr. Dark, de Fabian Lenk; 55 de povești de bună purtare; 55 de povești de Andersen și Frații Grimm; 55 de povești cu vrăjitori; Cele mai frumoase povești de Crăciun; Povești pentru băieți; Povești pentru fetițe.

 

ART

Aripi & Co (#1). Operaţiunea Iepuraşul, de Sally Gardner; Aripi & Co (#2). În coadă de pește, de Sally Gardner; Aripi & Co (#3). Misterioasa dispariție a lui Billy Cataramă, de Sally Gardner; Gata cu vorba, de Andrew Clements; Harry Potter și Ordinul Phoenix (#5), de J.K. Rowling.

 

CASA DE PARIURI LITERARE

Noaptea Sfântului Alcoolomeu (Antologie de haikuuri), de Octavian Perpelea; Auriu, de Adriana Cârcu; Autobuzul cu cocoșați, de Nora Iuga; Umbrelele lui Anastasios, de Carmen Oancea; Ciungamații, de Gheorghe Iova; Dincolo de frontiere, de Sorin Stoica; Totul numai pentru tata, de Călin Torsan; Prozator din silă. Viorel Marineasa în dialog cu Robert Șerban.

 

CORINT

Albă-ca-Zăpada, de Jacob & Wilhekm Grimm, cu ilustrații de Benjamin Lacombe.

 

CRIME SCENE PRESS

Yeruldelgger, de Manook Ian; Maestrul fricii, de George Arion; Moarte în clan, de Ken Bruen; Calea răzbunării, de Varenne Antonin; Umblând printre morminte, de Lawrence Block; Fără simțuri, de Fitch Stona; Anchetele unui detectiv singur, de George Arion; Misterul Camerei galbene, de Leroux Gaston; Vă plac blondele?, de Stelian Țurlea.

 

HUMANITAS

Opere IV, de Søren Kierkegaard; Frederick, de Leo Lionni.

 

IDEA

Realismul socialist cu fața spre trecut. Instituții si artiști în România: 1944-1953, de Irina Cărăbaș.

 

LITERA

Patrioții, de Sana Krasikov; A Short Illustrated History of Romanians, de Ioan-Aurel Pop; Puterea voinței, de Dr. Kelly McGonigal; Nebunie de-o vară, de Tracy Brogan; Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Ultimate Spider-Man. Super jocuri, de Marvel; Omuleții de sub casă, de Mary Norton; Destin, de Aprilynne Pike; Povești cu cățeluși, de Holly Webb; Aventuri la Ham hotel. Cooper, curajosul, de Shelley Swanson Sateren.

 

NEMIRA

Rosé, de Marius Constantinescu.

 

NICULESCU

Top 100 minunății. Animale și corpul uman; Top 100 minunății. Lumea și spațiul cosmic.

 

POLIROM

Soldaţii. Poveste din Ferentari, de Adrian Schiop; America de peste pogrom, de Cătălin Mihuleac.

 

PUBLICA

Oameni buni. Singura decizie de leadership care contează cu adevărat, de Anthony Tjan.

 

RAO

Corina, de Eugen Mihăescu; Sunt un campion. Corpul omenesc; Sunt un campion. Țările lumii; Lumea de azi, de Marian Nazat.

 

TREI

Nopțile dinaintea Crăciunului, de Tony Ross; Exil la Tomis, de Ion Mărculescu.


Articole literare 
 

• Adevărul: Scriitorul şi jurnalistul american John Freeman: „Ca editor, am descoperitfemeile ies în faţă mai puţin decât bărbaţii“

• Observator cultural: Downhearted Blues (recenzie de Bogdan-Alexandru Stănescu pentru Altă țară, de James Baldwin).

• Brain Pickings: Joan Didion’s Favorite Books of All Time, in a Handwritten Reading List.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter