Noutăți literare 4-10 martie 2019

Noutăți literare 4-10 martie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 4-10 martie 2019.

Noutăți editoriale

AQUILA

3 minute de poveste. Povești cu aventuri; Marea carte a copiilor mofturoși. Povești pentru evitarea istericalelor; Marea mea carte despre gradiniță. Povești pentru primii pași la grădiniță.

 

ART

Țoc țoc, de Roald Dahl; Frankenstein, de Mary Shelley; Cântecul lui Solomon, de Toni Morrison; Arta de a avea întotdeauna dreptate, de Arthur Schopenhauer; Trădătoarea Baru Cormoran, de Seth Dickinson; Cum să te porți într-o familie mare, de Camille Bordas; Mormintele din Atuan, de Ursula K. Le Guin; Cum să faci să NU citești #1 (Seria Charlie Joe Jackson), de Tommy Greenwald; Cum să faci să nu citești, dar să iei note mari: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #2, de Tommy Greenwald; Cum să faci să NU citești în vacanța de vară: Ghidul lui Charlie Joe Jackson #3, de Tommy Greenwald; Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry, il. Dan Ungureanu; Minți geniale #1, de Gordon Korman.

 

CORINT

Eu și Tobin, în căutarea lui Bigfoot, de Melissa Savage; Jurnal nediplomatic (1998-2001), de Ioan Grigorescu; Nuvele și povestiri, de I.L. Caragiale.

 

CURTEA VECHE

Super food pentru toată familia, de Jamie Oliver; Fii fericit! Descoperă tot ce trebuie să ştii pentru a avea o viaţă fericită, de Tal Ben-Shahar; Asimetric, de Lisa Halliday; Ghid esențial de parenting, de Gail Reichlin & Caroline Winkler.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Nu te-ai născut să suferi, de Blake D. Bauer; Think Differently. Deschide-ți mintea. Creează-ți filosofia pentru viață, de Adam Ferner; Read People. Comunică eficient. Înțelege comportamente, de Rita Carter; Get technology. Rămâi conectat. Transformă-ți viitorul, de Gerald Lynch; Being creative. Fii inspirat. Descoperă-ți originalitatea, de Michael Atavar; Jumi și Juma: Urmele misterioase, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: Ești un superfrate, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: Noroc cu vântul năzdrăvan, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois; Jumi și Juma: O întrecere cu surprize, de Fabienne Blanchut, Camille Dubois. 

 

HERALD

Simbolismul corpului uman, de Annick De Souzenelle; Cele zece mari puteri cosmice. Dasa Mahavidya, de Sri S. Shankaranarayanan.

 

HUMANITAS

Compromisul. O istorie politică și filozofică, de Alin Fumurescu; Dumnezeu şi Golemul. Comentariu asupra câtorva probleme în care cibernetica intră în contradicție cu religia, de Norbert Wiener; Povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara urmată de mărturia lui Cornel Drăgoi, de Elisabeta Rizea; Ce le spunem celor mici ca să crească mari. 550 de gânduri pozitive de oferit în dar celor mici, de Bernadette Lemoine, Diane de Bodman; Liftul, de Cornel Bălan; Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar, de Petre Stoica; Jurnalul unui geniu, de Salvador Dalí; Transformă apa în culori. Gândăceii veseli; Transformă apa în culori. E petrecere; Hemingway și cu mine, de Paula McLain.

 

LITERA 

Metoda Paleo, de Sarah Ballantyne; Prima mea carte de matematică, de Amanda Enright; Marvel. Marea carte de colorat, ed. Marvel. 

 

NEMIRA

Lama lama și bunicii, de Anna Dewdney; Cum să fentezi blestemul unui dragon, de Cressida Cowell.


PARALELA 45

Alei bifurcate. Poetica postmodernismului rus, de Antoaneta Olteanu; Nebunia în cultura rusă: istoria unei idei-cameleon. Secolul al XVIII-lea – prima jumătate a secolului al XIX-lea, de Gabriel-Andrei Stan; Aventuri în Vestul sălbatic. Portalul Magic nr. 10, de Mary Pope Osborne; Cu leii în savană. Portalul Magic nr. 11, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

Olga, de Bernhard Schlink; Părinți, de Diana Bădica; Ferma animalelor (roman grafic), de George Orwell, Odyr; Străinul, de Albert Camus.

 

PUBLICA

Excitat. Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul, de Randi Hutter Epstein; Elon Musk pentru tinerii cititori. Povestea fondatorului Tesla și SpaceX, de Randi Hutter Epstein; Gena egoistă, de Richard Dawkins; Coaching pentru performanță. Practica și principiile coachingului și ale leadershipului, de Sir John Whitmore. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Minunile primăverii. Vântul cel zburdalnic, de Charles Ghigna; Minunile primăverii. Picăturile de ploaie, de Charles Ghigna; Iepurașii descoperă primăvara, de Annette Moser, Marina Krämer; Surpriza de Paște, de Annette Moser, Marina Krämer; Cine a salvat Paștele, de Annette Moser, Marina Krämer. 

 

VELLANT

Statut și anxietate, de Alain de Botton.

 

Articole literare

• Dilema veche: (Deser)viciile premiilor literare (Marius Chivu)

• Scena9: Nina Cassian de la A la Z (Mihai Iovănel)

• Filosofiatis: 10 cărți pe care le-am citit de mai mult de 10 ori

• LitHub: A Letter to Virginia Woolf, On Translating A Room of One’s Own into Romanian (by Elena Marcu) 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter