Noutăți literare 28 mai-3 iunie 2018

Noutăți literare 28 mai-3 iunie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 28 mai-3 iunie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Poezii alese, de Otilia Cazimir; Prima mea enciclopedie. Animale marine; Prima mea enciclopedie. Corpul uman; Prima mea enciclopedie. Legume; Prima mea enciclopedie. Fructe; Prima mea enciclopedie. Dinozauri.

 

ART

Un zeu năruit, de Kate Atkinson; Mai este oare acesta un om?, de Primo Levi; Jurnalul secret al lui Hendrik Groen, 83 de ani şi ¼, de Hendrik Groen; Scandalul, de Fredrik Backman; Unul dintre noi, de Åsne Seierstad; Dicționar de idei primite de-a gata, de Gustave Flaubert; Crocodilul, de F.M. Dostoievski; În mintea unei caracatițe: o explorare surprinzătoare a miracolului conştiinței, de Sy Montgomery; V de la Vendetta, de Alan Moore, David Lloyd; Watchmen, de Alan Moore, Dave Gibbons; HoARTiu Mălăele, de Horațiu Mălăele; Kaștanka, de A.P. Cehov; Iubiri dificile, de Italo Calvino; Iubirea care a rupt lumea în două, de Emily Henry; Fangirl, de Rainbow Rowell; Denton Little are întâlnire cu Moartea, de Lance Rubin; Cum să spânzuri o vrăjitoare, de Adriana Mather; Cronicile din Narnia VII. Ultima bătălie, de C.S. Lewis; Fram, ursul polar, de Cezar Petrescu; Rostogol și vulcanii noroioși, de Lavinia Braniște; Cei trei măgăruși și cartea fermecată, de Gabriel H. Decuble; Cea mai rea prinţesă, de Anna Kemp; Sir Nufărel, de Anna Kemp; Peppa. Zâna Măseluţă; Primii ochelari ai PeppeiCartea fără poze, de B.J. Novak; Nara și insula, de Dan Ungureanu; Peștele-curcubeu, de Marcus Pfister.

 

CARTEA COPIILOR

Basme africane, de Gcina Mhlophe, cu ilustrații de Rachel Griffin.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Prințesa se salvează singură în povestea asta, de Amanda Lovelace; Locuri blînde pentru Aura, de Horea Poenar; Ambasadorul, de Ioan Mihai Cochinescu; Nouă tipuri de lectură. Cu o excursie în critica (și teoria) literară, de Dan Gulea; Goethe cu frişcă, de Lucia Cuciureanu.

 

CARTIER

Către voi, prin lumina întunericului. Memorii și nuvele, de Mihail Gh. Cibotaru. 

 

CORINT

Iadul dezlănțuit, de Max Hastings; Ina si Ariciul Pit. Aventuri in aparatul de fotografiat al bunicului. Vol. 2, de Radu Țuculescu; Domnișoara Goth și festinul cel sinistru, de Chris Riddell; Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette, vol. 1), de Tahereh Mafi; Jack Spintecătorul. Crimele din Whitechapel (vol.1 din seria Anchetele lui Audrey Rose), de Kerri Maniscalco; Ascensiunea (prima carte a seriei Destinul Reginei), de Rebecca Ross; Recreația mare, de Mircea Sântimbreanu; Copilăria, de Maxim Gorki. 

 

CURTEA VECHE

Mihai I al României. Regele nostru (antologie de texte despre Regele Mihai I al României), coord. Alexandru Muraru. 


HUMANITAS

România în 100 de ani. Bilanțul unui veac de istorie, de Oliver Jens Schmitt; Matrioșka mincinoșilor. Fake news, manipulare, populism, de Marian Voicu; În spatele frontului. Marele Război așa cum l-am văzut eu, decembrie 1916–iunie 1918. Însemnările unui soldat german în România ocupată, de Gerhard Velburg; Bărbatul care aduce fericirea, de Cătălin Dorian Florescu; Nebiruita flacără a vieţii. Amintiri, 1867–1952, de Anna Kretzulescu-Lahovary; Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase, de Marian Voicu, Ioan Stanomir, Valentin Naumescu, Sabina Fati, Vitalie Ciobanu; Cartea Filocaliilor. Cele mai frumoase pagini; O femeie din Berlin. Însemnări de jurnal din 20 aprilie până în 22 iunie 1945, Anonim; Contextul. O parodie, de Leonardo Sciascia; Undeva, departe, de Andrew Solomon; Oamenii epocii fanariote. Chipuri din bisericile Țării Românești și Moldovei, de Tudor Dinu; Confesiuni. Ediție bilingvă, de Sf. Augustin; O privire filozofică (așa-numitul „Caiet brun“), de Ludwig Wittgenstein; Povești dintr-o pădure 'naltă, de Shaun Micallef; Și, deodată, cineva bate la ușă, de Etgar Keret; Wabi-Sabi, de Francesc Miralles; Frumoasele adormite, de Yasunari Kawabata; Alchimistul. Ediție aniversară, 30 de ani, de Paulo Coelho; O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri. 10 lecții de istorie, de Neagu Djuvara. 

 

NEMIRA

Charles Darwin, o revoluție, de Annabelle Kremer, il. François Olislaeger; Jurnal necenzurat, de Vaslav Nijinski; Ani-lumină, de Brian Clegg; Iisușii mei, de George Banu. 


PARALELA 45

Un om: Klaus Klump. Mașinăria lui Joseph Walser, de Gonçalo M. Tavares; Dinozaurii. Infojurnal, de Mary Pope Osborne; Emoţii pe scenă. Portalul Magic nr. 21, de Mary Pope Osbornbe; Mai mult ca perfectul, de Aivi Dal; Hai să trăim mult și bine!, de Adrian Stănescu; Biroul de investigații nr. 2. În căutarea căpitanului Krogh, de Horst Jørn Lier, Sandnes Hans Jørgen; Biroul de investigații nr. 2. În căutarea reginei junglei, de Horst Jørn Lier, de Sandnes Hans Jørgen; Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest, de Ruxandra Cesereanu; A fost odată o ţară. Panorama prozei de război din ţările fostei Iugoslavii, antologie de Srđan Gagić, Boris Postnikov, Dinko Kreho; Tiroidita Hashimoto. Cum să schimbăm stilul de viaţă ca să depistăm şi să tratăm cauzele, de Izabella Wentz, Marta Nowosadzka; Cea mai frumoasă iubire a lui Don Juan. Antologia nuvelelor franceze de dragoste din secolul al XIX-lea, de Octavian Soviany; Notorious, de Iulia Georgeta Popescu.

 

PUBLICA

Politică și societate. Un dialog inedit, de Dominique Wolton, Papa Francisc; Regăsirea virginității. Noua autobiografie, de Richard Branson; Codul culturii. Secretele grupurilor de mare succes, de Daniel Coyle; Descoperă-ți propriul de ce. Ghid practic pentru ca tu și echipa ta să vă găsiți menirea, de David Mead, Peter Docker, Simon Sinek; Quiet. Puterea introvertiților într-o lume asurzitoare, de Susan Cain.


RAO

Insula morții, de Åsa Avdic; Securitatea nu poate fi reabilitată. Dialoguri cu generalul Iulian Vlad (2003-2008), de Alex Mihai Stoenescu; Oaia albă în turma neagră. Politica de securitate a României în perooada Războiului Rece, de Larry L. Watts; Viața la curte, de Eliza Ene-Corbeanu; Perechea dragoste, perechea moarte, de Flaviu George Predescu; Străinul din oglindă, de Doina Cherecheș; Marele atlas ilustrat pentru copii

 

STORIA BOOKS

Eliza și monștrii ei, de Francesca Zappia.

 

TACT

Mic panteon al filosofiei franceze postbelice, de Alain Badiou.


UNIVERS

Tu și cu mine, de Synne Lea; Din călătoriile unei femei cu suflet de copil, de Dana Săvuică; Prima secundă, de Vlad Roman; Castelul din Pirinei, de Jostein Gaarder; Misterul cărților de joc, de Jostein Gaarder.


VELLANT

Despre fotografie, de Susan Sontag; 2 metri lătrați, de Justin Baroncea.

 

VREMEA 

Reproducere color, de Victoria Dragu-Dimitriu; Cele mai frumoase povestiri SF&fantasy ale anului 2017, de Michael Hăulică; Trăind printre voi, cu atenție, de Marina Dumitrescu; Arhitectul G.M. Cantacuzino în dosarele Securității, de Vlad Mitric-Ciupe; Porumbacu, de Henri Stahl; România mea comunistă, de Catherine Durandin; Un petic dispărut din București, de Traian Doman.

 

Articole literare 

•  Scena 9: 10 cărți care nu trebuie ratate la Bookfest 2018

• Dilema veche: Premiul Iocan pentru proză scurtă.

• The Guardian: How Tolkien created Middle-earth

• BBC Culture: The 100 stories that shaped the world.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter