Noutăți literare 28 ianuarie-3 februarie 2019

Noutăți literare 28 ianuarie-3 februarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 28 ianuarie-3 februarie 2019.

Noutăți editoriale

CARTIER

Ca un hoț ziua în amiaza mare. Puterea în epoca postumanității, de Slavoj Žižek; Eugeniu Ureche. Teatrul nu se termină niciodată. Catalog, de Petru Hadârcă. 

 

CASA

Produse din lapte preparate în bucătărie, de Eva Schiefer, Eva-Maria Lipp.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Visul unei nopţi de Crăciun, de Ramona Maria Bochie; Linuţa, de Grigorie M. Croitoru; Dedal şi Cronos. Despre poezia ruinelor, de Mihai Vornicu; Semantica relaţiei în limba română, de Mircea Minică; Despre personajul masculin. De la unitatea androgină la disiparea postmodernă, de Carmen Dărăbuş; Cântece de cătănie, de Nicolae Bot; Părţi alese din istoria Transilvaniei (vol. I-III), de George Bariţiu; Port popular istoric românesc (până la 1940). Album, de Vasile Lechinţan; NU. Scrisori reunite, prezentate şi adnotate de Jean-Luc Outers, de Henri Michaux; Maitreyi Devi. Povestea adevărată, de Mihaela Gligor.


CORINT

Bird Box. Orbește, de Josh Malerman.

 

CURTEA VECHE

Curs de vânzări - Cum să vinzi orice oricui, de Zig Ziglar; Iubirea ca un mod de viaţă, de Gary Chapman; Vorbeşte-mi, am atâtea să-ţi spun, de Jacques Salomé; Mami, tati, mă auziţi? Pentru o mai bună înţelegere a copilului, de Jacques Salomé; Cum ne schimbă Dumnezeu creierul - Descoperirile inovatoare ale unui prestigios neurolog, de Andrew Newberg, Mark Robert Waldman; Businessul, instrument pentru schimbare socială. În dialog cu Dalai Lama, de de Sander G. Tideman; De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă?, de Allan Pease şi Barbara Pease; Cadranul banilor. Ghidul unui tată bogat pentru libertate financiară, de Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter; Inteligenţa emoţională în Leadership, de Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee; Conducta de milioane, de Burke Hedges; Exerciții de dicție pentru inimi bâl-bâ-i-te, de Vladimir Drăghia.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

De ce iubim pisicile, de Kate May; Cartea cea mică și rea, de Magnus Myst; Știința distractivă, de Daniel Tatarsky; Tudor la grădinița Montessori, de Karine Surugue.


HERALD 

Etruscii, de Lucy Shipley.

 

HERG BENET

Partea urâtă și minunată a lucrurilor, de Bryn Greenwood.

 

 

LITERA 

Lupta mea. Cartea a șasea: Sfârșit, de Karl Ove Knausgård; Atlasul spațiului cosmic, ed. National Geographic; Grădina lui Poppy, de Holly Webb; Călătorie în cosmos. Explorează universul în realitatea augmentată! 

 

NEMIRA

Vrăjitorii de odinioară, de Cressida Cowell. 

 

PARALELA 45

Întâlniri în America. Portalul Magic nr. 23, de Mary Pope Osborne; Valuri mari în Hawaii. Portalul Magic nr. 24, de Mary Pope Osborne.


POLIROM

ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, de Alina Nelega.

 

PUBLICA

Robbie Williams: Reveal, de Chris Heath; Shoe Dog pentru tinerii cititori. Memoriile creatorului NIKE, de Phil Knight.

 

TREI

Arborele veșnic. Spirite-Animale 7, de Marie Lu; Codul încrederii pentru fete: cum riscurile, greşelile şi imperfecțiunile te fac puternică, de Katty Kay, Claire Shipman, Jillellyn Riley; Puiuțul neastâmpărat, de Thierry Robberecht; Noapte bună, Măgărușule!, de Veronique Cauchy.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC 

Un pupic pentru Girafă, de Suzanne Diederen, Judith Koppens; Primul meu dicționar englez-român, ed. Usborne.


VREMEA

Viaţă de câine, de Kestutis Kasparavicius.


Articole literare

• Școala 9: Îmblânzirea cărților

• The Guardian: Bite-sized: 50 great short stories, chosen by Hilary Mantel, George Saunders and more.

• The Guardian: The 100 best nonfiction books of all time: the full list.

• The Guardian: The 100 best novels written in English: the full list

• The Guardian: Leïla Slimani: ‘I’ve always been fascinated by Marilyn Monroe'

• The New York Times: Marlon James: By the Book.

Comentarii

Iti multumesc, Laura, pentru ca ne tii informati cu toate noutatile, desi ai si tu o noutate acasa, care te acapareaza. Va doresc multa sanatate si tot binele din lume!

Ligia

4 feb. 2019

Mulțumim mult :) <3

Laura Câlțea

10 feb. 2019

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter