Concurs: Dacia la Gaudeamus, mașina cititorilor de cursă lungă [încheiat]

Concurs: Dacia la Gaudeamus, mașina cititorilor de cursă lungă [încheiat]

După cum a devenit deja o tradiție, Dacia va fi prezentă și anul ăsta la Gaudeamus cu un stand propriu și evenimente dedicate cărții. Incursiunea în Lumea Dacia la Gaudeamus va cuprinde workshopuri, lansări de carte, prezentarea proiectului „Cele mai frumoase cărți din România”, concursuri, prezentarea Premiului Goncourt în România, dar și testarea noului model Dacia (Logan MCV Stepway) pentru pasionați.  

Tot în cadrul acestui concept „Lumea Dacia la Gaudeamus” am organizat și un concurs pe blog cu tema „Dacia la Gaudeamus, mașina cititorilor de cursă lungă” întrucât mi se pare lăudabil faptul că de ani de zile cei de la Dacia se implică în proiecte de promovare a lecturii. Concursul are ca premii 3 pachete de cărți formate din câte două volume care mie mi se par foarte potrivite acestui concept, și anume: albumul Ștefan Câlția​. Locuri și Amintirile lui George Enescu/ Les Souvenirs de Georges Enesco, de Bernard Gavoty. Ambele cărți sunt reprezentative pentru artiști români de marcă și cred că va fi o bucurie pentru orice cititor să le aibă în bibliotecă. 

 

Despre Ștefan Câlția​. Locuri
Pornind de la expoziţia-eveniment desfăşurată în perioada 3 octombrie – 5 decembrie 2014 la Muzeul de Artă din Timişoara, albumul Ştefan Câlţia. Locuri propus de Curtea Veche Publishing adună peste 70 de lucrări ale pictorului, dintre care multe neexpuse până acum publicului larg. Textele incluse în album sunt semnate de Victor Neumann, Dan C. Mihăilescu, cele trei tinere curatoare ale expoziţiei – Ioana Mandeal, Sandra Demetrescu, Patricia Bădulescu – şi Andrei Teleagă. Departe de o abordare clasică, autorii vorbesc despre propriile contacte cu munca artistului, trecând prin câteva dintre motivele esenţiale ale universului său ideatic.

Despre Amintirile lui George Enescu/ Les Souvenirs de Georges Enesco, de Bernard Gavoty:
Ediția bilingvă (franceză și română) a Amintirilor lui George Enescu redă, apelând la cuvântul scris, o viață care s-a confundat, de cele mai multe ori, cu muzica ce a izvorât din ea. Cititorul român va pătrunde tainele unui geniu complex și îi va cunoaște povestea, așa cum n-a mai fost spusă. De la evocarea plină de nostalgie a locurilor copilăriei dintr-un sat moldovenesc, sursă de inspirație mai târziu, prin obstacolele inerente ale afirmării precoce, studiile marcate de luminoase figuri de maeștri, până la maturitatea artistică, această carte este una dintre acele lecturi care te marchează pentru totdeauna.

 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți la întrebarea: ce carte de cursă lungă ai recomanda pentru un drum de cursă lungă cu noul Logan MCV Stepway​? 

Aștept comentariile voastre de azi, 23 noiembrie, până sâmbătă, 25 noiembrie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, duminică, 26 noiembrie. Premiile vor fi expediate prin curier. 

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătorii concursului organizat împreună cu Dacia sunt: Roberto, Cosmin Bordeiu și Alina S. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Muntele vrăjit, de Thomas Mann.

Aurica Raican

23 nov. 2017

Iata-ma, Jonathan Safran Foer

Liana

23 nov. 2017

\"Christine\" de Stephen King

2666, de Roberto Bolano

Roberto

23 nov. 2017

Stoner - John Williams

Stefania Jipa

23 nov. 2017

La umbra rodiului - Tariq Ali

O viata marunta

Cartea Neliniştirii - Fernando Pessoa

Demetra Vlas

23 nov. 2017

Solenoid - Mircea Cartarescu

Bunea Adina

23 nov. 2017

Un audiobook, \"Povesti de dragoste la prima vedere\", Ioana Parvulescu

Cartea de nisip- Jorge Luis Borges

Andreea

23 nov. 2017

Splendida cetate a celor o mie de sori - Khaled Hosseini

Carmen Tarban

23 nov. 2017

Un barbat pe nume Ove - Fredrik Backman

Mihaela

23 nov. 2017

soareci si oameni - john steinbeck

cosmin bordeiu

24 nov. 2017

Aș recomanda o carte care te poartă într-un circuit prin România. Călătorie în România de Sir Sacheverell Sitwell, aristocrat și excentric britanic care a scris, in opinia mea, una despre cele mai frumoase cărți despre România, locurile și oamenii ei, portul ei popular și minunatele ei covoare oltenești de care s-a îndrăgostit iremediabil. Aș porni astfel într-o cursă lungă, reconstituindu-i traseul. Cartea a apărut la Editura Humanitas în Colecția Vintage și pe lângă textul, plin de umor britanic și importante observații ale contextului istoric, ultimii ani ai României Mari, este însoțită și de o serie de fotografii document. Mai multe impresii despre acest volum am scris aici - http://www.dinmansarda.com/calatoria-lui-sir-sacheverell-sitwell-romania-interbelica/

Ivona

24 nov. 2017

Cu siguranta \"The Bread We Eat in Dreams\" de Catherynne M. Valente. Este o colectie de nuvele, difereta fata de tot ce am citit pana acum. Cred ca a venit momentul sa o recitesc...

Miruna

24 nov. 2017

Rachel Joyce - Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry :)

Lavinia Alexa

24 nov. 2017

American Gods - Neil Gaiman

Alina S

24 nov. 2017

\"Povestea Castelului Peleș\", A.S.R. Principele Radu al României

Ionut

25 nov. 2017

Sapiens - Yuval Noah Harari

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter